Trenutno možeš da pogledaš univerzitete i fakultete u Srbiji.

Univerzitet u Nišu

Pogledaj fakultete koji pripadaju ovom univerzitetu.

Osnovni podaci

Adresa: Univeryitetski Trg 2, 18000 Niš

Rektor: Prof.Dr Radoslav Bubanj

Internet prezentacija: www.ni.ac.rs

E-mail: uniuni@ni.ac.rs

Telefon: +38118257970

Vesti i dešavanja na univerzitetu

Niš: Za jedan indeks šest kandidata

(B92) - Fakulteti Univerziteta u Nišu ove godine raspisali su konkurs za 2.988 budžetskih mesta i 1.720 za samofinansirajuće studente.

Od sutra, 2. jula, ukupno 5.250 kandidata će se nadmetati za indekse niških fakulteta, što je ... pročitaj ceo tekst »

Na jesen počinje izgradnja naučno-tehnološkog parka

(Danas) - Naučno-tehnološki park u Nišu, koji će se prostirati na 11.000 kvadratnih metara i predstavljati investiciju vrednu deset miliona evra, počeće da se gradi ove jeseni. Novac je obezbedila Evropska investiciona banka, a vlasnici park... pročitaj ceo tekst »

Uskoro izbor rektora niškog Univerziteta

(Juzne vesti) - Savet Univerziteta u Nišu pokrenuo je postupak za izbor novog rektora. Naučno-nastavnim većima fakulteta ostavljen je rok da svoje predloge pošalju do 4. maja, dok bi kandidati svoje programe rada i predloge za prorektore treba... pročitaj ceo tekst »

Odloženi ispiti na nekim niškim fakultetima

(Južne vesti) - Filozofski, Pravni, Prirodno-matematički, Medicinski fakulteti i Fakultet umetnosti odložili ispite u januarskom ispitnom roku zbog vanredne situacije. Na ostalim fakultetima nema promene.

Na sajtovima Filozofskog, P... pročitaj ceo tekst »

Tri obroka jeftinija od bureka

(Pravda, Studentskisvet) - Sve veći broj studenata Univerziteta u Nišu, rođenih Nišlija, od početka ove univerzitetske školske godine hrani su u nekoj od menzi Studentskog centra u Nišu. Inače, menze kod tehničkih, Medicinskog i Pravnog f... pročitaj ceo tekst »

Podrška najboljim akademcima

(Danas) - Kompanija Filip Moris i ove godine dodeljuje stipendije studentima Univerziteta u Nišu Program „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program) i kompanija Filip Moris u Srbiji raspisale su novi konkurs za dodelu indiv... pročitaj ceo tekst »

I studenti iz Niša na liniji

(Politika) - Među studentima Univerziteta u Nišu ove jeseni važi pravilo „da nema pravila“. Ova priča govori o tome kako je promenjena slika abonenata u studentskim menzama, gde su do sada usluge koristili samo studenti iz drugih mesta i g... pročitaj ceo tekst »

Zbog krize jedu u studentskoj menzi

(Blic) - Zbog krize i nedovoljnog porodičnog budžeta 854 studenta iz Niša svakog dana ruča u niškim studentskim restoranima, što je duplo više u odnosu na prošlu školsku godinu. Povećanje broja Nišlija koji imaju pravo samo na ručak u ... pročitaj ceo tekst »

Besplatne studije u USA

(Južne vesti) - Američka organizacija "World learning" predstaviće u Nišu program jedogodišnjih stipendija za studente iz Srbije.

Reč je o programu koji pruža studentima osnovnih studija punu stipendiju za jednu akademsku godinu... pročitaj ceo tekst »

Smena rektora neopravdana

(Južne vesti) - Odbor Statutarna pitanja Univerziteta u Nišu konstatovao da je odluka rektora o smeni prorektora "neargumentovana" i "neakademska".

U dokumentu koji je potpisao predsednik Odbora, dekan Elektronskog fakulteta prof. dr... pročitaj ceo tekst »

Masovan protest niških studenata

(Južne vesti) - Više od hiljadu studenata Univerziteta u Nišu protestovalo u četvrtak tokom prepodneva na centralnom gradskom trgu.

Oni su se soridarisali sa svojim kolegama iz drugih univerzitetskih gradova, zvahtevajući pregovor... pročitaj ceo tekst »

Dekan Pravnog u sukobu interesa

(Blic) - Agencija za borbu protiv korupcije donela je rešenje po kome je dekan Pravnog fakulteta u Nišu Predrag Dimitrijević, koji je istovremeno i član Visokog saveta sudstva, u sukobu interesa. Agencija traži od Dimitrijevića da se hitno o... pročitaj ceo tekst »

Budući pravnici najbolji u regionu

(RTS) - Šestoro studenata završnih godina Pravnog fakulteta u Nišu već sada je spremno za velike sudske procese što su i pokazali osvajanjem prvog mesta na takmičenju pravnih fakulteta iz svih republika bivše Jugoslavije u Ohridu.

pročitaj ceo tekst »

U Bujanovcu od jeseni Ekonomski fakultet, profesori iz Makedonije

(RTV) - Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi izjavio je danas da je od predstavnika OEBS-a dobio uveravanja da će Ekonomski fakultet u Bujanovcu, koji je deo niškog univerziteta, već ove školske godine upisati prve studente.

... pročitaj ceo tekst »

Samsung otvorio softversku laboratoriju u Nišu

(Mikro Vesti) - Kompanija Samsung, u saradnji sa Visokom tehničkom školom iz Niša, otvorila je svoju laboratoriju za izradu softvera za mobilne telefone. Laboratorija Samsung Apps u Nišu, deo je dugoročnog projekta saradnje Samsunga i visoko... pročitaj ceo tekst »

Predstаvljeno 20 liderа sedme generаcije PECD stipendistа

(Economy) - Nа trаdicionаlnoj svečаnosti u zgrаdi Univerzitetа, juče je predstаvljeno 20 dobitnikа pojedinаčne stipendije progrаmа Pаrtnerstvo zа obrаzovаnje i rаzvoj zаjednice (PECD progrаm) zа 2010/11. godinu. Svi dobitnici... pročitaj ceo tekst »

Uskoro nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu - Iz NIP-a obezbeđeno 240 miliona dinara

(Ekapija) - Za nastavak izgradnje studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu iz Nacionalnog investicionog plana za 2011. godinu obezbeđeno je 240 miliona dinara. Ministarstvo prosvete najavilo je da će tender za izvođača radova najverov... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Nišu upisaće 4.499 brucoša

(Kurir) - Senat Univerziteta u Nišu usvojio je predlog o broju studenata za upis u prvu godinu studija na svim nivoima u narednoj školskoj godini, prema kome ukupan broj mesta za brucoše iznosi 4.499, saopštila je ta visokoškolska ustanova. O... pročitaj ceo tekst »

Apsolventi plaćaju 5.000 dinara svakih šest meseci

(Blic) - Više od stotinu apsolvenata Pravnog fakulteta u Nišu protestovalo je juče ispred amfiteatra jer je Naučno - nastavno veće ovog fakulteta odlučilo da nakon isteka apsolventskog roka za produženje statusa studenata moraju da plate na... pročitaj ceo tekst »

Niški studenti rade za Samsung

(Blic) - Studenti Visoke tehničke škole u Nišu oduševili su predstavnike kompanije “Samsung” softverskim aplikacijama za telefone (kalendarima, video igricama, organizatorima) do te mere da svetski magnat planira da opremi prvu školsku ... pročitaj ceo tekst »

Po 50.000 dinara najboljim studentima u Nišu

(Kurir) - Grad Niš dodelio je danas po 50.000 dinara najboljim studentima 13 fakulteta Univerziteta u Nišu. Nagrada studentima se dodeljuje povodom 11. januara, Dana oslobođenja Niša od Turaka i sastoji se od novčanog iznosa i diplome. Nagrad... pročitaj ceo tekst »

Najlošiji smeštaj u domu kod Pravnog

(Blic) - U niškim studentskim domovima najgori smeštajni uslovi su u domu kod Pravnog fakulteta jer nije u potpunosti renoviran kao što je slučaj sa domovima kod Medicinskog i Elektronskog fakulteta. U dva paviljona doma kod Pravnog fakulteta ... pročitaj ceo tekst »

DEO STUDENATA BEZ POVLASTICA - Popust za prevoz samo za Nišlije

(Blic) - Veliki broj studenata iz drugih gradova koji studiraju na nekom od fakulteta Univerziteta u Nišu prinuđen je da svakog meseca plaća punu cenu kartica za gradski prevoz. Studenti ne mogu da dobiju popust jer je gradskom odlukom propisan... pročitaj ceo tekst »

Studenti pokrenuli portal koji gimnazijalcima olakšava učenje

(24 sata) - Grupa akademaca Niškog univerziteta napravila je server preko kojeg će srednjoškolci iz tog grada moći da uče četiri školska predmeta. Tako će učenici niških gimnazija moći da na internet adresi www.nasaskola.net nađu pomo... pročitaj ceo tekst »

Ručak za 180 dinara

(Blic) - Svi studenti koji nisu iz Niša, a studiraju na nekom fakultetu Niškog univerziteta, od 1. oktobra mogu da se hrane u studentskim menzama. Do sada su tu privilegiju imali samo budžetski studenti koji nisu iz Niša, a čije studiraju pla... pročitaj ceo tekst »

Pometnja zbog neobjašnjive računice

(Politika) - Na Pravnom fakultetu u Nišu primenjuje se Pravilnik o rangiranju studenata koji je kod najboljih studenata uneo zabunu i ogorčenje. Više od godine dana Ministarstvo prosvete Srbije zajedno sa univerzitetima i fakultetima u zemlji, ... pročitaj ceo tekst »

Stopirano otvaranje Bogoslovije u Nišu

(Blic) - Ni ovog oktobra prva generacija brucoša neće početi da studira na Pravoslavno-bogoslovskom fakultetu u Nišu iako je početkom godine najavljeno da će biti otvorena ova visokoškolska institucija. Vršilac dužnosti dekana Bogoslovije... pročitaj ceo tekst »

U Kragujevcu 914 mesta za studente, a u Nišu 634

(Blic) - Studenti u Nišu i Kragujevcu od danas mogu da konkurišu za mesto u domu, a na raspolaganju im je 1.548 mesta, iako na ova dva univerziteta studira oko 38.000 studenata, a više od polovine njih dolazi iz drugih gradova. U niškim studen... pročitaj ceo tekst »

Niš i Kragujevac bez stranih studenata

(Blic) - Na Univerzitetu u Nišu trenutno studira 71 strani student, dok ih je sredinom osamdesetih godina prošlog veka bilo više od 1.000. A na Kragujevačkom univerzitetu, koji u svom sastavu ima i fakultete u Užicu, Jagodini, Čačku i Kralj... pročitaj ceo tekst »

Radna mesta u Srbiji za studente iz dijaspore

(Politika) - Novi predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu Nišlija Stefan Stefanović najavljuje produbljivanje saradnje sa institucijama u zemlji i zaustavljanje odliva inteligencije.

Na Generalnoj skupštini organiza... pročitaj ceo tekst »

Besplatne avio-karte za najbolje studente

(Blic) - Najbolji niški studenti stipendisti, članovi sportskih klubova i sportisti koji su ostvarili značajne rezultate u prošloj godini dobiće od grada na poklon besplatne avio-karte kojima će moći da otputuju do Pariza, Londona, Moskve, ... pročitaj ceo tekst »

Dolazi vreme znanja!

(Vecernje novosti) - Prof. Dr Miroljub Gvozdanović, povodom 45 godina rada ove visokoškolske ustanove: "Kod mladih razvijati svest da je ulaganje u nauku najsigurnija investicija". ZA 45 godina postojanja i rada, od osnivanja 1965. kada je imao ... pročitaj ceo tekst »

Najbolji diplomci na doktorskim studijama

(Blic) - Grupa od 13 najboljih diplomaca sa svih niških fakulteta u školskoj 2008/09. godini nagrađena je juče za izuzetan uspeh u studiranju srebrnim znakom i poveljom Univerziteta u Nišu.

Svi laureati su dobili laptop. Priznanja... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Nišu proslavio 45 godina postojanja

(Glas javnosti) - Uručivanjem priznanja najboljim diplomiranim studentima, Univerzitet u Nišu obeležio je svoj dan i 45-godišnjicu od osnivanja. Na svečanoj sednici, u velikoj sali Univerziteta, govorio je rektor te visokoškolske ustanove Mi... pročitaj ceo tekst »

Prvi magistar Albanac u oblasti obrazovanja

(Danas) - Na jugu je prava retkost da Albanci u visokoškolskim obrazovnim ustanovama stiču akademska zvanja. To je poslednjih dana demantovao Džahid Ramadani, doskorašnji direktor lokalne Radio-televizije Bujanovac, koji je na Učiteljskom fak... pročitaj ceo tekst »

Školuju se za biro

(Blic) - Bliži se još jedan upis na fakultete i budući studenti su u velikoj dilemi koji fakultet izabrati i nakon njega naći što brže posao. Problem nezaposlenosti u Nišu dodatno je opterećenje za mlade, a većina brucoša je i dezorijent... pročitaj ceo tekst »

Bojović: Beograd ne želi Bogoslovski fakultet u Nišu

(Blic) - Vršilac dužnosti dekana Bogoslovskog fakulteta u Nišu profesor dr Dragiša Bojović rekao je danas da se beogradski Bogoslovski fakultet protivi otvaranju takvog fakulteta i u Nišu i da u tome presudan uticaj ima vladika bački Irinej... pročitaj ceo tekst »

Bojović: Episkop bački Irinej sprečava osnivanje Bogoslovskog fakulteta u Nišu

(RTV) - Vršilac dužnosti dekana niškog Bogoslovskog fakulteta u osnivanju Dragiša Bojović optužio je danas episkopa bačkog Irineja (Bulovića) da sprečava osnivanje tog fakulteta u Nišu.
Bojović je na konferenciji za novinare nave... pročitaj ceo tekst »

Četiri od 13 fakulteta Univerziteta u Nišu predložilo više školarine za samofinansirajuće brucoše

(Danas) - Četiri od 13 fakulteta Univerziteta u Nišu odlučilo je da podigne školarine za samofinansirajuće studente u odnosu na prošlu školsku godinu. Najveće poskupljenje od 25 odsto biće na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, dok ... pročitaj ceo tekst »

Nagrade najboljim niškim studentima

(Glas javnosti) - Najbolji studenti, izabrani na konkursu programa "Partnerstvo za obrazovanje i razvoj lokalne zajednice" (PECD), dobiće novčane nagrade od po 170.000 dinara u bruto iznosu, saopštili su organizatori programa.

U skl... pročitaj ceo tekst »

Studenti Univerziteta u Nišu nagrađeni za svoja akademska dostignuća i angažman u lokalnoj zajednici

(Danas) - Na svečanosti u zgradi Univerziteta, program „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program) objavio je imena 30 dobitnika pojedinačnih PECD stipendija za 2009/10. godinu, saopštili su čelnici ovog programa.

... pročitaj ceo tekst »

Nevena Petrušić odbacila optužbe NVO

(Glas javnosti) - Dekan Pravnog fakulteta u Nišu tvrdi da nije dozvolila održavanje tribina iza kojih stoje ultradesničarske organizacije. Dekan Pravnog fakulteta u Nišu i kandidat za poverenika za zaštitu ravnopravnosti poslaničke grupe "Za... pročitaj ceo tekst »

Najveće poskupljenje na Fakultetu sporta

(Blic) - Brucoši na četiri od 13 fakulteta u sastavu Univerziteta u Nišu plaćaće skuplje školarine u odnosu na prošlu godinu. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja najviše je poskupeo - za 25 odsto, dok su Ekonomski, Mašinski i Fakultet ... pročitaj ceo tekst »

Školovanje u Ukrajini

(Vecernje novosti) - Predstavnici Univerziteta u Nišu i Muzičke škole potpisali su specijalan dogovor na prestižnom Državnom univerzitetu “Taras Ševčenko” u Luganjsku, po kome ovdašnji studenti ne samo da imaju prava na nastavak studij... pročitaj ceo tekst »

Sve manje indeksa

(Vecernje novosti) - Univerzitet u Nišu u novoj akademskoj godini trebalo bi da dobije 4.494 brucoša, što je za 458 manje nego prošle godine. Prema predlogu koji je usvojio Senat NU, indeksima može da se nada 2.878 studenata na budžetu, dok ... pročitaj ceo tekst »

Studenti dele besplatne pravne savete

(Blic) - Na Pravnom fakultetu u Nišu kontinuirano, od 2002. godine, radi pravna klinika, u okviru koje se realizuju raznovrsni klinički programi obuke studenata u pravničkim veštinama. U dosadašnjem periodu, u okviru pravne klinike razvijene ... pročitaj ceo tekst »

Sobe za studente sa posebnim potrebama

(24 sata) - Dve sobe u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta u Nišu adaptirane su i prilagođene stanovanju studenata sa posebnim potrebama. Sobe se nalaze u prizemlju, a Studentski centar prilagodio je prilaze i prema njima i prema restoran...

Niški univerzitet umalo ostao bez para EU

Niški univerzitet umalo je ostao bez šanse da dobije deo od 200 miliona evra, koliko je Evropska investiciona banka odobrila Srbiji za unapređenje nauke i tehnološkog razvoja.

Niški univerzitet se, za razliku od Beograda, Kragujev... pročitaj ceo tekst »

Niš dobija bogoslovski fakultet

(24 sata) - Rukovodstvo grada i predstavnici Univerziteta u Nišu najavili su danas da će ove školske godine biti upisana prva generacija studenata na Bogoslovskom fakultetu u tom gradu, navodeći da su pripreme za otvaranje fakulteta u toku.pročitaj ceo tekst »

Kažnjeni jer su zaboravili na studente

(Politika) - Koliko se vremena zaista menjaju i da li se za razliku od prošlosti problemi mogu rešavati drugačije i bolje? Na ovo pitanje u Nišu se više ne traži odgovor. „Stigao” je sa saopštenjem gradonačelnika Niša mr Miloša Simon... pročitaj ceo tekst »

Studenti zaslužuju dostojanstvenu dodelu nagrada

(24 sata) - Rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Miroljub Grozdanović kaže da najbolji studenti 13 fakulteta u sastavu te ustanove zaslužuju dostojanstvenu dodelu nagrada i da zato treba ispraviti propuste, učinjene na svečanosti organizovano... pročitaj ceo tekst »

Novac od nagrade ulažu u usavršavanje

(Blic) - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović uručio je juče u Gradskoj kući nagrade najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Diplomu i novčani deo nagrade, koji iznosi 50.000 dinara, dobilo je 13 najboljih akademaca, koje su predložili n... pročitaj ceo tekst »

Izbran novi rektor Univerziteta u Nišu

(Danas) - Savet Univerziteta u Nišu izabrao je većinom glasova za rekora redovnog profesora Fakulteta zaštite na radu Miroljuba Grozdanovića. Za Grozdanovića je glasalo 17 od 20 prisutnih članova Saveta Univerziteta u Nišu.

- Na... pročitaj ceo tekst »

Grozdanović novi rektor

(Blic) - Nadam se da će početi nova etapa u razvoju akademske zajednice, Niša i celog regiona. Neophodno je da svi zajedno, mnogo bolje radimo i podignemo akademsku zajednicu na viši nivo, jer je potrebno da imamo više poštovanja i ugleda u ... pročitaj ceo tekst »

Izabran prvi čovek Univerziteta u Nisu

(Blic) - Prof. dr Miroljub Grozdanović, redovni profesor na Fakultetu zaštite na radu, izabran je juče za rektora Univerziteta u Nišu. Za Grozdanovića je glasalo 17 od 20 prisutnih članova Saveta Univerziteta. Za prorektore Univerziteta imen... pročitaj ceo tekst »

Nauka nije suva teorija

(Vecernje novosti) - PROF. dr Miroljub Grozdanović, od petka je novi rektor Univerziteta u Nišu. Procedura je uticala da ova akademska zajednica više meseci bude u v. d. stanju. Na čelo najvećeg "preduzeća" u Nišu, gde studira 25.844 studen... pročitaj ceo tekst »

Brucoši na jesen

(Vecernje novosti) - MINISTARSTVO prosvete dalo je „zeleno svetlo“ za otvaranje bogoslovskog fakulteta u Nišu. Slobodan Jauković, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje,
kaže za „Novosti“ da ne vidi prepreke da prvi studenti na... pročitaj ceo tekst »

Počela izgradnja studentskog doma u Nišu

(RTS) - Kamen temeljac za izgradnju novog studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu, položili ministar Žarko Obradović i predsednik Skupštine grada Mile Ilić. Ukupna vrednost investicije je 700 miliona dinara, a dom će studentima obe... pročitaj ceo tekst »

Zagubljena dokumentacija?

(Vecernje novosti) - Komisija za verska pitanja Skupštine grada pokrenula je pitanje dokle se stalo sa otvaranjem Bogoslovskog fakulteta u čiji je početak rada najavljivan više puta u poslednje dve godine. Još u maju 2008. Senat i Savet Unive... pročitaj ceo tekst »

Svi studenti mogu da ručaju u menzi

(Blic) - Doručak za 31 dinar, ručak 55, a večera 46 dinara - toliko plaćaju studenti Niškog univerziteta koji se hrane u jednoj od tri studenske menze u Nišu. Dnevno, to je 132 dinara, a mesečno oko 3.960 dinara. Međutim, ovu privilegiju n... pročitaj ceo tekst »

Naučnici žele da ostanu u gradu

(Blic) - Niška akademska javnost od juče je bogatija za 13 novih doktora tehničkih nauka. Na Univerzitetu u Nišu promovisani su doktori nauka sa Elektronskog, Mašinskog i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta.

Svi doktori nauka su... pročitaj ceo tekst »

Za jedno mesto u domu konkurišu po tri studenta

(Blic) - Konkurs za smeštaj studenata druge, treće i četvrte godine studija završen je juče u Nišu, a u Kragujevcu za vikend. Na jedno mesto u niškim domovima konkurišu tri studenta, dok je u Kragujevcu konkurencija nešto manja, pa se za ... pročitaj ceo tekst »

Nagrađeni projekti niških studenata

(Blic) - U okviru programa "Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice" (PECD), koje finansira Duvanska industrija Niš u sastavu "Filipa Morisa", juče je predstavljeno 10 studentskih projekata, koji će biti realizovani u toku ove godine. Me... pročitaj ceo tekst »

Jedinstven program na dva jezika

(Politika) - Indekse Pravnog i Ekonomskog fakulteta Niškog univerziteta u Medveđi dobila 52 brucoša, a predavanja će biti simultano prevođena sa srpskog na albanski. Otvaranjem odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta Niškog univerziteta u M... pročitaj ceo tekst »

Studenti bi da pređu na budžet sa 48 bodova

(Blic) - Zahteve studenta Beogradskog univerziteta da se svima koji su sakupili najmanje 48 ESPB bodova u tekućoj godini, omogući da pređu na budžet juče su podržale i njihove kolege iz Niša. Studenti Medicinskog fakulteta na sat vremena su... pročitaj ceo tekst »

Odeljenja pravnog i ekonomskog fakulteta u Medveđi

(RTS) - Dva odeljenja Niškog univerziteta, gde će nastava biti organizovana na srpskom i albanskom jeziku, u Medveđi svečano otvorio premijer Mirko Cvetković. Studenti će učiti po evropskim standardima, a živeti i raditi u svom kraju, nagl... pročitaj ceo tekst »

Cvetković u Medveđi otvara odeljenja dva fakulteta

(Studio B) - Premijer Srbije Mirko Cvetković otvoriće danas u Medveđi odeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta niškog Univerziteta, u kojima će se nastava za studente srpske i albanske zajednice izvoditi na maternjim jezicima.

Cve... pročitaj ceo tekst »

Indekse primila 50. generacija

(Blic) - Grupa od 543 brucoša primila je juče indeks na Pravnom fakultetu, čime je počelo njihovo školovanje za buduće pravnike. Oni su 50. generacija studenata prve godine koji su odlučili da studiraju pravne nauke. Na niškom Pravnom faku... pročitaj ceo tekst »

Izabran vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Nišu

(Danas) - Savet Univerziteta u Nišu imenovao je dekana Elektronskog fakulteta prof. dr Dragana Antića za vršioca dužnosti rektora do okončanja postupka za izbor novog. Predsednik Saveta prof. dr Vlastimir Nikolić izjavio je novinarima da je ... pročitaj ceo tekst »

Nastavlja se trka za fotelju rektora

(Blic) - Iako mandat aktuelnom rektoru Univerzitu prof. dr Radoslavu Bubnju ističe 30. septembra, niška akademska zajednica još ne zna ko će nakon toga biti na njenom čelu. Početkom jula, u prvom izbornom roku, rektor nije izabran jer su dvo... pročitaj ceo tekst »

Stipendijom mogu da plate samo boravak u domu

(Blic) - Većina studenata u Nišu i Kragujevcu stipendijom plaća boravak u domu ili ako nemaju taj izdatak, novac koriste za kupovinu literature. Pored republičke stipendije koja iznosi 5.100 dinara, studenti Univerziteta u Nišu koji imaju mes... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet bez rektora

(Gradjanski list) - Na Univerzitetu u Nišu još uvek se ne nazire izlaz iz "izbornog ćorsokaka" za novog rektora te visokoškolske nastavno-naučne ustanove. Na julskom glasanju dva kandidata na sednici Senata u drugom krugu dobila su podjednak ... pročitaj ceo tekst »

Pravni i Ekonomski fakultet u Medveđi

(RTS) - Ministarstvo obrazovanja Srbije odobrilo je da se u Medveđi otvore odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, rekao je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Odeljenja pravnog i e... pročitaj ceo tekst »

Dekani kao kraljevi

(Vecernje novosti) - Na 11 fakulteta Niškog univerziteta aktuelni su izbori za dekane, koji izazivaju pažnju, skoro kao da su politički. Nije ni čudo kad se zna da je ovdašnja visoka škola ostala usamljena u praksi obnove mandata. Ovakvoj od... pročitaj ceo tekst »

Planovi za čistu desetku

(Vecernje novosti) - UNIVERZITET u Nišu svečanom akademijom i nagrađivanjem najboljih diplomaca u utorak obeležava 44 godine rada. Prvi put, kao zvanično akreditovana visokoškolska ustanova sa 13 fakulteta, razvijenom međunarodnom saradnjom... pročitaj ceo tekst »

Za prijemni 7.000 dinara

(Blic) - Na većini fakulteta Univerziteta u Nišu cene za polaganje prijemnog ispita su poskupele od 10 do 40 odsto. To znači da će budući brucoši za polaganje prijemnog morati da plate od 3.500 do 7.000 dinara. Samo je Učiteljski fakultet u... pročitaj ceo tekst »

Školarine veće od 10 do 30 odsto

(Blic) - Maturanti koji ne uspeju da dobiju mesto na budžetskim studijama, ove godine će na većini fakulteta plaćati više školarine od 10 do 30 odsto. Čelnici fakulteta pravdaju se da su morali da podignu cene za samofinansirajuće brucoše... pročitaj ceo tekst »

Čas i do 15 evra

(Blic) - Fakulteti Univerziteta u Nišu spremni su za pripremnu nastavu za maturante. Pojedini, manje popularni fakulteti se i dalje odlučuju da besplatnom pripremom privuku brucoše. Na Medicinskom i Građevinsko-arhitektonskom fakultetu uveliko... pročitaj ceo tekst »

Izgubili elaborate o osnivanju fakulteta

(Blic) - Iako je Senat i Savet Univerziteta u Nišu još maja prošle godine usvojio odluku o formiranju dva nova fakulteta, Pravoslavno-bogoslovskog i Poljoprivrednog, Vlada Srbije još nije dala zeleno svetlo. U međuvremenu Ministarstvo prosvet... pročitaj ceo tekst »

Izgubljena dokumentacija bogoslovskog fakulteta

(Politika) - Otvaranje Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta u sklopu Niškog univerziteta, koji je trebalo da počne da radi 1. oktobra ove godine, po svemu sudeći, biće odloženo za neka druga vremena, saopšteno je zvanično na konferenciji za n... pročitaj ceo tekst »

Izgubili dokumenta o osnivanju Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta

(Vecernje novosti) - Iako su još u maju 2008. godine Senat i Savet univerziteta u Nišu doneli odluku o osnivanju Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta, na odluku Ministarstva prosvete još uvek se čeka. Prof. dr Dragiša Bojović, v.d. dekana i up... pročitaj ceo tekst »

Niš: Po 2.000 evra za najbolje studente

(Vecernje novosti) - Na Univerzitetu u Nišu saopštena su imena 40 studenata, dobitnika stipendije u okviru programa Partnerstvo za obrazovanje i razvoj lokalne zajednice koji se sprovodi pod pokoviteljstvom DIN "Fabrike duvana" u sastavu Filip M... pročitaj ceo tekst »

Nastavlja porodičnu advokatsku tradiciju

(Blic) - Leskovčanin, Aleksandar Mladenović Gandi (21), jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta u Nišu, planira da po završetku studija nastavi porodičnu tradiciju u advokatskoj kancelariji oca i majke. U roku je, sa prosečnom ocenom ... pročitaj ceo tekst »

Nedostaje oko 3.000 kreveta

(Danas) - Izgradnja novog Studentskog doma u Nišu, sa 400 kreveta sve je izvesnija.

Ministar prosvete Žarko Obradović nedavno je potvrdio da će Vlada uložiti sredstva u izgradnju ovog objekta, a gradski čelnici su obećali podr... pročitaj ceo tekst »

Mesta za još 400 akademaca

(Blic) - U Nišu će biti izgrađen novi studentski dom sa 400 kreveta. Početak izgradnje je predviđen za drugu polovinu ove godine. To će bar malo ublažiti velike smeštajne probleme niških studenata jer sada ima samo 916 mesta, a na Univerz... pročitaj ceo tekst »

Odomaćili se

(Kurir) - Na Univerzitetu u Nišu najviše studenata iz inostranstva je na Medicinskom fakultetu (57), Fakultetu zaštite na radu (12) i na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu (9), dok četiri strana državljana studiraju na Učiteljskom fakulte... pročitaj ceo tekst »

Dvostruka cena kvadrata koči useljenje

(Danas) - Medicinski fakultet u Nišu obavestiće Ministarstvo finansija i gradsku Upravu za javne nabavke o ozbiljnim propustima u vezi sa gradnjom 98 stanova za mlade naučne radnike i umetnike, zbog kojih je njihova cena dvostruko veća. Za tak... pročitaj ceo tekst »

Sukob rektora i dekana podelio uprave fakulteta

(Blic) - Akademska javnost u Nišu uzburkala se zbog oštrog sukoba između dekana Medicinskog fakulteta prof. dr Milana Višnjića i rektora Univerziteta prof. dr Radislava Bubnja. Dekani ostalih fakulteta osuđuju ovakve svađe preko medija i tv... pročitaj ceo tekst »

Poželeli da dobiju posao u gradu

(Blic) - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović uručio je juče nagrade najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Povelju i novčani iznos od 50.000 dinara dobilo je 13 akademaca sa svih fakulteta povodom 11. januara - Dana oslobođenja grada od... pročitaj ceo tekst »

Vetar u leđa talentima

(Glas Javnosti) - Uz prigodnu svečanost danas u podne u gradskoj kući gradonačelnik Miloš Simonović uručiće jednokratne novčane nagrade od po 50.000 dinara najboljim studentima sa svih fakulteta Univerziteta u Nišu.

Nagrade ć... pročitaj ceo tekst »

Mladima nedostaju informacije o zapošljavanju

(Danas) - Mada većina studenata Univerziteta u Nišu sopstvenu informisanost ocenjuje dobrom ocenom (trojkom), najveći broj njih priznaje da se informiše preko poznanika, dok manje od polovine to čini putem interneta. Studentima najviše nedos... pročitaj ceo tekst »

NIŠ: Uslov ispunilo 70 odsto studenata

(Danas) - Prohodnost studenata koji studiraju po Bolonjskoj deklaraciji na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu iznosi 70,02 odsto. U školskoj 2007/2008. godini upisana su 3.924 bolonjca, a 2.610 je ostvarilo uslov za upis naredne godine, sa osvojen... pročitaj ceo tekst »

Profesore krive za loše studije

(Blic) - Iako je ove školske godi­ne na svih 13 fakulteta Univerziteta u Nišu počelo studiranje po principima Bolonjske deklaracije, ve­ćina studenata smat­ra da je profesori primenj­uju delimično i kako to njima odgovara, pokazuje istra... pročitaj ceo tekst »

Uskoro studiranje i u Medveđi

(B92) - Na Pravnom i Ekonomskom fakultetu iz Niša usvojena je inicijativa Vlade i Koordinacionog tela o osnivanju odeljenja ova dva fakulteta u Medveđi.

Predviđeno je raspisivanje vanrednog upisnog roka za 200 zainteresovanih kandid... pročitaj ceo tekst »

Trojka za profesore

(Danas) - Većina niških studenata smatra da profesori primenjuju bolonjski proces „delimično i kako njima odgovara“, a pre svega im nedostaje više prakse, pokazuje istraživanje među studentima svih 13 fakulteta Univerziteta u Nišu o pri... pročitaj ceo tekst »

Studenti napravili bazu biografija

(Blic) - Niški ogranak Udruženja studenata tehnike Evrope (BEST) osnovao je bazu biografija zahvaljujući kojoj će studenti završnih godina fakulteta prirodnih nauka imati šansu da lakše pronađu pravo mesto za obavljanje stručne prakse, a ... pročitaj ceo tekst »

Niški studentski domovi - zakoračili u novu tehnološku eru

(Economy ) - Ponedeljak, 3. novembra u Studentskom domu pored Medicinskog fakulteta u Nišu, grupa studenta niškog Univerziteta predstavila je projekat ’’Poboljšanje životnog standarda u studentskim domovima’’ za čije su sprovođenje d... pročitaj ceo tekst »

Za jedno mesto u domu čekaju tri studenta

(Blic) - Konkurs za smeštaj u Studentskom domu u Nišu produžen je do 7. novembra po nalogu Ministarstva prosvete, jer će određeni broj studenata moći da konkuriše nakon sniženja kvote za upis naredne godine. Do sada je za 916 mesta konkuri... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Niškog i britanskih univerziteta

(Danas) - Rektor Univerziteta u Nišu Radislav Bubanj najavio je da će univerzitet uskoro početi intenzivniju saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Velikoj Britaniji.

Našem univerzitetu su stigle ponude o akademskoj saradnji, koj... pročitaj ceo tekst »

Nedostaje oko 3.000 mesta u studentskim domovima

(Danas) - Ne sećam se da je u okolini fakulteta bilo ovoliko oglasa za stanove. Stanodavci čak dolaze kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta i vuku studente za rukav, nudeći svoje stanove i sobe. Pri tom, cene koje traže nisu više u odnosu na pro... pročitaj ceo tekst »

Hoteli i fakulteti biće u kasarnama

(Blic) - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović kaže da je lokalna samouprava zainteresovana za hitnu razmenu vojnih objekata koji se nalaze na teritoriji grada. Vojska Srbije u Nišu raspolaže sa oko 200 hektara, na kojima se nalaze kasarne, Vo... pročitaj ceo tekst »

Uz indeks dobili i vodič

(Blic) - „Vodič za brucoše“, uz specijalni dodatak - mapa grada Niša, uručen je svim brucošima na niškim fakultetima na svečanoj podeli indeksa. Brucoši iz Niša, a posebno oni koji u grad dolaze da studiraju iz cele Srbije, mogu se in... pročitaj ceo tekst »

Optuženi profesori za katedrom

(Vecernje novosti) - PROFESORI kragujevačkog Pravnog fakulteta, koji su u čuvenoj aferi “Indeks” optuženi za korupciju i primanje mita, nakon jednogodišnje pauze, ponovo će od početka nove školske godine držati predavanja studentima ov... pročitaj ceo tekst »

Sumnjivi zbog mita ponovo za katedrom

(Glas Javnosti) - Profesori Pravnog fakulteta u Kragujevcu optuženi u aferi „Indeks“ za primanje mita i posredovanje u davanju mita 1. oktobra pojaviće se pred studentima fakulteta kao predavači.

Kako nezvanično saznajemo, pre ... pročitaj ceo tekst »

Na Pravnom fakultetu u Nišu preksinoć promovisana knjiga koja realtivizuje zločin u Srebrenici

(Danas) - Na Pravnom fakultetu u Nišu preksinoć je promovisana knjiga Milivoja Ivaniševića "Lična karta Srebrenice", u kojoj se relativizuje zločin koji se dogodio u Srebrenici 1995.

Promociju su organizovali Savez studenata Prav... pročitaj ceo tekst »

Oporavak uz pomoć znanja

(Politika) - Elektronski i Fakultet zaštite na radu Univerziteta u Nišu, jedinstveni u našoj zemlji, u prošlosti su bili od velike koristi, ali danas ih privreda malo koristi.

Niš – Informacija da je obnovljena ideja o osnivanju... pročitaj ceo tekst »

Dekan ''Ekomona'' uzvraća optužbe

(RTS) - Nakon što je grupa studenata i predavača privatnog fakulteta Ekoman iz Lapljeg Sela kod Prištine, podnela Opštinskom javnom tužilaštvu u Nišu prijavu protiv dekana, prof. dr Radivoja Mančića, dekan Mančić optužuje studente i nj... pročitaj ceo tekst »

Pokrenuta je provera rada i poslovanja ekološkog fakulteta u Nišu

(Politika, Toma Todorović ) - Tužilaštvo proverava rad „fakulteta” koji upisuje nove studente i naplaćuje studije, a nema odobrenje Ministarstva prosvete Srbije, već samo dozvolu Unmika na Kosovu.

U Opštinskom javnom tužila... pročitaj ceo tekst »

lasine šire bivši studenti

(Danas) - Vaš novinar Z. Miladinović (Danas, 28. jula) kao izvor informacije navodi "grupu zaposlenih i studenata" (citat izjava bivših studenata Milana Dimitrijevića i Jelene Stošić), koji su i osnovni kreatori lažnih informacija. Među nj... pročitaj ceo tekst »

Diplome niko ne priznaje

(Blic) - Jelena Stošić, nekadašnji asistent na predmetu istorija umetnosti i Milan Dimitrijević, doskorašnji student i sekretar Instituta za studije „Ekoman“ u Nišu, optužuju prof. dr Radivoja Đurin Mančića, dekana ove privatne visok... pročitaj ceo tekst »

Indeksi pod sumnjom

(Vecernje novosti) - EKOLOŠKI fakultet „Ekoman“ iz Lapljeg Sela, sa isturenim odeljenjima u Nišu, Prokuplju, Kuršumliji i Pirotu, našao se na udaru nezadovoljnih studenata.
Krivičnu prijavu podnela je grupa akademaca, koja tvrdi da... pročitaj ceo tekst »

Novi fakultet u Nišu

(Press, Ivana Dugalić) - Niški univerzitet od naredne godine planira otvaranje još jednog, 14. po redu fakulteta i to poljoprivrednog. Univerzitet je taj predlog predao Vladi Srbije, koja još nije zvanično odobrila njihov zahtev, ali se u Ni... pročitaj ceo tekst »

Najbolim studentima po 2.000 evra

Najboljim studentima četiri fakulteta Univerziteta u Nišu juče su, u okviru nrograma "Partnerstvo za obrazovanje i razvoj lokalne zajednice", dodeljene stipendije u iznosu od 2.000 evra. Stipendije je dobilo 40 studenta Mašinskog, Elektronskog... pročitaj ceo tekst »