Trenutno možeš da pogledaš univerzitete i fakultete u Srbiji.

Univerzitet u Novom Pazaru

Pogledaj fakultete koji pripadaju ovom univerzitetu.

Osnovni podaci

Adresa: Vuka Karadžića bb, 36300 Novi Pazar

Rektor: prof.dr Ćemal Dolićanin

Internet prezentacija: www.np.ac.yu

E-mail: nema podataka

Telefon: nema podataka

Vesti i dešavanja na univerzitetu

Uslov i muftijin univerzitet

(Večernje novosti) - Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru stigao do Evropskog parlamenta. Zahtev Vladi da reši pitanje akreditacije ove visokoškolske ustanove. Manjak nastavnika sa referencama

Evropski parlament usvojio je pre... pročitaj ceo tekst »

Vujčić: Tri privatna univerziteta bez akreditacije

(Večernje novosti) - Privatni Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, beogradski Univerzitet Alfa i Akademija lepih umetnosti nisu dobili akreditaciju za rad, pa trenutno u Srbiji postoji 16 univerzitetskih ustanova - osam državnih i osam pr... pročitaj ceo tekst »

Za zaposlene studente nema upisa na budžet

(Blic) - Studenti koji upisuju master studije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru a zaposleni su moraće da plate školarinu bez obzira na kom su mestu na rang-listi. Studenti tvrde da to nije bilo naznačeno u konkursu, a školarinu će mora... pročitaj ceo tekst »

Zukorlićev univerzitet duguje gradu?

(Vesti online) - Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić, za zakup prostora nije gradu platio 23 miliona dinara, pišu "Večernje novosti". Ovaj podatak obelodanio je Ramiz Paljevac, načelnik Odelje... pročitaj ceo tekst »

Zukorlićev univerzitet duguje 23 miliona dinara

(RTV) - Gradski načelnik Odeljenja za privredu Novog Pazara Ramiz Paljevac optužio je Internacionalni univerzitet, čiji je predsednik glavni muftija Muamer Zukorlić, za dug od preko 23 miliona dinara zakupnine prostorija u kojima je smeštena ... pročitaj ceo tekst »

Akreditacija kad se obezbede dozvole za strane predavače

(Blic) - Jedan od propusta koji Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru treba da otkloni da bi dobio akreditaciju tiče se obezbeđivanja radnih dozvola za profesore strance, rekao je danas rektor te visokoškolske ustanove Mevlud Dudić.

... pročitaj ceo tekst »

Akreditacija za Univerzitet u Novom Pazaru do kraja godine

(Blic) - Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru dobiće akreditaciju do kraja ove godine čime će biti ravnopravno tretiran, kao i ostali univerziteti u Srbiji, izjavio je danas rektor Univerziteta u Novom Pazaru Mevlud Dudić.

"O... pročitaj ceo tekst »

Počeo upis na Univerzitet u Novom Pazaru

(RTS) - Državni Univerzitet u Novom Pazaru upisaće ove godine 950 studenata na 20 akreditovanih studijskih programa. Više od 60 odsto upisanih studenata finansiraće se iz budžeta.

Ukupno 950 studenata upisaće ove godine Državni ... pročitaj ceo tekst »

Državni univerzitet u Novom Pazaru upisuje 950 brucoša

(Danas) - Šesta generacija osnovnih studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru imaće 950 brucoša, od kojih će 605 biti finansirano iz budžeta. Ova visokoškolska ustanova na 10 departmana ima 20 studijskih programa. Prema upisnoj kvoti ... pročitaj ceo tekst »

Nagrade najboljim studentima - Dan Državnog univerziteta u Novom Pazaru

(Danas) - Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas će biti obeležen Dan univerziteta i petogodišnjica rada ove najmlađe visokoškolske ustanove u Srbiji. Tim povodom biće otvoreno pet novih laboratorija: za biologiju, hemiju, za matičn... pročitaj ceo tekst »

JOŠ 25 MESTA ZA MASTER STUDIJE U NOVOM PAZARU

(Kurir) - Vlade Srbije povećala je kvotu Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za 25 mesta za upis na master studije koji će se finansirati iz budžeta Srbije, saopšteno je iz kabineta ministra Sulejmana Ugljanina.

Ugljanin je, u ob... pročitaj ceo tekst »

Odloženo iseljenje Fakulteta za islamske studije

(RTS) - Novopazarski Fakultet za islamske studije nije iseljen, pošto sudski izvršitelji nisu uručili rešenje o izvršenju presude. Brojni imami Islamske zajednce u Srbiji i više stotina pristalica Muamera Zukorlić protestovali ispred zgrade... pročitaj ceo tekst »

Novi Pazar: Mesta za 120 brucoša

(Mondo) - Posle upisa u junu, kada je do indeksa ove visokoobrazovne institucije došlo ukupno 740 brucoša, najviše slobodnih mesta ostalo je na Departmanu za matematičke, fizičke i informatičke nauke, gde može da se upiše 56 studenata.

... pročitaj ceo tekst »

Besplatne pripreme za brucoše u Novom Pazaru

(Blic) - Državni univerzitet u Novom Pazaru organizuje besplatnu konsultativnu nastavu za upis budućih brucoša. Konsultativna nastava će biti održana od 7. do 10. juna, a prijemni ispiti od 28. do 30. juna, navodi se na sajtu Državnog univer... pročitaj ceo tekst »

Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić u Novom Pazaru

(Danas) - Iz bespovratnih sredstava EU, odlučili smo da milion evra uložimo u najmlađi univerzitet u Srbiji. Podržali smo tri projekta i pola miliona evra je izdvojeno za laboratoriju koja će raditi preradu nusproizvoda prehrambenih proizvoda... pročitaj ceo tekst »

Milion evra za Univerzitet u Novom Pazaru

(Smedia) - U infrastrukturu državnog Univerziteta u Novom Pazaru biće uloženo oko milion evra iz bespovratnih sredstava Evropske unije, najavio je danas ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Djelić. Djelic je posle razgovora sa rekto... pročitaj ceo tekst »

Na Državnom univerzitetu mesta za 870 brucoša

(Danas) - Državni univerzitet u Novom Pazaru uputio je Ministarstvu prosvete predlog upisne kvote za školsku 2010/2011. godinu. Na osnovne studije, ova najmlađa visokoškolska ustanova u Srbiji trebalo bi da upiše 870 studenata - 525 koji se f... pročitaj ceo tekst »

870 novopazarskih brucoša na jesen

(Glas javnosti) - Državni univerzitet u Novom Pazaru planira da u školskoj 2010/11. godini upiše 870 studenata, i to 525 koji će biti finansirani iz budžeta i 345 samofinansirajućih.

Na Departman za pravno-ekonomske nauke trebalo... pročitaj ceo tekst »

Sporazum Univerziteta u Novom Pazaru i opštine Raška

(Danas) - Rektor Univerziteta u Novom Pazaru Ćemal Dolićanin i predsednik opštine Raška Radenko Cvetićpotpisali su sporazum o saradnji. Univerzitet je saopštio da je cilj sporazuma unapređenje obrazovanja, kao i organizovanje novih studijsk... pročitaj ceo tekst »

Prve studentkinje udomljene u rekonstruisanu Klaru Feješ

(24 sata) - Bojan Pajtić juče je uručio ključeve soba prvim stanarima „Klare“. Studentski dom „Klara Feješ“ juče je ponovo otvoren nakon tromesečne pauze zbog renoviranja. Pored novog izgleda, „Klara“ više nije objekat samo za ... pročitaj ceo tekst »

NOVI PAZAR: Bez podataka

(Danas) - Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru nemaju podatke koliko je samofinansirajućih studenata prešlo u status budžetskih i kakvi su rezultati prolaznosti, rečeno je Danasu na tom univerzitetu. Saopšteni su samo zbirni podaci, uz ko... pročitaj ceo tekst »

U Novom Pazaru podmitljivost - prosečna

(RTS) - Istraživanje dve nevladine organizacije pokazalo je da mladi Novopazarci svoj grad smatraju "prosečno" korumpiranim, a da najviše "nečasnih radnji" prati polaganje ispita na fakultetima i zaključivanje ocena u školama.

U ... pročitaj ceo tekst »

Bez studentskog doma u Novom Pazaru

(Kurir) - U Novom Pazaru, koji ima dva univerziteta, još nije počela izgradnja studentskog doma, iako je lokalna uprava to ocenila kao jedan od prioriteta, pa su stotine mladih ljudi na početku školske godine u potrazi za "krovom nad glavom". ... pročitaj ceo tekst »

Nema doma u Pazaru

(Blic) - Iako u Novom Pazaru rade dva univerziteta, ovaj grad nema studentski dom pa su studenti sa strane prinuđeni da žive u privatnom smeštaju i da se hrane u ugostiteljskim objektima koji nisu nimalo jeftini.

- Grad će dati lok... pročitaj ceo tekst »