Trenutno možeš da pogledaš univerzitete i fakultete u Srbiji.

Pravni fakultet

Pogledaj spisak nastavnih planova i studijskih programa.

Adresa: Jovana Cvijića 1, 34000 Kragujevac

Dekan: nema podataka

Web: www.jura.kg.ac.yu

E-mail: faculty@jura.kg.ac.yu

Telefon: +38134306500

Žiro račun fakulteta: nema podataka

Telefon: nema podataka

Radno vreme: nema podataka

E-mail: nema podataka

Ime i prezime: nema podataka

E-mail: nema podataka

Telefon: nema podataka

Vesti i dešavanja na fakultetu

Svi optuženi profesori iz afere "Indeks" u međuvremenu unapređeni

Objavio admin, 30. 3. 2012. 13:03

(Blic) - Ni pet godina posle hapšenja profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, koji su prvo osumnjičeni, a u avgustu 2007. godine i optuženi za prodavanje ispita studentima, niko od njih još nije osuđen.

Dok su naivni verovali da... pročitaj ceo tekst »

Studentkinje negiraju krivicu

Objavio admin, 13. 12. 2010. 23:36

(S media) - Optužene studentkinje Jelena M. i Marija N. negirale su danas krivicu na sudjenju optuženima za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu u aferi poznatoj kao "Indeks".

Jelena M. rekla je u svojoj odbrani da diplomu Pra... pročitaj ceo tekst »

DVADESET ZAHTEVA STUDENATA PRAVNOG U KRAGUJEVCU

Objavio admin, 27. 10. 2010. 17:15

(Kurir) - Studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu su u holu te ustanove, simbolično u pet do 12, mirno protestovali tražeći od uprave ispunjenje 20 zahteva koji se odnose, uglavnom, na finansijske i administrativne uslove obrazovanja.

pročitaj ceo tekst »

Studenti traže niže cene i bezuslovan upis

Objavio admin, 27. 10. 2010. 10:44

(Blic) - Niže cene promene ispitivača, uvođenje oslobađajućih kolokvijuma po Bolonjskom sistemu, iste cene školarine na svim godinama studija, dva ispitivača na svim predmetima, te bezuslovan upis četvrte godine, samo su neki od zahteva st... pročitaj ceo tekst »

Studenti zaboravili mito

Objavio admin, 15. 10. 2010. 11:27

(Vecernje novosti) - U Višem sudu u Smederevu u četvrtak je nastavljen glavni pretres na suđenju optuženima za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Saslušani su nekadašnji studenti Somaja Bulić, Ivan Grbić i Gordana Gvozdenović.pročitaj ceo tekst »

Osumnjičeni za prodaju ispita ne mogu da vode fakultet

Objavio admin, 12. 9. 2010. 15:26

(Blic) - Osoba koja se sumnjiči za korupciju, odnosno za prodaju ispita, kao što je to slučaj s pojedinim profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu, ne bi trebalo da radi sa studentima, da im drži nastavu i da ih ocenjuje. Pogotovo ne bi treb... pročitaj ceo tekst »

"Indeksovci" drže katedre

Objavio admin, 08. 9. 2010. 10:37

(Vecernje novosti) - Maratonsko suđenje za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu u aferi "indeks" u Višem sudu u Smederevu, ni posle godinu i po, nije daleko odmaklo. Novo suđenje zakazano je za 30. septembar, ali nema ni nagoveštaja kad... pročitaj ceo tekst »

Nastavak suđenja za aferu Indeks

Objavio admin, 06. 9. 2010. 02:06

(Vecernje novosti) - Suđenje optuženima za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu u aferi nazvanoj "Indeks" nastavlja se u ponedeljak 6. septembra pred Višim sudom u Smederevu.

Optužnica tereti 88 osoba zbog primanja mita, zlo... pročitaj ceo tekst »

"Indeks" kod ministra

Objavio admin, 26. 8. 2010. 07:41

(Vecernje novosti) - Zbog afere "Indeks" i najnovijih dešavanja na Pravnom fakultetu, u sredu je ministru Žarku Obradoviću upućeno otvoreno pismo u kojem se traži "povratak zakonitosti i uspostavljanje elementarnih akademskih standarda na ovo... pročitaj ceo tekst »

"Indeksovci" preuzeli fakultet

Objavio admin, 20. 8. 2010. 07:54

(B92) - Akteri afere "Indeks", po izlasku iz višemesečnog pritvora, ponovo su preuzeli vlast na Pravnom fakultet u Kragujevcu, piše "Danas".

Pravni fakultet u Kragujevcu, na kojem je, početkom 2007, otkrivena velika korupcionaška ... pročitaj ceo tekst »

Afera "Indeks" po glavi - asistenta

Objavio admin, 05. 8. 2010. 07:51

(RTV) - Pre tri godine otkrivena fera "Indeks", u kojoj su se prodavali i kupovali ispiti i diplome Pravnog fakulteta u Kragujevcu, još nema epilog, pišu danas Večernje novosti.
Suđenje za tu aferu nije odmaklo od početka, a osumnjiče... pročitaj ceo tekst »

"Indeks" još drži katedre

Objavio admin, 04. 8. 2010. 06:20

Suđenje za aferu "indeks" nije odmaklo od početka, a osumnjičeni profesori i dalje predaju. Asistent Čvorović tvrdi da mu preti otkaz zbog osvete osumnjičenih. AFERA "Indeks", u kojoj su se naveliko prodavali i kupovali ispiti i diplome Prav... pročitaj ceo tekst »

Afera "indeks": Osumnjičena priznala da je kupovala ispite

Objavio admin, 04. 3. 2010. 22:02

(Blic) - Radmila Jovanović-Canić priznala je pred sudaom da je za 5.000 evra kupila ispite koji su joj nedostajali do diplome pravnika na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Optužena Radmila-Jovanović Canić kupujući ispite na Pravnom... pročitaj ceo tekst »

Smederevo: Priznala da je kupovala ispite

Objavio admin, 04. 3. 2010. 22:01

(Vecernje novosti) - Na suđenju u Smederevu bivša zapovednica obezbeđenja u ženskom zatvoru u Zabeli Radmila Jovanović-Canić priznala je da je za 5.000 evra kupila ispite koji su joj nedostajali do diplome pravnika na kragujevačkom Pravnom ... pročitaj ceo tekst »

Profesorki vraćao dug u ratama

Objavio admin, 22. 9. 2009. 10:33

(Blic) - Prvooptuženi u aferi "indeks" Saša Jovanović porekao je krivicu pred Okružnim sudom u Smederevu po optužnici koja ga tereti za primanje i davanje mita, kao i za posredništvo u trgovini ocenama i diplomama na Pravnom fakultetu u Krag... pročitaj ceo tekst »

Kompjuteri Ustavnom sudu

Objavio admin, 21. 9. 2009. 22:51

(Vecernje novosti) - PRAVNI fakultet u Beogradu poklonio je u ponedeljak Ustavnom sudu Srbije 20 kompjutera, kao prvi konkretni rezultat protokola o saradnji koji su nedavno potpisale ove dve institucije. Predsednica ovog suda dr Bosa Nenadić izj... pročitaj ceo tekst »

Afera "Indeks": Dug, ne mito

Objavio admin, 21. 9. 2009. 22:50

(Vecernje novosti) - Pred Okružnim sudom u Smederevu u ponedeljak su počela saslušanja optuženih za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Odbranu je izneo prvooptuženi Saša Jovanović, automehaničar iz Donje Livadice, opt... pročitaj ceo tekst »

Prvooptuženi u aferi "indeks" negirao krivicu

Objavio admin, 21. 9. 2009. 18:41

(Blic) - Prvooptuženi u aferi "indeks" Saša Jovanović odbacio je danas optužbu da je posredovao u podmićivanju profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

U smederevskom Okružnom sudu danas je nastavljeno suđenje profesorima kragu... pročitaj ceo tekst »

Policijskom inspektoru nudio diplomu

Objavio admin, 16. 9. 2009. 22:57

(Danas) - Na suđenju za korupciju na kragujevačkom Pravnom fakultetu juče je počelo čitanje optužnice koja tereti profesore, posrednike i studente za kupovinu ocena i diploma. Vršilac dužnosti okružnog javnog tužioca u Smederevu Zoran An... pročitaj ceo tekst »

Novi dekan iz "indeksa"

Objavio admin, 04. 7. 2009. 23:09

(Vecernje novosti) - Dekan Pravnog fakulteta dr Stanko Bejatović podneo je ostavku na tu funkciju, a na njegovo mesto, odnosno za vršioca dužnosti dekana izabran je dr Predrag Stojanović, profesor na predmetu javne finansije i javno pravo. Nov... pročitaj ceo tekst »

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu podneo ostavku

Objavio admin, 04. 7. 2009. 16:25

(Blic) - Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu profesor Stanko Bejatović i predsednica Saveta fakulteta Snežana Soković izjavili su danas Tanjugu da su podneli ostavke na te funkcije.

Bejatović nije želeo da obrazlaže ostavku reka... pročitaj ceo tekst »

Novi dekan, stari problemi

Objavio admin, 04. 7. 2009. 13:56

(RTS) - Profesor Predrag Stojanović, jedan od optuženih u aferi "indeks", izabran za vršioca dužnosti dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Redovni profesor na predmetu Javne finansije i javno pravo Predrag Stojanović izabran je za vršioca ... pročitaj ceo tekst »

Profesor iz afere "Indeks" sudija kosovskog ustavnog suda

Objavio admin, 16. 6. 2009. 13:25

(RTV) - Profesor na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Ivan Čukalović izabran je za sudiju Ustavnog suda Kosova, prenela je agencija "Kosova live". Čukalović je jedan od optuženih profesora za podmićivanje u aferi "Indeks" na Pravnom fakultetu u... pročitaj ceo tekst »

Profesor iz Kragujevca sudija Ustavnog suda Kosova

Objavio admin, 05. 6. 2009. 14:18

(Blic) - Predlog Skupštine takozvane Republike Kosovo da se profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu dr Ivan Čukalović izabere za sudiju Ustavnog suda Kosova izazvao je burne reakcije u centru Šumadije i na Univerzitetu. Ovaj profesor međunaro... pročitaj ceo tekst »

Tražili i izuzeće Radovanovića

Objavio admin, 10. 4. 2009. 20:56

(Danas) - Predsednik veća Okružnog suda u Smederevu Slađana Bojkovićnije juče održala glavnu raspravu u slučaju profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i njihovih pomagača optuženih za prodaju ispita i diploma tog fakulteta zbog zahteva ... pročitaj ceo tekst »

Odložena glavna rasprava optuženima za mito i korupciju

Objavio admin, 08. 4. 2009. 17:02

(Vecernje novosti) - Suđenje optuženima za aferu korupcije na Pravnom fakultetima u Kragujevcu odloženo je danas za petak zbog zahteva odbrane za izuzeće predsednika sudskog veća i predsednika Okružnog suda u Smederevu.

Branioci ... pročitaj ceo tekst »

Niz desetki kvari samo jedna devetka

Objavio admin, 24. 3. 2009. 12:04

(Blic) - Najbolji student Pravnog fakulteta u Kragujevcu, čiji niz desetki kvari samo jedna devetka, obećala je samoj sebi da će jednog dana u sudnici ili tužilaštvu namicati mak na konac i da će joj pravda i zakon biti iznad svega.

... pročitaj ceo tekst »

Optuženička klupa tesna za profesore

Objavio admin, 30. 11. 2008. 16:12

(Blic) - Pred sudskim većem Okružnog suda u Smederevu sutra počinje suđenje profesorima Pravnog fakulteta optuženim za korupciju. Optuženička klupa rezervisana je za 88 aktera najveće korupcionaške afere u srpskoj prosveti, poznatoj pod n... pročitaj ceo tekst »

Pravni fakultet u Kragujevcu podneo zahtev za akreditaciju

Objavio admin, 30. 10. 2008. 22:53

(Danas) - Pravni fakultet u Kragujevcu podneo je zahtev za verifikaciju svojih nastavno - naučnih potencijala u četvrtom krugu akreditacije viskoškolskih ustanova u Srbiji, koji počinje u sredu, 5 novembra. Do sada su, inače, sa Univerziteta ... pročitaj ceo tekst »

Afera Indeks: Optuženi podučavaju sudije i tužioce

Objavio admin, 25. 10. 2008. 21:23

(Politika) - Okružno javno tužilaštvo u Smederevu oštro je juče reagovalo na poziv udruženja „Kopaonička škola prirodnog prava” za učešće na seminaru na Kopaoniku, jer su među predavačima, čak i organizatorima, neki od optuženih... pročitaj ceo tekst »

Profesori između zakona i morala

Objavio admin, 05. 10. 2008. 11:21

(Blic) - Od kako su profesori kragujevačkog Pravnog fakulteta koji su osumnjičeni za primanje mita od studenata osvanuli na svečanosti povodom početka nove školske godine, u javnosti se pojavljuju oprečni stavovi. Njihovo vraćanje za katedr... pročitaj ceo tekst »

Neka predaju dok ih ne osude

Objavio admin, 03. 10. 2008. 09:44

(Politika) - Akademci iz nekoliko studentskih organizacija predlažu stroge zakonske mere za korumpirane profesore, ali smatraju da profesori koji se terete za ovakva krivična dela mogu da predaju na fakultetu dok se ne dokaže njihova krivicapročitaj ceo tekst »

Optuženi a drže časove prava

Objavio admin, 02. 10. 2008. 00:42

(Vecernje novosti) - Profesori Pravnog fakulteta, njih jedanaestoro, koji su optuženi u aferi „Indeks“ i terete se za kupoprodaju ispita, diploma, posredovanje, od srede su ponovo predavači na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Veći... pročitaj ceo tekst »

Na posao vraćeno 11 profesora iz afere "Indeks"

Objavio admin, 01. 10. 2008. 16:32

(Blic) - Na Pravni fakultet u Kragujevcu danas je vraćeno na posao 11 od 14 profesora koji su uhapšeni lane zbog korupcije, rečeno je Tanjugu u toj visokoškolskoj ustanovi.

"Na posao su vraćeni profesori kojima je po zakonu istek... pročitaj ceo tekst »