Trenutno možeš da pogledaš univerzitete i fakultete u Srbiji.

Filozofski fakultet

Pogledaj spisak nastavnih planova i studijskih programa.

Adresa: Čika Ljubina 18-20, 11000 Beograd

Dekan: Prof. Dr Aleksandar Kostić

Web: www.f.bg.ac.yu‚

E-mail: info@f.bg.ac.yu

Telefon: +38111328550

Žiro račun fakulteta: nema podataka

Telefon: nema podataka

Radno vreme: nema podataka

E-mail: nema podataka

Ime i prezime: nema podataka

E-mail: nema podataka

Telefon: nema podataka

Vesti i dešavanja na fakultetu

Filološki nudi najviše mesta na budžetu

Objavio admin, 29. 5. 2012. 17:01

(24 Sata) - U narednoj školskoj godini na Univerzitetu u Beogradu o trošku države će studirati 9.338 brucoša, na Univerzitetu umetnosti 282 studenta i na Univerzitetu odbrane 215 studenata, odlučeno je juče na telefonskoj sednici Vlade Srbi... pročitaj ceo tekst »

Studentima naplaćuju nepostojeće usluge

Objavio admin, 21. 12. 2011. 14:12

(Danas) - Deo studenata Filozofskog fakulteta najavilo je proteste nakon odluke menadžmenta fakulteta da protivzakonito naplaćuje prenos ispita u narednu godinu. Članovi Studentskog parlamenta će sutra odlučiti da li će se priključiti prote... pročitaj ceo tekst »

Plenum: Ponovo napadnuti studenti na Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 08. 12. 2011. 15:24

(Blic) - Plenum studenata beogradskog Filozofskog fakulteta saopštio je danas da su tri osobe napale studente koji protestuju u zgradi tog fakuleta, a da je jedan od napadača pretio nožem.

Studenti protestuju dva meseca, zahtevajuć... pročitaj ceo tekst »

Studenti će nadoknaditi propušteno

Objavio admin, 16. 11. 2011. 16:24

(B92) - Nastava propuštena tokom blokade beogradskog Filozofskog fakulteta biće nadoknađena radnim subotama i produženjem semestra za jednu sedmicu.

Kako je Tanjugu izjavila dekan fakulteta Vesna Dimitrijević, raspored nadoknade j... pročitaj ceo tekst »

Danas počinje nastava na Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 11. 11. 2011. 13:03

(Blic) - Dekan Filozofskog fakulteta Vesna Dimitrijević najavila je da će nastava na tom fakultetu početi danas, a u narednim danima biće napravljen plan nadoknađivanja izgubljenih predavanja.

Dimitrijevićeva je u izjavi Tanjugu ... pročitaj ceo tekst »

Zamrznuta blokada Filozofskog, protest protiv blokade na Platou

Objavio admin, 10. 11. 2011. 12:18

(Blic) - Plenum studenata Filozofskog fakulteta odlučio je da zamrzne blokadu zgrade i time omogući normalno održavanje nastave. Međutim, njihove kolege koje su protiv blokade ne odustaju od današnjeg protesta na Platou jer, kako kažu, bloka... pročitaj ceo tekst »

Bez dogovora na Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 07. 11. 2011. 12:02

(RTS) - Blokada nastave na Filozofskom fakultetu nastavlja se i posle današnjih razgovora članova Plenuma sa dekanom tog fakulteta Vesnom Dimitrijević. Grupa huligana noćas napala studente koji su dežurali na fakultetu.

Članovi P... pročitaj ceo tekst »

Uz povike "sve ćemo vas pobiti" napadači sa pajserom jurili studente Filozofskog

Objavio admin, 07. 11. 2011. 12:01

(Blic) - Grupa huligana starosti oko 30 godina, oko pola tri posle ponoći napala je studente koji blokiraju Filozofski fakultet. Uz povike "komunjare" i "sve ćemo vas pobiti" napadači su sa pajserom jurili okupljene studente i jednog od njih la... pročitaj ceo tekst »

Plenum Filozofskog traži smene rektora i dekanke

Objavio admin, 04. 11. 2011. 22:26

(RTV) - Predstavnici studentskog Plenuma Filozofskog fakulteta u Beogradu pokrenuli su danas potpisivanje peticije kojom traže smenjivanje rektora Univerziteta u Beogradu Branka Kovačevića i dekanke njihovog fakulteta Vesne Dimitrijević.

... pročitaj ceo tekst »

Filozofski ne garantuje bezbednost

Objavio admin, 04. 11. 2011. 22:23

(B92) - Uprava Filozofskog fakulteta poručila je, povodom incidenta između studenata i obezbeđenja, da ne može da garantuje bezbednost imovine i lica na fakultetu.

Uprava u saopštenju dostavljenom medijima navodi da zbog studentsk... pročitaj ceo tekst »

Studentski parlament: Studenti u blokadi montirali snimak napada

Objavio admin, 03. 11. 2011. 23:44

(Blic) - Povodom sukoba koji je u ponedeljak izbio na Filozofskom fakultetu oglasili su se i članovi Studentskog parlamenta. Oni tvrde da je snimak napada na studente u blokadi izmontiran i da su zapravo napadnuti studenti prve godine istorije ko... pročitaj ceo tekst »

Danas "čišćenje" Filozofskog fakulteta

Objavio admin, 03. 11. 2011. 10:51

(Politika) - Uprava Filozofskog fakulteta zamolila je studente koji od 20. oktobra blokiraju fakultet da se povuku i bez incidenata omoguće radnicima obezbeđenja i zaposlenima da danas „počnu rad na održavanju čistoće i obezbeđivanju uslo... pročitaj ceo tekst »

Pogledajte bitku na Filozofskom: Sukob profesora i studenata u blokadi

Objavio admin, 03. 11. 2011. 01:29

(Blic) - Protest na Filozofskom fakultetu, koji nezadovoljni studenti blokiraju već četrnaesti dan, juče je prerastao u nasilje kada se nekolicina kolega zajedno sa profesorom Milošem Antonovićem sukobila sa protestantima.

Do suko... pročitaj ceo tekst »

Fizički obračun studenata na Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 03. 11. 2011. 01:12

(Danas) - Protest na Filozofskom fakultetu koji nezadovoljni studenti blokiraju već dve sedmice, juče je prerastao u nasilje kada se nekolicina kolega zajedno sa profesorom Milošem Antonovićem sukobila sa protestantima. Do sukoba je došlo kad... pročitaj ceo tekst »

Filozofski i dalje u blokadi

Objavio admin, 01. 11. 2011. 22:38

(B92) - Blokada Filozofskog fakulteta u Beogradu nastavlja se do daljeg. Studentski Plenum za subotu najavio zajednički protest sa sindikalnim organizacijama.

Jedan od članova studentskog Plenuma koji je želeo da ostane anoniman rek... pročitaj ceo tekst »

Na Filozofskom studenti i dalje blokada nastave

Objavio admin, 31. 10. 2011. 20:24

(RTV) - Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu nastavljaju sprečavanje održavanja nastave zahtevajući da na budžetu studiraju svi koji imaju 48 bodova, uvođenje apsolventskog staža i da školarine ne premašuju tri minimalne mesečne plat... pročitaj ceo tekst »

Blokada ugrožava zimski semestar?

Objavio admin, 26. 10. 2011. 11:47

(RTS) - Blokadom nastave onemogućeno normalno funkcionisanje Filozofskog fakulteta što dovodi u opasnost regularnost zimskog semestra, zaključio dekanski kolegijum tog fakulteta.

Dekanski kolegijum Filzofskog fakulteta u Beogradu oc... pročitaj ceo tekst »

I dalje blokiran Filozofski fakultet

Objavio admin, 25. 10. 2011. 18:02

(Blic) - Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu i danas nastavljaju sa blokadom tog fakulteta iako ih je uprava fakulteta pozvala da prekinu blokadu pošto rešavanje njihovih zahteva nije u nadležnosti te uprave.

- Noć je protekl... pročitaj ceo tekst »

Uprava pozvala studente da do sutra prekinu blokadu

Objavio admin, 25. 10. 2011. 09:07

(Politika) - Uprava Filozofskog fakulteta pozvala je studentski Plenum tog fakulteta da prestane sa „primenom nasilnih metoda” i da do sutra ujutru prekine blokadu rada te visokoobrazovne institucije zbog, kako se navodi, opasnosti da regularn... pročitaj ceo tekst »

Rektorat žali zbog napada na studente

Objavio admin, 23. 10. 2011. 17:06

(Blic) - Rektorat Univerziteta u Beogradu osudio je sinoćni napad na studente Filozofskog i Filološkog fakulteta, kada je grupa od petnaestak mladića, koje očevici opisuju kao "skinhedse", ubacila baklju pred ulaz Filozofskog fakulteta i provo... pročitaj ceo tekst »

Studenti blokiraju Filozofski fakultet

Objavio admin, 20. 10. 2011. 08:52

(RTV) - Rad Filozofskog fakulteta biće danas blokiran, ali će šalteri za upis naredne godine studija biti u funkciji, odlučio je Plenum studenata tog fakulteta.

Kako je Tanjugu rekla jedna od članova Plenuma Filozofskog fakulteta,... pročitaj ceo tekst »

Prekršajne prijave protiv studenata

Objavio admin, 01. 12. 2010. 16:42

(B92) - Dvoje studenata grupe Odbrani Filozofski dobilo pozive za suđenje zbog organizovanja neprijavljenih skupova koji su održani pre godinu dana odnosno šest meseci.

Odbrani Filozofski je saopštila da je to nastavak državne rep... pročitaj ceo tekst »

Studenti hoće plenum umesto parlamenta

Objavio admin, 21. 11. 2010. 16:32

(Politika) - Grupa akademaca Filozofskog fakulteta smatra da Studentski parlament treba ukinuti i uvesti zborove. Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Beogradu ponovo su praćeni protestima: grupa akademaca koja je u aprilu preki... pročitaj ceo tekst »

Saopstenje grupe odbrani filozovski povodom hapsenja

Objavio admin, 07. 11. 2010. 17:35

Dana 01. i 02. 11. 2010. studenti i studentkinje Filozofskog fakulteta u Beogradu okupljeni oko grupe Оdbrani Filozofski održali su akciju bojkota nelegalnih izbora za Studentski parlament (SP). Naime, nelegalne izbore za SP po drugi put ove god... pročitaj ceo tekst »

Umalo hapšenje studenata na Platou!

Objavio admin, 07. 11. 2010. 17:28

(B92) - Intervencija policije 2. novembra protiv studenata Filozofskog fakulteta koji su pozivali na bojkot izbora za Studentski parlament uzburkala akademsku javnost.

Grupa "Odbrani Filozofski" smatra da su izbori nelegalni i pozvala ... pročitaj ceo tekst »

Sukob na Filozofskom ne jenjava

Objavio admin, 24. 4. 2010. 12:07

(B92) - Sporenja na Filozofskom fakultetu u Beogradu se nastavila i nakon izbora za Studentski parlament, usled pitanja politizacije i modela studentskog organizovanja.

Studenti okupljeni u grupi "Odbrani Filozofski" traže poništavan... pročitaj ceo tekst »

Previranja i posle studentskih izbora

Objavio admin, 08. 4. 2010. 11:22

(Politika) - Strahujemo od reakcija onih koji su napravili ozbiljan incident, kaže Nemanja Dević, student prodekan Filozofskog fakulteta. Filozofski fakultet u Beogradu objavio je rezultate izbora za studentski parlament fakulteta i Univerziteta... pročitaj ceo tekst »

Izbori "filozofa" završeni mirno

Objavio admin, 02. 4. 2010. 15:50

(24 sata) - Na Filozofskom fakultetu juče su nastavljeni izbori za Studentski parlament. Grupa studenata koja je u sredu prekinula izbore opet se pojavila, ali nije ometala glasače. Student prodekan Tehnološko-metalurškog fakulteta Vladimir Sm... pročitaj ceo tekst »

Izbori na Filozofskom nastavljeni uz obezbeđe

Objavio admin, 01. 4. 2010. 23:42

(Mondo) - Izbore za studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Beogradu i danas je pokušala da prekine grupa studenata koji tvrde da su izbori zakazani mimo pravila.

Grupa studenata koja je ušla na Filozofski fakultet i pokušal... pročitaj ceo tekst »

Uprava Filozofskog fakulteta osudjuje nasilje

Objavio admin, 01. 4. 2010. 23:42

(Smedia) - Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu juče i danas održavaju se izbori za Studentski parlament koje su zakazali i održavaju ih legalno izabrani predstavnici studenata Fakulteta, saopštila je Uprava tog fakulteta. Tokom ju... pročitaj ceo tekst »

Ponovo prekinuti studentski izbori

Objavio admin, 01. 4. 2010. 23:41

(B92) - Izbore za studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Beogradu i danas je pokušala da prekine grupa studenata koji tvrde da su izbori zakazani mimo pravila.

Grupa studenata koja je ušla na Filozofski fakultet i pokušala... pročitaj ceo tekst »

Zbog svađe prekinuto glasanje za Studentski parlament

Objavio admin, 01. 4. 2010. 23:41

(24 sata) - Dve „struje" studenata na Filozofskom fakultetu sukobile se zbog izbora...

Izbori za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu prekinuti su juče kada je grupa od 20 studenata upala i fizički nasrnula na članove bir... pročitaj ceo tekst »

Huligani prekinuli izbore na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Objavio admin, 01. 4. 2010. 11:03

(Blic) - Izbori za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Beogradu prekinuti su kada je u zgradu upala grupa od oko 20 osoba koje su i fizički nasrtale na članove biračkog odbora, izjavio je danas Student prodekan Filozofskog fakulteta... pročitaj ceo tekst »

Huligani prekinuli izbore na Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 31. 3. 2010. 19:56

(Vesti online) - Grupa od oko 20 mlađih osoba upala je danas u zgradu Filozofskog fakulteta i prekinula izbore za studentske parlamente fakulteta i Univerziteta u Beogradu, izjavio je Tanjugu student prodekan tog fakulteta Srđan Marković.

... pročitaj ceo tekst »

Incident na Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 31. 3. 2010. 19:54

(Vecernje novosti) - Izbori za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Beogradu prekinuti su kada je u zgradu upala grupa od oko 20 osoba koje su i fizički nasrtale na članove biračkog odbora, izjavio je danas Student prodekan Filozofsk... pročitaj ceo tekst »

Studija "Pisana reč u srpskom srednjem veku"

Objavio admin, 10. 2. 2010. 13:22

(RTV) _ Izdavačka kuća "Stubovi kulture" hrabro odoleva plimi komercijalizacije objavljujući naslove koji će trajno obogatiti srpsku kulturu kao što je studija "Pisana reč u srpskom srednjem veku" u podnaslovu "Značaj i upotreba pisanih dok... pročitaj ceo tekst »

Pet socioloških generacija

Objavio admin, 03. 2. 2010. 16:19

(Politika) - Čak ni najveća originalnost u nauci ne znači i potpuni diskontinuitet sa prethodnicima. Nedavno je na Filozofskom fakultetu u Beogradu obeleženo 50 godina od osnivanja prve katedre za sociologiju u Jugoslaviji. Trebalo bi skrenuti... pročitaj ceo tekst »

Asistent odbio da bude referent

Objavio admin, 21. 1. 2010. 01:53

(Blic) - Mr Dejan Ognjanović (37) iz Niša optužio je prof. dr Draganu Mašović, šeficu Departmana za anglistiku, i dr Momčila Stojkovića, dekana Filozofskog fakulteta, da nisu hteli da raspišu konkurs za asistenta na predmetu američka knj... pročitaj ceo tekst »

80. rođendan Katedre za anglistiku

Objavio admin, 17. 12. 2009. 21:34

(Petar Protić, Studentski svet) - U prvoj nedelji decembra (od 4-6.12) održana je proslava 80. godišnjice rada Katedre za anglistiku, a sama Katedra je organizovala konferenciju ELLSIIR - proučavanje engleskog jeziika i književnosti: slika, i... pročitaj ceo tekst »

"Država vs obrazovanje", javna tribina

Objavio admin, 14. 12. 2009. 11:04

(Jelena Vuk, Studentski svet) - Na Filozofskom fakultetu 10. decembra je održana javna tribina na temu „Država vs obrazovanje“, a na zboru se govorilo o protestima iz devedesetih i njihovoj vezi sa današnjim protestima kao i o daljem razvij... pročitaj ceo tekst »

Obeležavanje 55 godina Filozofskog fakulteta

Objavio admin, 30. 11. 2009. 01:42

(Danas) - Peti međunarodni interdisciplinarni simpozijum „Susret kultura“ biće održan sutra na Filozofskom fakultetu, a ovaj naučni skup organizovan je povodom značajnog jubileja - 55 godina od osnivanja Filozofskog fakulteta. Svečano ot... pročitaj ceo tekst »

Štrajk na filološkom

Objavio admin, 12. 11. 2009. 18:56

(Petar Protić, Studentski svet) - Danas, 12.11.2009. u 11 časova ispred dekanata Filološkog fakulteta biće održan protest, povodom zahteva studenata da se odobri zbirni upis u statusu samofinansirajućih studenata, kao što je to već učinje... pročitaj ceo tekst »

Donacija Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 26. 10. 2009. 18:36

(Studentski svet) - U Kabinetu rektora Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branka Kovačevića, 23. oktobra 2009. godine, svečano su uručene knjige koje je nemačka organizacija DFG (Nemačko društvo za istraživanje) donirala Filozofskom fakulte... pročitaj ceo tekst »

Vredan poklon Filozofskom fakultetu

Objavio admin, 24. 10. 2009. 12:27

(RTS) - Knjige u vrednosti od 12.000 evra, Nemačko društvo za istraživanje poklonilo Filozofskom fakultetu u Beogradu. Literatura je na nemačkom i engleskom jeziku, a neki naslovi prvi put su se pojavili kod nas. Nemačko društvo za istraživ... pročitaj ceo tekst »

Na Filoškom fakultetu otvoren Fond "Ruski svet"

Objavio admin, 20. 10. 2009. 17:05

(RTV) - Na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu danas je svečano otvoren kulturni centar ruske organizacije Fond "Ruski svet", 40. po redu u svetu, namenjen studentima, ali i građanima koje interesuje ruska kultura i književnost.

... pročitaj ceo tekst »

Počinje tradicionalni Sabor učitelja

Objavio admin, 04. 10. 2009. 12:09

(Studio B) - Dvodnevni tradicionalni Sabor učitelja Srbije počinje danas na Filološkom fakultetu u Beogradu. Ovogodišnji sabor učitelja Srbije biće posvećen unapredjivanju nastavne prakse kroz razmenu profesionalnih iskustava i akreditovano... pročitaj ceo tekst »

Protest studenata Filološkog fakulteta

Objavio admin, 21. 9. 2009. 15:47

(Pink) - Studenti treće godine Filološkog fakulteta u Beogradu najavili su danas da će u ponedeljak protestovati ako im uprava fakulteta ne dozvoli da narednu godinu studija upišu sa sakupljenih 48 bodova, bez drugog uslovljavanja.

... pročitaj ceo tekst »

Studenti Filološkog fakulteta protestuju zbog bodova

Objavio admin, 20. 9. 2009. 01:52

(Pink) - Studenti treće godine Filološkog fakulteta u Beogradu najavili su danas da će u ponedeljak protestovati ako im uprava fakulteta ne dozvoli da narednu godinu studija upišu sa sakupljenih 48 bodova, bez drugog uslovljavanja.

... pročitaj ceo tekst »

Nagrada Katarina Ambrozić

Objavio admin, 15. 6. 2009. 15:11

(Arte.rs) - Na predlog Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, komisija u sastavu dr Lidija Merenik, dr Saša Brajović, Milan Đorđević i Jasmina Ninkov, donela je odluku da se Nagrada prof. dr Katarina Ambrozić za 20... pročitaj ceo tekst »

Osveta loših đaka ili nestručnost profesora arheologije

Objavio admin, 19. 5. 2009. 10:58

(Politika) - Za svoj reizbor docent dr Đorđe Janković je dobio pisanu podršku 165 studenata i 65 kolega. – Zameraju mu se nestručnost i nedostatak kritičke provere, kaže dr Mihailo Milinković.

Docent dr Đorđe Janković, arh... pročitaj ceo tekst »

Ukidaju Nacionalnu arheologiju srednjeg veka

Objavio admin, 18. 5. 2009. 19:16

(RTV) - Stanje na odeljenju za arheologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu je teško, izjavio je danas doc. dr Đorđe Janković, arheolog, apelujući na Ministarstvo prosvete da kontroliše fakultet koji finansira. "Stanje na katedri je teško, ... pročitaj ceo tekst »

KARIJERA U MEDIJIMA

Objavio admin, 13. 5. 2009. 17:52

(Studentski svet, razvojkarijere.bg.ac.rs) - Tema novog susreta studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu i uspešnih profesionalaca je KARIJERA U MEDIJIMA.

Panel diskusija će se održati 18. maja sa početkom u 14.00 časova na F... pročitaj ceo tekst »

Protest ispred Filozofskog

Objavio admin, 29. 4. 2009. 10:51

(24 sata) - Grupa studenata Univerziteta u Beogradu nezadovoljna povećanjem školarina i visokih dažbina tokom studiranja, organizovaće protest danas u podne na platou ispred Filozofskog fakulteta, rekao je Darko Delić iz Organizacionog odbora... pročitaj ceo tekst »

Studije nastavlja u Parizu

Objavio admin, 10. 4. 2009. 12:52

(Blic) - Marija Ilić, student psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, iako je jedinica u porodici, ne odaje utisak razmažene devojke. Štaviše, reklo bi se da je skromna i veoma disciplinovana. Stipendista je Gradskog fonda u Požarevc... pročitaj ceo tekst »

Vanjine zbirke poezije

Objavio admin, 30. 3. 2009. 19:02

(Blic) - Kada je Vanja Miljković (21) pre dve godine upisao studije srpskog jezika i književnosti u Beogradu, u Majdanpeku niko nije bio iznenađen.

Od učenika generacije u majdanpečkoj gimnaziji koji je više puta osvajao prva me... pročitaj ceo tekst »

Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu apelovao na Vladu Srbije

Objavio admin, 19. 3. 2009. 21:05

(B92) - U saopštenju Nastavno-naučnog veća tog fakulteta, ističe se da ostavke koje su podneli direktori Narodnog pozorišta i Beogradske filharmonije kao i Upravni odbor Narodnog muzeja u Beogradu ugrožavaju i onemogućavaju delatnost tri vo... pročitaj ceo tekst »

Izdavači oklevetali profesora

Objavio admin, 28. 2. 2009. 10:38

(Dnevnik) - Urednik zrenjaninskog izdavačkog preduzeća „Art-projekt“ Ivan Danikov i menadžer za marketing u toj kući Dalibor Bubnjević juče su pred Opštinskim sudom u Zrenjaninu proglašeni krivim za klevetu profesora Filozofskog fakult... pročitaj ceo tekst »

Dodela Nagrade SZ Beljanskog

Objavio admin, 03. 11. 2008. 13:48

(Gradjanski list) - U petak, 7. novembra, s početkom u 11 sati, u Spomen-zbirci (SZ) Pavla Beljanskog biće održano proglašenje i dodela Nagrade SZ Pavla Beljanskog za najbolji diplomski rad iz nacionalne istorije umetnosti, odbranjen na Odelje... pročitaj ceo tekst »

Filozofski fakultet zabranio zakazanu tribinu

Objavio admin, 28. 10. 2008. 11:03

(24 sata) - Tribina „Stigmatizacija seksualnih radnika“, koja je trebalo da bude održana večeras u 18:30 sati na Filozofskom fakultetu, otkazana je. Dekan Aleksandar Kostić zabranio je tribinu kada je saznao da bi predavanje vodila američk... pročitaj ceo tekst »

Tukao zbog šestice

Objavio admin, 15. 10. 2008. 18:33

(Glas javnosti) - Student, za koga kolege kažu da je narkoman, upao na predavanje, udario a zatim ošamario profesora. Žikić kaže da student nije čak ni prijavio ispit.

Bojana Žikića, profesora Filozofskog fakulteta, pretukao je... pročitaj ceo tekst »

Studenti Filozofskog fakulteta najavili su za danas u 12 časova protest

Objavio admin, 09. 10. 2008. 16:45

(Kurir) - Studenti Filozofskog fakulteta najavili su za danas u 12 časova protest na platou ispred zgrade fakulteta zbog “propalih reformi visokog obrazovanja” i zbog visokih školarina, rekli su za Kurir predstavnici Studentskog parlamenta. ... pročitaj ceo tekst »

Preminuo prof. dr Novica Petković

Objavio admin, 08. 8. 2008. 10:54

(RTV) - Redovni profesor beogradskog Filološkog fakulteta na Katedri za jugoslovenske književnosti i redovni član Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske dr Novica Petković preminuo je juče u Kliničkom centru u Beogradu, posle kratke i ... pročitaj ceo tekst »