Trenutno možeš da pogledaš univerzitete i fakultete u Srbiji.

Univerzitet u Novom Sadu

Pogledaj fakultete koji pripadaju ovom univerzitetu.

Osnovni podaci

Adresa: Trg Dositeja Obradovića 5, 21000 Novi Sad

Rektor: Radmila Marinković Nedučin

Internet prezentacija: www.ns.ac.yu

E-mail: rektorat@uns.ns.ac.yu

Telefon: +38121450418

Vesti i dešavanja na univerzitetu

Prijemni ispiti na UNS od 2. do 4. jula

(RTV) - Dok su na Beogradskom univerzitetu prijemni ispiti već gotovi, na Univerzitetu u Novom Sadu oni tek počinju. Ispiti će se, prema rasporedu koji su utvrdili fakulteti, održavati od 2. do 4. jula, o čemu su kandidati informisani priliko... pročitaj ceo tekst »

Na novosadskim fakultetima počeo prvi upisni rok

(RTV) - Prijavljivanje kandidata za fakultete novosadskog univerziteta, sa izuzetkom Medicinskog fakulteta, počelo je danas i trajaće sve do petka, dok će prijemni ispiti biti održani sledeće nedelje. Univerzitet u Novom Sadu je u dogovoru sa... pročitaj ceo tekst »

Upis na fakultete pomeren za 27. jun

(Radio 021) - Novosadski univerzitet prihvatio je preporuku Ministarstva prosvete, pa će na skoro svim fakultetima Univerziteta u Novom Sadu upis početi nedelju dana kasnije, 27. juna. Pomeranje upisa za nedelju dana predloženo je kako bi bruco... pročitaj ceo tekst »

Ima mesta za 11.620 budućih studenata

(24 Sata) - Na fakultete Novosadskog univerziteta i vojvođanske visoke škole u školskoj 2012/2013. godini biće mesta za upis 11.620 studenata, od čega će njih 7.867 studirati o trošku budžeta, odlučila je Vlada Vojvodine.

Reč... pročitaj ceo tekst »

Ponos novosadskih fakulteta

(24 Sata) - Novosadski univerzitet dodelio je 917 nagrada najboljim studentima različitih kategorija koji su ostvarili izuzetan uspeh u školskoj godini i imaju prosek veći od 9,5. Zvanična priznanja uručena su juče najboljim studentima Unive... pročitaj ceo tekst »

Počeo konkurs za "Buddy Network" na Univerzitetu

(Radio 021) - Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu (UNS) raspisala je konkurs za "Mrežu drugara" (Buddy Network) koji traje do 22. maja. U pitanju je mreža domaćih studenata volontera koji pružaju podršku strancima k... pročitaj ceo tekst »

Otvorena biblioteka u studentskom domu

(RTV) - U Studentskom domu "Car Lazar" u univerzitetskom kampusu u Novom Sadu otvorena je nova biblioteka vredna šest miliona dinara.

Biblioteka je opremljena savremenom računarskom opremom i sa oko 6.000 naslova u prijatan prostoru ... pročitaj ceo tekst »

Vojvodinu razvija nauka

(Dnevnik) - U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković i dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Ilija Ćosić potpisali su Protokol o naučno-tehničkoj i poslovnoj saradnji, koj... pročitaj ceo tekst »

Studenti na evropskim univerzitetima o trošku pokrajine

(RTV) - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić uručio je danas rešenja o dodeli sredstava studentima Univerziteta u Novom Sadu za studijski boravak na univerzitetima u inostranstvu po projektu "Kampus Evropa".

Deset studenata Priro... pročitaj ceo tekst »

Novosadski profesor smenjen s mesta pomoćnika ministra?

(Radio 021) - Profesor dr Slobodan Jauković izjavio je da nije penzionisan, već da je smenjen sa mesta pomoćnika ministra prosvete. "Meni je radna knjižica na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i samo odatle mogu da idem u penziju. Ne može Mi... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet: Manje brucoša, školarine nepromenjene

(24 Sata) - Univerzitet u Novom Sadu predložio je da u školskoj 2012/2013. godini upiše 220 studenata manje nego lane, a školarine će ostati nepromenjene, izjavio je prorektor za nastavu tog univerziteta Milan Simić.

- Tražili s... pročitaj ceo tekst »

Novosadski inženjeri pomažu Mađarima

(24 Sata) - Novosadski menadžeri, inženjeri, pa čak i naučnici sa Novosadskog univerziteta u narednih godinu dana odlaziće u Mađarsku i tamo pomagati pri uvođenju inovacija zainteresovanim kompanijama. Ovo je samo deo novog IPA projekta či... pročitaj ceo tekst »

16 studenata PMF-a i Poljoprivrednog dobilo posao

(Radio 021) - Novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo primio je danas 16 mladih istraživača iz Vojvodine u radni odnos na neodređeno vreme. Ugovor je u Vladi Vojvodine potpisan sa najboljim studentima i najuspešnijim mladim istraživač... pročitaj ceo tekst »

BEST - I ove godine inženjerko takmičenje praviTI će se održati 24. marta

Удружење студената технике Европе ''BEST'' (Board of European Students of Technology) из Новог Сада организује и ове године једнодневно инжењерско такмичење... pročitaj ceo tekst »

NS: Epidemija zauški među studentima

(B92) - Ukupno 13 studenata Univerziteta u Novom sadu zaraženo je zauškama, zbog čega je Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata proglasio epidemiju te zarazne bolesti.

U zavodu su kazali da se u narednim danima može očekivati pov... pročitaj ceo tekst »

Nаgrаdni kоnkurs zа izrаdu plаkаtа zа Nаciоnаlni dаn bеz duvаnskоg dimа 2012. gоdinе

Pоvоdоm Nаciоnаlnоg dаnа bеz duvаnskоg dimа kојi sе trаdiciоnаlnо оbеlеžаvа 31. јаnuаrа, Kаncеlаriја zа prеvеnciјu pušеnjа Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut" i ... pročitaj ceo tekst »

Stipendije studentima-demonstratorima

(Magyar Szo) - U okviru svečanosti koje su juče održane u Subotici i Novom Sadu, ukupno 100 studenata viših godina studija potpisalo je ugovore o stipendijama za demonstratore koje im je dodelio Nacionalni savet Mađara. Obaveze ovih stipendis... pročitaj ceo tekst »

BEST - Kulturna razmena Novi Sad - Bratislava

Studenti Novosadske lokalne BEST grupe (Board of European Students of Tehnology) započeće novu radnu godinu u domaćinskom duhu.

U pitanju je drugi deo kulturne razmene koja je organizovana između BEST grupe iz Bratislave i BEST gru... pročitaj ceo tekst »

Oko 300 romskih studenata u Novom Sadu

(RTV) - Na novosadskom univerzitetu studira oko 300 romskih studenata, što je mnogo više nego u svim visokoškolskim institucijama u Srbiji zajedno. Kada se ima u vidu da ih je 1994. bilo svega četiri, to je veliki uspeh.

Ne treba, ... pročitaj ceo tekst »

Medjusobne optužbe studentskih organizacija

(naslovi.net) - Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu i studenti okupljeni oko Plenuma razmenili su putem saopštenja oštre medjusobne optužbe za "politizaciju" univerziteta.

Savez studenata je u saopštenju podržao zahteve stud... pročitaj ceo tekst »

Savez studenata protiv prava studenata

(Danas) - Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu i studenti okupljeni oko Plenuma razmenili su saopštenjima oštre međusobne optužbe za „politizaciju“ univerziteta. Savez studenata je u saopštenju podržao zahteve studenata okupljenih o... pročitaj ceo tekst »

Novi Sad: Ukinut Studentski plenum

(B92) - Studentski parlamenti u Novom Sadu saopštili su da je "odlukom većine studenata" raspušten Plenum kao način organizovanja. Plenum: Besmislene tvrdnje.

Sinoć je u amfiteatru Filozofskog fakulteta održan Plenum, koji je pro... pročitaj ceo tekst »

Dekan predlaže niže školarine

(Blic) - O smanjenju školarine Savet će raspravljati već sutra. Studenti koji su čuli ovu informaciju iznenađeni su, ali zadovoljni, jer će umesto 50.000, školarinu plaćati znatno manje. Predlog za smanjenje školarine donet je nakon prepo... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za dodelu stipendija

UNIVERZITET U NOVOM SADU
Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja
darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih rad... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za darovite studente Novosadskog univerziteta

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je danas konkurs za dodelu 64 stipendije za darovite studente, saopštio je taj univerzitet.

Stipendije dodeljuje Fond za stipendiranje, a ove godine biće dodeljeno najviše stipendija u istor... pročitaj ceo tekst »

Novi Sad: dobrim studentima dobar smeštaj za 1.430 dinara

(Politika) - Studentima u Novom Sadu na raspolaganju je 2.635 mesta u osam studentskih domova, od kojih je čak šest prve kategorije, a svi su detaljno renovirani u poslednjih nekoliko godina. Konkurs za brucoše je završen 15. septembra, dok st... pročitaj ceo tekst »

Uplatitli školarine, nastave nema

(B92) - Bez ugovora o školovanju grupa Novosađana uplatila po 350 evra Fakultetu za trgovinu i bankarstvo „Janićije i Danica Karić". Predavanja do danas nisu počela.

Brucoši su uplatili novac i predali dokumenta, iako prethodno... pročitaj ceo tekst »

Studentski parlament ostavio kolege na cedilu

(Radio 021) - Studentski parlament nije podržao svoje kolege u protestu zbog ukidanja apsolventskog staža, kao i zbog povećanja broja ispitnih bodova potrebnih za upis godine na budžetu. Kako za 021 kaže student Više poslovne Ivan Hancko, pr... pročitaj ceo tekst »

Protest zbog školarina

(Radio 021) - Novosadski studenti za danas su najavili protest zbog ukidanja apsolventskog staža, kao i zbog povećanja broja ispitnih bodova potrebnih za upis godine na budžet. Pored toga, traže i smanjenje školarina čija visina, kako navode... pročitaj ceo tekst »

Položili ispite, diplome nema

(Press) - Dve generacije akademaca na Novosadskom univerzitetu uskraćene za diplome, iako su regularno završili studije tokom 2010. i 2011. godine. Mnogi unapred platili izradu

Više desetina diplomaca na Novosadskom univerzitetu nak... pročitaj ceo tekst »

Na fakultetima UNS-a 7.529 brucoša

(Dnevnik) - Na fakultetima i visokim strukovnim školama nova školska godina zvanično počinje 1. oktobra, ali će nastava uglavnom početi u ponedeljak, 3. oktobra i to za studente prve godine. Na Univerzitetu u Novom Sadu u 2011/12. školovanj... pročitaj ceo tekst »

Na većini fakulteta ostaće slobodnih mesta

(Dnevnik) - Sudeći po broju kandidata koji su u septembarskom roku konkurisali za upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu, na gotovo svim fakultetima ostaće slobodnih mesta i nakon druge podele indeksa. Na 14 fakulteta za ovaj upisni rok uku... pročitaj ceo tekst »

Upis romskih studenata na novosadske fakultete

(RTV) - Na svečanosti u Skupštini Vojvodine, koju je, povodom upisa nove generacije studenata Roma na fakultete novosadskog univerziteta organizovala Kancelarija za inkluziju Roma Vojvodine , predsednik vojvođanske Vlade Bojan Pajtić uručio i... pročitaj ceo tekst »

Šestoro studenata s invaliditetom upisano na teret budžeta

(RTV) - Vlada Vojvodine usvojila je danas Odluku o upisu kandidata sa invaliditetom u prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač pokrajina, prema kojoj će šestoro studenat... pročitaj ceo tekst »

Praksa za studente i diplomce

(Danas) - Otvoren Konkurs Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Novosadskog univerziteta Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu raspisao je konkurs za četvoromesečnu radnu praksu za studente i dip... pročitaj ceo tekst »

Saradnja univerziteta u Novom Sadu i Segedinu

(RTV) - Univerziteti u Novom Sadu i Segedinu nastaviće uspešnu međusobnu saradnju u okviru IPA (Instrument za predpristupnu pomoć) programa, ostvarivanjem novog projekta iz oblasti infrastrukture i zaštite životne sredine, za koji je obezbe... pročitaj ceo tekst »

Letnji sastanak komiteta za informacione tehnologije BEST-a

BEST (Board of European Students of Tehnology) je studentska organizacija koja pruza studentima mogućnost da unaprede svoje obrazovanje, da kroz putovanja, kurseve i treninge koji se održavaju širom Evrope podstaknu svoju kreativnost, postanu... pročitaj ceo tekst »

Sve više knjiga za slepe za novosadske studente

(RTV) - Studenti Univerziteta u Novom Sadu imaju ukupno 85 zvučnih knjiga, namenjenih slepim i slabovidim studentima, izjavila je danas koordinatorka Olivera Mihajlović.

Sve knjige su nastale u studiju za snimanje zvučne literature ... pročitaj ceo tekst »

Odluka o upisu romskih i studenata srpske zajednice iz Hrvatske

(RTV) - Vlada Vojvodine donela je danas odluku da se u predstojećoj školskoj godini na fakultete i visoke škole upiše 21 student romske nacionalnosti.

Ukupno 14 kandidata biće upisano na prvu godinu studija na fakultetima Univerzi... pročitaj ceo tekst »

Mesta za još 1.985 brucoša

(Radio 021) - Univerzitet u Novom Sadu objavio je na svom sajtu listu slobodnih mesta za drugi upisni rok, po kojoj će na indeks moći da računa još 1.985 brucoša. Njih 268 moći će da se školuje o trošku države, a najviše budžetskih mes... pročitaj ceo tekst »

U Novom Sadu počinje izgradnja Naučno-tehnološkog parka

(Personal magazin) - Početak radova na izgradnji Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, investicije vredne oko 21,3 miliona evra, svečano će biti označen danas na gradilištu u okviru univerzitetskog kampusa, saopštio je Pokraj... pročitaj ceo tekst »

Za brucoše više od 3.000 indeksa

(Dnevnik ) - Univerzitet u Novom Sadu objavio je juče na svom sajtu konačne rezultate prvog upisnog roka za brucoše kao i broj preostalih slobodnih mesta na fakultetima za drugi upisni rok. I državne visoke škole strukovnih studija u Vojvodin... pročitaj ceo tekst »

Srbi i Albanci sa juga Srbije studiraju u Novom Sadu

(Danas) - Upisom 11 studenata albanske i srpske nacionalnosti iz Preševa i Bujanovca sa juga Srbije na Novosadski univerzitet počela je realizacija projekta stipendiranja mladih iz tih opština, s ciljem integracije u obrazovni sistem Srbije, iz... pročitaj ceo tekst »

Početak stipendiranja mladih iz Preševa i Bujanovca

(RTV) - Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa saopštilo je da će jedanaestoro Srba i Albanaca iz opština Preševo i Bujanovac danas zvanično postati brucoši Univerziteta u Novom Sadu.

Kako je n... pročitaj ceo tekst »

Ekonomija i pravo nisu više u modi

(Radio 021) - Do juče najatraktivniji smerovi na Novosadskom univerzitetu više nisu aktuelni, što pokazuju podaci da je na Pravnom i Ekonomskom fakultetu ostalo po više stotina nepopunjenih mesta. Prema podacima ovih fakulteta, na pravu će am... pročitaj ceo tekst »

Prvi indeksi budžetskim brucošima

(Dnevnik) - Juče je na tri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Tehnološkom, Fakultetu tehničkih nauka i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, počela završna faza prvog roka za upis studenata u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija ... pročitaj ceo tekst »

Studente iseljavaju iz domova zbog Exita

(Nacionalni građanski) - Studenti Univerziteta u Novom Sadu pre nekoliko dana dobili su obaveštenje da do 5. jula moraju da se isele iz svojih soba u studentskim domovima. Akademci s kojima smo razgovarali smatraju da ih iseljavaju zato što stu... pročitaj ceo tekst »

Daroviti studenti su rudnik zlata

(Dnevnik) - Ulazak u 20. godinu svog postojanja (osnovan je u maju 1992) i uspešnog rada Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu obeležio je juče prigod... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Elektrovojvodine i novosadskog univerziteta

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu i javno preduzeće Elektrovojvodina potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti edukaciju i dodatno obrazovanje zaposlenih u skladu sa potrebama Elektrovojvodine.

Na osnovu ugovor... pročitaj ceo tekst »

Godišnjica Univerziteta u Novom Sadu

(Danas) - Novosadski Univerzitet danas i sutra obeležava 51. godišnjicu od osnivanja. Tim povodom biće potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji između ove akademske ustanove i Elektrovojvodine. Svečanost će se nastaviti uručivanjem zahvalnica... pročitaj ceo tekst »

Brucoši najviše žele na medicinu i na elektrotehniku

(Blic) - Za tri dana koliko je trajala upisna groznica na fakultetima Novosadskog univerziteta za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, osnovnih akademskih i integrisanih studija prijavilo se 8.637 budućih brucoša.

Najveći broj pr... pročitaj ceo tekst »

Na Medicinskom fakultetu kvote skoro popunjenje

(RTV) - Na Univerzitetu u Novom Sadu tokom prvog dana prijavilo se 3.963 studenta, što je preko 45 odsto od ukupnog broja mesta. Kvote su skoro već popunjene na Medicinskom fakultetu, gde se prijavilo preko 90 odsto od ukupnog broja budućih bru... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za buduće nastavnike prirodnih nauka

(Danas ) - Za brucoše 8.710 mesta na fakultetima. Univerzitet u Novom Sadu juče je počeo da prima dokumente za upis na fakultete, a prijemni ispiti održaće se naredne nedelje. Predviđeno je da se na budžetu školuje 4.829 akademaca, dok je ... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za deficitarna nastavnička zanimanja

(RTV) - Vojvođanski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice raspisao je danas konkurs za stipendiranje studenata prve godine fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na kojima se školuje kadar za deficitarna nastavnička zanimanja... pročitaj ceo tekst »

I Vojvođani protiv povećanja školarina

(Mondo) - Vlada Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu iskoristiće sve mehanizme da školarina na svim fakultetima i studijskim grupama ostane na dosadašnjem nivou, saopštila je Vlada Vojvodine.

Na sastanku delegacije Univerziteta koj... pročitaj ceo tekst »

Program letnje prakse za studente u NIS-u

(Danas) - Naftna industrija Srbije u saradnji sa centrima za razvoj karijere pri univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu sprovešće od jula do oktobra program letnje radne prakse u NIS-u. Zainteresovani studenti mogu da konkurišu za 50 praktikant... pročitaj ceo tekst »

Dve decenije stipendiraju najbolje studente

(Dnevnik) - Univerzitet u Novom Sadu ima dve fondacije jedinstvene u akademskoj zajednici Srbije – Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika i Fond za rešavanje stambenih potreba m... pročitaj ceo tekst »

Ima li posla posle fakulteta?

(RTV) - Upisne aktivnosti na fakultetima u Srbiji počinju za desetak dana. Predsednica republičke komisije za akreditaciju i proveru fakulteta Vera Vujčić preporučila je budućim brucošima da se upisuju na akreditovane studijske programe. Do... pročitaj ceo tekst »

Donacije Centru za razvoj karijere i NSUSI

(Dnevnik) - Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina nedavno su posetili Univerzitet u Novom Sadu i tom prilikom uručili novi softver – glasovni program za čitanje elektronskih dokumenata, namenjen daljem razvoju aktivn... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet spreman za 8.710 brucoša

(Dnevnik) - Ovogodišnji maturanti koji nameravaju da nastave školovanje na fakultetima ili visokim strukovnim školama čiji je osnivač država verovatno se već uveliko pripremaju za polaganje prijemnog ispita jer za samo dve sedmice, 22. juna... pročitaj ceo tekst »

Značajna donacija za Novosadski univerzitet

(Danas) - Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković sastaće se sutra sa princem Aleksandrom i princezom Katarinom Karađorđević u svečanoj sali Univerziteta. Prilikom posete Univerzitetu, oni će uručiti donaciju za podršk... pročitaj ceo tekst »

Nedovoljno predavanja na stranim jezicima

(Radio 021) - Redovna nastava na stranim jezicima na Univerzitetu u Novom Sadu (UNS) prava je retkost i ona je organizovana samo na Filozofskom fakultetu i to za pripadnike nacionalnih manjina. Jedina visokoškolska ustanova na kojoj su organizova... pročitaj ceo tekst »

Za godišnji regres mogu da kupe jednu i po mesečnu kartu

(Nacionalni građanski) - Studenti iz Temerina mesečno moraju da izdvoje 3.240 dinara za kartu, dok im se za jednu školsku godinu regresiraju troškovi u iznosu od 5.062 dinara. To znači da za novac koji dobijaju mogu da kupe samo jednu i po ka... pročitaj ceo tekst »

"Istine i zablude o samobustvu" na fakultetima

(Radio 021) - Centar "Srce" će povodom 20 godina rada, na nekoliko novosadskih fakulteta u petak organizovati tribine na temu "Istine i zablude o samoubistvu". Stopa suicida u Srbiji izuzetno je visoka, a kako su mladi rizična grupa, cilj volont... pročitaj ceo tekst »

Uručena Brankova nagrada

(RTV) - U Matici srpskoj u Novom Sadu uručena je Brankova nagrada koja se više od 50 godina dodeljuje naučnom podmlatku u oblasti književnosti.

Prvo mesto osvojio je Miloš Živković student Filološkog fakulteta u Beogradu, za na... pročitaj ceo tekst »

Izlet u Budimpeštu za novosadske studente

(Radio 021) - Zdravstveno potporno udruženje studenata u Novom Sadu organizovaće dvodnevni izlet u Budimpeštu i Segedin, 21. i 22. maja, za studente Novosadskog univerziteta, dotirajući deo ukupnog aranžmana.

Aranžman obuhvata pr... pročitaj ceo tekst »

Jesenja sezona BEST akademskih kurseva - prijave u toku!

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST i ove jeseni, organizuje 10 akademskih kurseva, različitih tema iz oblasti tehničkih i tehnoloških nauka, kao i iz oblasti menadžmenta, ekonomije, zaštite životne okoline...

U okviru letn... pročitaj ceo tekst »

Saradnja univerziteta iz Novog Sada i Zagreba

(Kurir) - Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Zagrebu potpisaće sporazum o saradnji, u okviru manifestacije "Dani Sveučilišta u Zagrebu na Univerzitetu u Novom Sadu", koja će biti održana u četvrtak i petak u glavnom gradu Vojvodine. Sp... pročitaj ceo tekst »

Pismo i tipografija_ocene iz prvog rada

Ocene iz prvog grafičkog rada na temu 'Poster - tipografska hijerarhija', iz predmeta pismo i tipografija.

Definisanje omladinskog rada

(RTV) - U Srbiji radi više od 2.000 omladinskih radnika, ali za ovo zanimanje i dalje ne postoji formalno stručno zvanje i studijski program. Na sastanku koji su omladinske organizacije održale sa predstavnicima republičkog ministarstva, usvoj... pročitaj ceo tekst »

S naukom oči u oči

(Dnevnik) - Vi mene zezate? Poturate mi ljigavca kao nauku - jedan je od dečjih bisera koji su izrečeni juče na trećem „Festivalu nauke”. Manifestacija koja se ovog vikenda održava na Poljoprivrednom, Tehnološkom kao i Fakultetu tehničk... pročitaj ceo tekst »

Pokrajina finansira studiranje u EU

(RTV) - Vlada Vojvodine sa oko tri miliona dinara finansiraće osam studenata sa četiri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji će se naredne školske godine, u okviru projekta "Kampus Evrope", školovati na nekom od Univerziteta u 16 evropski... pročitaj ceo tekst »

Hotel sa četiri zvezdice za nabolje studente

(Dnevnik) - Novi Dom učenika „Nikola Vojvodić“ u Kikindi svečano su otvorili predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i ministar prosvete i nauke Žarko Obradović. Novi internat ima četiri hiljade kvadrata i 150 mesta za srednjiškolce... pročitaj ceo tekst »

Fakulteti predlažu poskupljenje studiranja

(RTV) - Studiranje na pet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu trebalo bi da poskupi za četiri do 11 odsto. Takav je predlog Filozofskog, Pravnog, Građevinskog, Pedagoškog kao i Učiteljskog fakulteta u Subotici.

Da li će zahtevi ti... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Univerziteta i privrede

(RTV) - U okviru evropskog projekta "Tempus", na Univerzitetu u Novom Sadu predstavljen je program "Partnerstvo između Univerziteta i kompanija u razvoju programa i treninga". Program realizuje Uneskova katedra za studije preduzetništva koja će... pročitaj ceo tekst »

Položen Kamen temeljac za zgradu UNS-a

(RTV) - Polaganjem kamena temeljca danas je označen nastavak radova na zgradi Centra Univerziteta u Novom Sadu koja je počela da se gradi pre 17 godina, a treba da bude završena do kraja godine.

Kamen temeljac položili su potpredse... pročitaj ceo tekst »

Počinju radovi na gradnji Rektorata

(Radio 021) - Danas počinju radovi na izgradnji Centralne zgrade Univerziteta koja bi trebalo da bude završena do kraja godine. Zgrada Rektorata će se nalazi preko puta Filozofskog fakulteta na mestu na kojem 16 godina stoji betonska konstrukci... pročitaj ceo tekst »

Univerzitetski profesor iz Novog Sada zarađuje 135.000 € mesečno!

(S media) - Univerzitetski profesor iz Novog Sada zaradio je 166 miliona dinara (1,6 miliona evra) u 2010, što je i najveći prijavljeni prihod u Srbiji. Podatak zvuči neverovatno - dok su Srbiju potresali štrajkovi prosvetara, ovaj očito spos... pročitaj ceo tekst »

Konferencija: Partnerstvo između Univerziteta i kompanija u razvoju programa i treninga

UNESCO katedra za studije preduzetništva na Univerzitetu u Novom Sadu u okviru TEMPUS projekta HELP koji podržava Evropska komisija, organizuje konferenciju pod nazivom “Partnerstvo između Univerziteta i kompanija u razvoju programa i trening... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Novom Sadu brucošima namenio 8835 mesta

(RTV) - Na sednici senata Univerziteta u Novom Sadu odlučeno je da će 14.144 studenta dobiti priliku da upiše prvu godinu svih nivoa studija, a na osnovu tog predloga brucošima je namenjeno 8.835 mesta.

Koliko će studenata biti up... pročitaj ceo tekst »

Novosađani grade Rektorat posle pauze od 15 godina

(Blic) - Gradnja zgrade Rektorata novosadskog univerziteta biće nastavljena nakon pauze od 15 godina. Radovi na poluzavršenom objektu, koji godinama predstavlja gradsko ruglo, počeće u ponedeljak, a zgrada bi trebalo da bude konačno završena... pročitaj ceo tekst »

Školuju pravnike koji će prodavati patike i cveće

(Blic) - Da fakulteti i dalje bez plana i stategije upisuju studente pokazalo se prošlog petka na kikindskom Sajmu zapošljavanja, na kome se pojavilo više osoba koje su završile Višu školu za obrazovanje vaspitačica. Iako godinama ne mogu d... pročitaj ceo tekst »

Brucošima namenili 8.835 mesta

(Dnevnik) - Senat Univerziteta u Novom Sadu usvojio je predlog broja mesta za upis studenata u prvu godinu svih nivoa studija na ovom univerzitetu u školskoj 2011/12. godini. Predložene kvote u odnosu na prošlogodišnje povećane su za osnovne ... pročitaj ceo tekst »

U trci za indekse 14.144 studenta

(Blic) - Na sednici Senata Novosadskog univerziteta usvojen je predlog kvota za upis studenata na prvu godinu svih studija. Prema ovom predlogu, biće upisano 7.587 studenata na budžet i 6.557 samofinansirajućih, što bi značilo da će fakultet... pročitaj ceo tekst »

Počele prijave za učestvovanje na Inženjerskom takmičenju - PraviTI

BEST (Board of European Students of Technology) je studentska organizacija koja se bavi promovisanjem i unapređivanjem studija inženjerskih nauka, od hemijskog inženjerstva preko grafičkog dizajna i elektrotehnike do građevine i arhitekture. ... pročitaj ceo tekst »

Konkurs - PRAKSA

Konkurs za prijem 40 praktikanata za realizaciju programa ECO-profit Novi Sad

ECOprofit Novi Sad je program u okviru kojeg će se 40 zainteresovanih
praktikanata kvalifikovati za Konsultante u ekološkom poslovanju.
Viš...

Posle fakulteta idu u dadilje u SAD

(B92) - Novosađanke sa visokoškolskim zvanjem ili sa samo nekoliko ispita od diplome sve češće umesto posla u struci u Srbiji prihvataju posao bebisiterke u Americi.

Dnevne obaveze su: buđenje dece, priprema doručka, odvođenje ... pročitaj ceo tekst »

FULBRIGHT STIPENDIJE ZA DOKTORSKE STUDIJE U SAD-U

Fulbright program za strane studente dodeljuje 40 stipendija za doktorske studije iz oblasti nauke i tehnologije u SAD-u, studentima širom sveta.

Stipendija obuhvata troškove školarine, mesečni džeparac, kao i sve ostale izdatke u... pročitaj ceo tekst »

Prezentacija međunarodnih akademskih kurseva

Studentska organizacija BEST (Board of European Students of Technology) će u sredu, 9.03. održati prezentaciju o međunarodnim akademskim kursevima u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, sa početkom u 13 časova. Na prezentaciji će biti ... pročitaj ceo tekst »

2. PR takmičenje studenata Vojvodine – PRIJAVITE TIM ZA – PRimer 2011

Pozivamo sve zainteresovane studente da prijave svoje timove na 2. PR takmičenje studenata Vojvodine “PRimer 2011”. Timovi se se mogu prijaviti do 20. marta 2011. godine, popunjavanjem prijavnog obrasca i slanjem na mejl prcentarns@gmail.com.... pročitaj ceo tekst »

Poziv za učešće na seminaru o održivom razvoju i konkursu projektnih ideja

U okviru projekta “Odgovorni mladi – održiva budućnost” raspisan je konkurs projektnih ideja koji traje od 10. februara do 1. aprila 2011. sa ciljem da se mladima od 18 do 27 godina pruži mogućnost da utiču na probleme iz sva tri aspekt... pročitaj ceo tekst »

Prevencija raka dojke u studentskim domovima

(Radio 021, Studentski svet) - Predavanje na temu samopregleda dojke održava se danas u prostoriji "Kafe Savetovališta" u studentskom "C" domu. Predavanje je deo nacionalne kampanje "Srbija protiv raka: Kaži svima koje voliš – redovan pregle... pročitaj ceo tekst »

STEM – NOVA MREZA MOBILNOSTI U OKVIRU ERASMUS MUNDUS PROGRAMA

EM2-STEM je treći projekat mobilnost studenata i osoblja na Univerzitetu u Novom Sadu koji finansira EU u okviru akcije 2 Erasmus Mundus.

Specifičnost mreže EM2-STEM je ta da ona nije otvorena za sve oblasti studiranja na UNS-u, ve... pročitaj ceo tekst »

Umetnost, obrazovanje, Fejsbuk i školski bendovi na sajmu

(RTV) - Na ovogodišnjim sajamskim manifestacijama od 24. do 26. februara 2011. godine na Novosadskom sajmu, na četrnaest štandova predstaviće se trinaest fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Studentski parlament UNS koji će tokom tri dana tr... pročitaj ceo tekst »

Saradnja novosadskog univerziteta i Petnice

(RTV) - Da bi doprineli kvalitetnijem obrazovanju mladih, Univerzitet u Novom Sadu i Istraživačka stanica Petnica potpisali su Sporazum o naučno –obrazovnoj saradnji, kojim je predviđeno zajedničko učešće obe institucije u kreiranju istr... pročitaj ceo tekst »

Komšijska strategija za moderniji univerzitet

(Dnevnik) - Univerzitet u Novom Sadu od juče je domaćin trodnevne radionice u sklopu Tempus projekta „Modernizacija i rekonstrukcija menadžmenta i strukture univerziteta - MOREMS”, čiji je koordinator Univerzitet u Marburgu (Nemačka), a k... pročitaj ceo tekst »

Radionice za studente

Radionice za studente u Univerzitetskom centru za razvoj karijere i savetovanje studenata
28.02.2011. godine Studije dizajna na prestižnim evropskim fakultetima
01.03.2011. godine Usavršite Vaš javni nastup
15.03.2011. godi...

Svi novosadski fakulteti na sajmu obrazovanja

(Glas javnosti) - Na Međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi", u Novom Sadu od 24. do 26. februara, posebna pažnja biće posvećena nastupima fakulteta i drugih domaćih i inostranih visokoškolskih ustanova, saopštila je informativna služba ... pročitaj ceo tekst »

Od izgubljenog indeksa do državnih finansija

(Dnevnik) - Još krajem 2006. na Univerzitetu u Novom Sadu osnovana je Kancelarija studentskog ombudsmana, prva ovakva institucija u Srbiji, a tada veoma retka i u okruženju. Osnovana je na inicijativu Saveza studenata Univerziteta, u saradnji s ... pročitaj ceo tekst »

Status 1.409 studenata UNS-a još neizvestan

(RTV) - Sudbina 1.409 studenata master i doktorskih studija na Univerzitetu u Novom Sadu koji su ostali bez mesta na budžetu i dalje je neizvesna. Pokrajina je pokrila troškove njihovog studiranja u novembru i decembru, međutim, kako će za nj... pročitaj ceo tekst »

Obuka studenata na Kopaoniku

(RTV) - Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Novog Sada i pitomci Fakulteta bezbednosti i zaštite od požara Emerkom iz Sankt Peterburga, pohađaće na Kopaoniku krajem januara zajedničku specijalističku obuku za rad u ekstrem... pročitaj ceo tekst »

Da-Me mreža poziva studente da se umreže

(RTV) - Dunavska medijska mreža, osnovana krajem oktobra u Novom Sadu, počela je da funkcioniše najpre kroz umrežavanje studenata različitih fakulteta čime su oni i sami postali njen deo.

Sa Da-Me mrežom danas su se upoznali stu... pročitaj ceo tekst »

"Egzit" daje stipendije studentima

(Blic) - Fondacija “Stejt of Egzit” i ove godine nagrađuje najbolje studente. Ona će, u saradnji sa kompanijom “Karlsberg Srbija”, dodeliti novih 25 stipendija po 500 evra studentima osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u N... pročitaj ceo tekst »

Produžen rok za studentsku praksu

(Radio 021) - Univerzitet u Novom Sadu produžio je rok za prijavljivanje na konkurs za učešće u Univerzitetskom programu radne prakse u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine u školskoj 2010/2011. godini za nepopunjena mesta po... pročitaj ceo tekst »

Uvek teži zlatnim ciljevima

(Dnevnik) - Biografija Damjana Vučurovića za samo 24 godine više je nego impresivna. Nedavno je u samo nedelju dana poneo dva prestižna priznanja – proglašen je za najboljeg studenta
Univerziteta u Novom Sadu u 2009/10, za šta će m... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za putovanja State of Exit fondacije, prijave do 01.02.2011

Fondacija “The State of Exit” u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija po drugi put dodeljuje 25 stipendija u iznosu od 500 EUR studentima osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Konkurs je namenjen studen... pročitaj ceo tekst »

Egzitove i Karlsbergove stipendije za studijska putovanja

(RTV) - Fondacija „The State of Exit“ u saradnji sa kompanijom Karlsberg Srbija dodeljuje 25 stipendija u iznosu od 500 evra za studijska putovanja u inostranstvo, studentima osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Novom Sadu.

... pročitaj ceo tekst »

Tržište naftnih derivata tema seminara u Vršcu

(RTV) - Naftna industrija Srbije i Novosadski Univerzitet organizovaće u utorak i sredu u Vršcu seminar na temu "2011- tržište naftnih derivata u Srbiji", saopšteno je iz NIS-a.

Predavači na dvodnevnom seminaru biće profesori Te... pročitaj ceo tekst »

Studenti ne smeju da prijave uznemiravanje!

(Smedia) - Na Novosadskom Univerzitetu dešava se da studenti uznemiravaju, pa i zlostavljaju profesore, a beleže se i slučajevi mobinga medju zaposlenima, nastavnom i drugom osoblju, rečeno je večeras na tribini o mobingu na Fakultetu tehnič... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za novu generaciju VIP studenata

(RTV) - Studenti Fakulteta tehničkih nauka, Prirodno-matematičkog i Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i Subotici, kao i tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu imaju mogućnost da se do kraja decembra prijave na konkurs i postanu deo ... pročitaj ceo tekst »

Otvoren konkurs za stipendije BASILEUS, rok za prijave 15.02.2011.

U okviru akcije 2 Erasmus Mundus programa Evropske Unije, otvoren je konkurs koji će trajati do 15.02.2010. Pravo na prijave imaju studenti (bečelor, master, doktorskih i post doktorskih studija), kao i nastavno osoblje Univerziteta u Novom Sadu... pročitaj ceo tekst »

Naučnicima i nastavnicima dodeljene nagrade za životno delo

(RTV) - U Skupštini Vojvodine dodeljene su nagrade za životno delo naučnicima i nastavnicima vojvođanskih univerziteta. U godini kada Univerzitet u Novom Sadu proslavlja 50 godina postojanja, svih pet nagrada dodeljeno je upravo profesorima te... pročitaj ceo tekst »

Petrović: Pokrajina obezbedila novac za studente

(RTV) - Preraspodelom sredstava u pokrajinskom budžetu obezbeđen je novac za finansiranje 1445 studenata u Pokrajini, nastao prelaskom na Bolonjski sistem studiranja, izjavio je pokrajinski sekretar za nauku Dragoslav Petrović.

Od ...

Povoljan doček za studente

(Radio 021) - Kao i svake godine, studenti Novosadskog univerziteta imaju priliku da, pod povoljnim uslovima otputuju na neke od evropskih destinacija pod povoljnijim uslovima.

Povoljnije aranžmane nudi Zdravstveno potporno udruženje... pročitaj ceo tekst »

Novac za mastere i doktore

(Dnevnik) - Odluka Vlade Vojvodine da sa 26,7 miliona dinara finansira troškove studiranja akademaca Novosadskog univerziteta upisane na teret budžeta odnosi se na studente
upisane u prvu godinu diplomskih-master i doktorskih studija u 20... pročitaj ceo tekst »

Jeftiniji smeštaj za studente na masteru

(RTV) - Studentski centar Subotica snizio je ekonomsku cenu smeštaja za 45 odsto, kako bi izašao u susret studentima master studija. Iako je u maju studentima obećano da će biti finansirani iz budžeta, Ministarstvo prosvete nije dalo saglasno... pročitaj ceo tekst »

Međunarodna konferencija u okviru Tempus projekta Evropske komisije

(Dnevnik) - Na Univerzitetu u Novom Sadu juče je održana međunarodna konferencija u okviru Tempus projekta Evropske komisije „Reforma upravljanja i menadžmenta u visokom obrazovanju Srbije“ – GOMES, čiji je koordinator Novosadski unive... pročitaj ceo tekst »

Univerzitetski program radne prakse u Novom Sadu

(RTV) - Učesnicima Univerzitetskog programa radne prakse u Skupštini i Vladi Vojvodine svečano su danas uručeni sertifikati za uspešno obavljene radne zatke u tim institucijama.

Učesnicima programa obratili su se potpredsednik po... pročitaj ceo tekst »

Pokrajina će finansirati master studije

(RTV) - Predsednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da će Pokrajina, iako to nije u njenom domenu, finansirati školovanje studenata na master studijama za novembar i decembar ove godine.

Pajtić je, ... pročitaj ceo tekst »

Ta divna stvaralačka energija

(Dnevnik) - Univerzitet u Novom Sadu u aprilu je osnovao Centar za razvoj obrazovanja, kao svoju organizacionu jedinicu, s ciljem da promoviše razvoj obrazovanja na svim nivoima u saradnji s relevantnim institucijama u Srbiji.

U rad C... pročitaj ceo tekst »

Studenti ostavljeni na cedilu

(Radio 021) - Ministarstvo prosvete odlučilo je da ipak ukine obećanih 1.400 mesta na budžetu za master studije za novosadske akademce, i to kada je upis odavno prošao. Član Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, Miroslav Nikolić, ka... pročitaj ceo tekst »

Obuka i u inostranstvu

(Danas) - Na Univerzitetu u Novom Sadu juče je potpisan Protokol o saradnji UNS i Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine. Protokol, koji su potpisali rektor Univerziteta Miroslav Vesković i direktor Fonda Predrag Novikov, pre... pročitaj ceo tekst »

Uskoro razgovori o kvotama za master i doktorske studije

(RTV) - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar prosvete Žarko Obradović razgovaraće 29. novembra o problemu akademaca novosadskog Univerziteta na master i doktorskim studijama koji su izgubili pravo na budžetsko finansiranje, saop... pročitaj ceo tekst »

Praksa za studente novosadskog univerziteta

(RTV) - Praksa je često jedan od uslova koji poslodavci traže kada imaju potrebu za zaposlenjem radnika. Imajući u vidu tu činjenicu, rektor novosadskog univerziteta Miroslav Vesković i direktor Fonda "Evropski poslovi" potpisali su protokol ... pročitaj ceo tekst »

Republika ignorisala zahtev Novosadskog univerziteta

(Dnevnik) - Nakon jučerašnje vanredne sednice Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici parlamenta, svih studentskih organizacija aktivnih na ovom univerzitetu,
kao i rektor i prorektor UNS-a prof. dr Miroslav Veskovi... pročitaj ceo tekst »

Odloženi protesti studenata na Novosadskom univerzitetu

(RTV) - Studenti master i doktorskih studija na Novosadskom univerzitetu, koji su izgubili pravo na budžetsko finansiranje, odložili su za danas najavljene proteste, nakon razgovora sa pokrajinskim sekretarom za nauku Dragoslavom Petrovićem. <... pročitaj ceo tekst »

Neizvesna sudbina 1.409 akademaca

(Dnevnik) - Studenti Fakulteta tehničkih nauka, Prirodno-matematičkog, Tehnološkog, Poljoprivrednog i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu juče oko podneva okupili su se na platou ispred fontane u centru univerzitetskog kampusa da m... pročitaj ceo tekst »

Protest studenata u Novom Sadu i Beogradu

(RTV) - Stotinak studenata u Novom Sadu i nešto više njihovih kolega u Beogradu danas je protestvovalo zbog školarina. Stotinak studenata Univerziteta u Novom Sadu održalo je protest izražavajući nezadovoljstvo zbog odluke Ministarstva prosv... pročitaj ceo tekst »

Koka-kola zove talente iz Novog Sada

(mondo) - Kompanija "Koka-kola Helenik Srbija" pozvala novosadske studente, buduće poslovne lidere, da se prijave za peti "Koka-kola talenti" program. Dvogodišnjim programom, koji se ostvaruje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, ta kompanija u... pročitaj ceo tekst »

PREZENTACIJA PROGRAMA "COCA COLA TALENTI"

UNIVERZITET U NOVOM SADU
Rektorat

PREZENTACIJA PROGRAMA "COCA COLA TALENTI"
Iskoristite jedinstvenu priliku za radnu praksu i stipendiju

Mesto: Svecana sala Fakulteta tehnickih nauka (Trg Dositeja Obradovica 6... pročitaj ceo tekst »

Studenti na praksi na Kopaoniku

(24 sata) - U saradnji s Univerzitetom u Novom Sadu „MK grupa" je od ove godine omogućila studentima turizmologije i hotelijerstva praksu na Kopaoniku. Od polovine decembra 2010. do polovine marta 2011. prvi put 45 budućih turizmologa i hoteli...

Na sledeći oktobar treba sada misliti

(Dnevnik) - Iako je na mestu studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu tek nešto više od deset dana, kancelarija Gorana Radića je vazda puna, no, kako kaže, s obzirom na to
da nije neko kome je ovakva funkcija nepoznata – jer je p... pročitaj ceo tekst »

Rektor i prorektori potpisali donorske kartice

(RTV) - Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković i prorektori potpisali su donorske kartice kako bi podržali projekat Kliničkog centra Vojvodine "Šansa za novi život".

Rektorski tim Univerziteta u Novom Sadu želi da po... pročitaj ceo tekst »

Radna praksa: Zašto izvan redovnog studijskog programa?

(RTV) - Pri Centru za razvoj karijere Univerziteta u Novom Sadu, trenutno su u toku dva konkursa za radnu praksu u pokrajinskim organima uprave i jedinicama lokalne samouprave u Vojvodini, a postoji i program Nacionalna služba za zapošljavanje p... pročitaj ceo tekst »

Svaki peti student ima polno prenosivu bolest

(Radio 021) - Projekat "Karavan zdravlja" počeo je danas u Novom Sadu i u još 15 gradova u Vojvodini. Portparolka Omladine Jazasa, Biljana Ružičić kaže da je cilj ove akcije da se omladina informiše i edukuje o polno prenosivim infekcijama ... pročitaj ceo tekst »

Useljenje u novi dom kasni već tri godine

(Blic) - Novi Dom učenika i studenata „Nikola Vojvodić” nije useljen ni treću godinu zaredom iako je zgrada odavno završena, a enterijer opremljen. Ove godine čak je bio raspisan konkurs za prijem 150 stanara, koliki je kapacitet, ali je ... pročitaj ceo tekst »

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu

Na osnovu člana 7. Pravilnika o korišćenju sredstava Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu i Odluke Saveta Fonda o raspodeli novčanih sredstava name... pročitaj ceo tekst »

SNAP otvara poslovnicu za Vojvodinu

Agencija SNAP uspešno posluje i radi sa studentima više od 18 godina. Mi smo ekskluzivni predstavnik BUNAC-a (British University North American Club-Americko-Engleske kompanije) na teritoriji bivse Jugoslavije -za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, ... pročitaj ceo tekst »

Otvoreni konkursi univerzitetske prakse

Otvoreni konkursi Univerzitetski program radne prakse u Škupstini, Pokrajinskoj vladi, pokrajinskim organima uprave i fondovima, direkcijama i zavodima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina u 2010/2011. godini. Univerzitetski program ra... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Novom Sadu raspisao je dva konkursa za radnu praksu

(Danas) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je dva konkursa za radnu praksu u ovoj školskoj godini: za učešće u Univerzitetskom programu radne prakse u Skupštini, Pokrajinskoj vladi, pokrajinskim organima uprave i fondovima, direkcijama i zav... pročitaj ceo tekst »

Radna praksa u pokrajinskim organima i opštinama

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je konkurse za obavljanje radne prakse u pokrajinskim organima i institucijama kao i u jedinicama lokalne samouprave u Vojvodini, saopštila je ta obrazovno-naučna ustanova.

Prema programima U... pročitaj ceo tekst »

Trka za krevet

(Dnevnik) - Odluka Studentskog centra „Novi Sad“ da za jedan dan, zaključno s 1. novembrom (prijavljivanje je počelo još 15. septembra), produži rok za konkurisanje studenata
viših godina osnovnih studija, kao i onih na diplomskim-... pročitaj ceo tekst »

Fakultet za javno zdravlje u Novom Sadu

(RTV) - Fakultet za javno zdravlje biće osnovan u Novom Sadu, izjavio je Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri na otvaranju dve međunarodne konferencije – "Javnozdravstvena uloga službe hitne medicinske pomoći" i "Perspektive ... pročitaj ceo tekst »

Prijave primaju dok je studenata u čekaonici

(Dnevnik) -Iako je konkurs za smeštaj studenata u domovima u ingerenciji Studentskog centra „Novi Sad“ trebalo da bude okončan 31. oktobra, dokumentacija će moći da se preda i danas 1. novembra, dokle god bude studenata u čekaonici Služb... pročitaj ceo tekst »

Ministarstvo izgubilo kalendar

(Dnevnik) - Akademska 2010/11. uveliko je počela, sutra ističu i rokovi za konkurisanje za studentske stipendije i kredite Ministarstva prosvete, za smeštaj u studentskim domovima, a broj budžetskih mesta na master i doktorskim studijama Vlada... pročitaj ceo tekst »

Trećina diplomaca nakon prakse u pokrajini dobije posao

(RTV) - Nakon što završe fakultet, mladi u našoj zemlji teško pronađu zaposlenje i nisu u prilici da steknu bilo kakvo iskustvo. Zato im pokrajinska Vlada i Univerzitet u Novom Sadu već 7 godina omogućavaju obavljanje radne prakse u pokraj...

Bečelori se ovde nisu primili

(Dnevnik) - Svi fakulteti Univerziteta u Novom Sadu koji imaju trogodišnje osnovne i dvogodišnje diplomske akademske studije, odnosno strukturu programa 3+2, moći će „po hitnom postupku“ da pređu na 4+1 ako do ponedeljka u podne Rektoratu... pročitaj ceo tekst »

Umesto pametnih ljudi, da izvozimo pametne proizvode

(Dnevnik) - Do kraja 2012. Univerzitet u Novom Sadu dobiće dve izvanredno velike investicije - novu centralnu zgradu Univerziteta i najsavremeniji tehnološki park.

Protokol o njihovoj izgradnji potpisali su juče u Vladi Vojvodine: m... pročitaj ceo tekst »

29 miliona evra za Univerzitet

(Radio 021) - Protokol o izgradnji Naučno-tehnološkog parka i centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, investicija vrednih 29 miliona evra, potpisan je danas.

Za gradnju i opremanje savremenog objekta Naučno-tehnološkog parka bi... pročitaj ceo tekst »

Radna praksa otvara vrata poslodavca

(Dnevnik) - Sonja Šovljanski, stručna saradnica u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu, boravila je, kao jedina Vojvođanka u grupi od deset mladih ljudi iz Srbije,

tri nedelje u SAD, gde je u o... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za praksu u Univerzitetskom centru za razvoj karijere i savetovanje studenata

Konkurs za praksu u Univerzitetskom centru za razvoj karijere i
savetovanje studenata. Više o praksi i o konkursu na www.razvojkarijere.uns.ac.rs. Rok za prijavu - 3.11. 2010.

Sonja Šovljanski
Stručni saradnik za savet...

Obavezna provera zdravlja

(Dnevnik) - Sistematski pregledi za studente prve i treće godine fakulteta obavljaju se u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu, a u okviru preventivne zdravstvene zaštite. Za ovaj pregled, osim strpljenja

kojim stude... pročitaj ceo tekst »

Praksa u opštinama za studente

(RTV) - Univerzitetski program radne prakse studenata završnih godina i nedavno diplomiranih visokoškolaca, koji će prvi put u našoj zemlji biti sproveden u organima lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, predstavljen je danas u pokra... pročitaj ceo tekst »

Verujte u sebe, stremite visoko...

(Dnevnik) - Na 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu studije u 2010/11. započinje čak 7.776 studenata, a za njih se ovih dana organizuju tradicionalni svečani prijemi.

Juče, na dan zvaničnog početka nove akademske godine, dobrod... pročitaj ceo tekst »

Regija sa najviše romskih studenata u Evropi

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu dobio je još 44 studenta romske nacionalnosti, čime se broj studenata te populacije u Vojvodini popeo na preko 250.

Nastavljajući tradiciju pozitivne diskriminacije, započetu još pre nekoliko godin... pročitaj ceo tekst »

U petak Noć istraživača u Novom Sadu

(RTV) - Noć istraživača, manifestacija koja se od 2005. godine odvija u 32 evropske zemlje, prvi put će biti održana i u Novom Sadu, najavio je danas organizator Univerzitet u Novom Sadu.

"Noć istraživača" počeće 24. septembr... pročitaj ceo tekst »

Sutra kraj konkursa za domove

(Radio 021) - Prijavljivanje za konkurs za studentske domove za brucoše traje još danas i sutra.

Uz prijavu na konkurs treba potrebno je priložiti potvrdu fakulteta o upisu na prvu godinu, uverenje o prihodima roditelja za posledn... pročitaj ceo tekst »

Srbija sa pedeset fakulteta za menadžment

(Politika) - Na Privrednoj akademiji u Novom Sadu za četiri godine odbranjeno je 147 doktorata. Za univerzitet nije suštinsko pitanje da li je državni ili privatni nego da li je dobar ili loš.
Najznačajniji kriterijumi na osnovu kojih ... pročitaj ceo tekst »

Obećali studentski dom a izgradili samo temelje

(Blic) - Studentski dom na Telepu, sa 350 soba za studente i 15 za predavače, nije sagrađen ni tri godine od kako su radovi najavljeni. Investiciju zajednički sprovode Vlada Vojvodine i država Mađarska, pošto je dom namenjen studentima koji ... pročitaj ceo tekst »

Raspisan konkurs za smeštaj u studentskim domovima

(Danas) - Studentski centar Novi Sad otvorio je konkurs za prijem studenata u domove, u kojim ove godine ima 3.064 rasoploživa mesta. Konkurs je najpre otvoren za studente prve godine, koji se mogu prijaviti do 15. septembra. Prijem prijava na ko... pročitaj ceo tekst »

Poslovni inkubator Novi Sad raspisuje konkurs

Poslovni inkubator Novi Sad raspisao je konkurs za prijem stanara. Sve informacije vezane za uslove konkursa, način konkurisanja i rokove možete da pronađete na sajtu Poslovnog inkubatora Novi Sad.

Obaveštavamo Vas da je Poslovni i... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za mesta u studentskim domovima

(Radio 021) - Podnošenje prijava na Konkurs za prijem studenata u studentske domove Studentskog centra Novi Sad počinje u sredu, 1. septembra i trajaće do 31. oktobra.

U periodu od 1. do 15. septembra svoje prijave na Konkurs treba ... pročitaj ceo tekst »

Druga šansa za srednjoškolce koji nisu upisali faks u junu

(24 sata) - Drugi konkursni rok za upis na fakultete Novosadskog univerziteta počinje 1. septembra, a za buduće brucoše na osnovnim strukovnim, osnovnim akademskim i integrisanim studijama ostalo je ukupno 1.823 mesta.

Prijem dokume... pročitaj ceo tekst »

Ima mesta za još 1.629 brucoša

(24 sata) - Nakon upravo završenog prvog konkursnog roka za upis na Novosadskom univerzitetu, za buduće brucoše ukupno je ostalo 1.629 mesta na svim fakultetima i studijskim grupama...

Najviše mesta, doduše na samofinansiranju, os... pročitaj ceo tekst »

Libijac stekao master diplomu PMF-a

(RTV) - Jedna master diploma Prirodno-matematičkog fakulteta Novosadskog univerziteta ovih dana putuje u Libiju.Naime, libijski student Ahmed Farag Tumi, državljanin Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, završio je diplo... pročitaj ceo tekst »

Novosađanki stipendija od 12.000 evra

(RTV) - Studentkinja međunarodne ekonomije i menadžmenta na Novosadskom univerzitetu, Marina Milošević, osvojila je stipendiju od 12.000 evra koju u okviru svetskog konkursa za stipendiranje najtalentovanijih studenata u Francuskoj sprovode "K... pročitaj ceo tekst »

Novi Sad prvi uzima evropske pare za razvoj obrazovanja

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu će 2012. godine dobiti sedište dostojno ove institucije, a radovi na izgradnji Centralne zgrade Rektorata bi, nakon 15 godina pauze, trebalo da počnu već u septembru. Novi Sad je sa ovim projektom prvi kori... pročitaj ceo tekst »

NS: Najzad zgrada za Univerzitet

(b92) - U Novom Sadu potpisan protokol o finansiranju i izgradnji Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, projekta vrednog 5,5 miliona evra.

Protokol su potpisali potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, predsednik Vlade Vojvo... pročitaj ceo tekst »

Na pet novosadskih fakulteta svi položili prijemni

(RTV) - Broj prijavljenih kandidata za polaganje prijemnih ispita na Univerzitetu u Novom Sadu u prvom roku premašio je planiranu kvotu.

Naime, predviđeno je 8.950 mesta, a prijavilo se 700 više budućih brucoša. Na čak pet fakult...

Trka za smeštajem u studentskim domovima

(RTV) - Za dobijanje mesta u studentskim domovima brucoši i rekonvalescenti na prvoj godini studija prijavljivače se od 1. do 15. septembra, a ostali od 15. septembra do 31. oktobra.
U osam studentskih domova u Novom Sadu ima mesta za 2... pročitaj ceo tekst »

Sve spremno za upis brucoša

(24 sata) - Fakulteti Novosadskog univerziteta utanačili su kvote i cene školarina za upis u prvu godinu studija u školskoj 2010/11, tako da je sve spremno za prvi upisni rok koji počinje 23. juna, a završava se 15. jula. Slobodno je ukupno 1... pročitaj ceo tekst »

Pun pansion za 7,5 evra dnevno za studente

(Radio 021) - Novosadski studenti i ove letnje sezone imaju priliku da konkurišu za jeftino letovanje na Zlatiboru, preko Zdravstveno-potpornog udruženja.

Ministarstvo prosvete raspisalo je Konkurs za odmor u Studentskom odmaralištu... pročitaj ceo tekst »

Jovanović osuđuje napad na studenta prorektora

(Radio 021) - Predsednik Skupštine grada Novog Sada, Aleksandar Jovanović, osudio je napad na studenta prorektora Novosadskog univerziteta Nenada Novakovića i predsednika Saveza studenata Fakulteta tehničkih nauka Milinka Petrovića.

pročitaj ceo tekst »

KONAČNE RANG LISTE

Konačne rang liste možete pogledati na linku: http://nsluzba.ftn.uns.ac.rs/prijemni/

Kampus će se širiti na 245.000 kvadrata

(24 sata) - Univerzitetski grad sa svojih 45.000 stanovnika uskoro bi trebalo da dobije devet novih objekata sa raznim nastavno-naučnim sadržajima i pratećom saobraćajnom infrastrukturom. Kako kažu urbanisti, prema planu detaljne regulacije, ... pročitaj ceo tekst »

Obeleženo 50 godina Univerziteta u Novom Sadu

(RTV) - Prigodnom svečanošću u Srpskom narodnom pozorištu večeras je svečano obeleženo pola veka postojanja i uspešnog rada Univerziteta u Novom Sadu, osnovanog 28. juna 1960. godine.
Proslavi jubileja prisustvovali su potpredsedn... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet proslavio jubilej

(24 sata) - Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu na obeležavanju 50 godina osnivanja Novosadskog univerziteta, da će narednih dana biti potpisan ugovor o gradnji Rektorata u kamp... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet obeležio 50 godina rada

(Glas javnost) - Svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu, Univerzitet u Novom Sadu obeležio je 50 godina rada, a svečanosti su prisustvovali potpredsednik vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, predsednik pok... pročitaj ceo tekst »

Pretučen student prorektor

(Alo) - Nenad Novaković (25), student prorektor Univerziteta u Novom Sadu, zajedno sa Milinko Petrovićem, članom Saveta Univerziteta i predsednikom Saveza studenata Fakulteta tehničkih nauka u tom gradu, napadnuti su u subotu rano ujutru na Pe... pročitaj ceo tekst »

Grupa mladića pretukla studenta prorektora

(Blic) - Nenada Novakovića, studenta prorektora Novosadskog univerziteta, pretukla je u nedelju ujutru na Petrovaradinskoj tvrđavi grupa nepoznatih mladića. Prema nezvaničnim informacijama, Novakovića je grupa mladića napala nakon što je kr... pročitaj ceo tekst »

Pretučen student prorektor u Novom Sadu

(mondo) - Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu Nenad Novaković kaže da ne zna zašto ga je grupa mladića brutalno pretukla na Petrovaradinskoj tvrđavi 5. juna i ostavila na putu u besvesnom stanju.

Novaković je odmah posle ... pročitaj ceo tekst »

BEST 14 akademskih kurseva

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST organizuje 14 akademskih kurseva, različitih tema iz oblasti tehničkih i tehnoloških nauka, kao i iz oblasti menadžmenta, ekonomije, zaštite zivotne okoline...

Prijavljivanje na kurseve na ...

Akcija čišćenja i skidanja plakata u krugu našeg kampusa

Povodom 5. juna, svetskog dana zaštite životne sredine, Povodom projekta „Ne otpadaj po kampusu 2 – ponovo smo odlepili“ I akcijom Ministarstva ŽSIPP „Očistimo Srbiju za 24 časa“

STUDENTSKA ASOCIJACIJA UNIVERZITETA U NOV... pročitaj ceo tekst »

"Država Egzit" stipendira studentska putovanja

(RTV) - Za studente Univerziteta u Novom Sadu koji žele da putuju i da usavrše svoje znanje, a novac im predstavlja prepreku, Fondacija Exit u saradnji sa Univerzitetom obezbedila je stipendije za to.

Već skoro šest meseci građan... pročitaj ceo tekst »

Exit stipendira studente Novosadskog univerziteta

(Danas) - Fondacija „State of Exit“ raspisala je konkurs za studente osnovnih i master studija Univerziteta u Novom Sadu za dodelu novca za studijska putovanja, dodatna usavršavanja, seminare, treninge i edukaciju u inostranstvu. Biće dodelj... pročitaj ceo tekst »

Vojvodina pomaže studente proizvodnih zvanja

(RTV) - Odobrene su kvote za studente za upis u prvu godinu studijskih programa osnovnih i integrisanih studija koje se finansiraju iz budžeta Vojvodine.

Kako je Radio-televizija Vojvodine saznala u pokrajinskom Sekretarijatu za obraz... pročitaj ceo tekst »

Raspadaju se knjige na Filozofskom

(RTV) - Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje predstavio je tri konkursa iz oblasti visokog obrazovanja: konkurs za sufinansiranje programa i projekata, konkurs za naknade za socijalnu zaštitu i konkurs za sufinansiranje tekućih popravki, odr... pročitaj ceo tekst »

Foto-konkurs Univerziteta u Novom Sadu

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu je danas, povodom 50. godišnjice osnivanja, raspisao konkurs za najbolje fotografije. Konkurs je otvoren za sve, a rok za dostavljanje fotografija je 15. jun, piše u saopštenju.

Radove će oceniti ... pročitaj ceo tekst »

S indeksom punim desetki po doktorat u Lozanu

(Blic) - Najbolji studenti fakulteta u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, diplomci s prosekom 10, akademci koji su ostvarili vrhunske rezultate u sportu, umetnosti i uradili izuzetne naučne i stručne radove, primili su juče specijalna priznanja... pročitaj ceo tekst »

Skuplje školarine na novosadskim fakultetima

(RTV) - Prvi konkursni rok na Univerzitetu u Novom Sadu, počinje 23. juna, a završava se 15. jula. Od 14 fakulteta, školarine je povećalo njih osam.

Školarine je za deset odsto u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete, poveća... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet na fotografijama

(24 sata) - U okviru proslave 50 godina od osnivanja i rada, Univerzitet u Novom Sadu raspisao je konkurs za fotografije koje za temu imaju život Univerziteta od njegovog osnivanja do današnjih dana, u svim gradovima gde su sedišta njegovih fak... pročitaj ceo tekst »

Drugi im rade maturske i diplomske radove

(Radio 021) - U centru Novog Sada se deli promotivni materijal koji nudi đacima i studentima da neko umesto njih radi maturske, diplomske, pa čak i magistarske i doktorske radove, saznaje Radio 021. Pozvali smo broj ispisan na papiru, pitali za ... pročitaj ceo tekst »

Novosađani oduševljeni programima na Festivalu nauke

(24 sata) - Proteklog vikenda u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu održan je Drugi festival nauke, koji je okupio veliki broj istraživača, mladih naučnika, ali i radoznalih posetilaca koji su uživali u brojnim programima pripremljenim za njih.... pročitaj ceo tekst »

Više od 10.000 posetilaca

(Danas) - Proteklog vikenda je u Novom Sadu održan Drugi festival nauke, priredba koja promoviše nauku, nova naučna dostignuća, istraživanja i približava mladima svet nove tehnologije, smisao naučnoistraživačkog rada i njegove rezultate, ... pročitaj ceo tekst »

Roboti i zmajevi na Festivalu nauke

(Radio 021) - Na drugom Festivalu nauke, koji se u subotu i nedelju održava u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, na popularan način će biti predstavljeno 26 naučnih oblasti.

Učestvovaće preko 300 naučnih radnika i studenata, ko... pročitaj ceo tekst »

Pola veka studiranja

(Vecernje novosti) - MEDICINSKI fakultet i Fakultet tehničkih nauka proslavili su u utorak jubilej - 50 godina od osnivanja. Svečanom akademijom u Skupštini Vojvodine Medicinski fakultet predstavio je rezultate koji stoje iza pet decenija rada,... pročitaj ceo tekst »

Novosadski studenti na stranim univerzitetima

(Radio 021) - Putem međunarodnog programa razmene studenata Campus Europae, dvanaest akademaca Univerziteta u Novom Sadu provešće narednu školsku godinu na nekom od 18 evropskih univerziteta.

Među njima je i Maja Starčević stude... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za medicinsko obrazovanje Roma

(RTV) - Institut za otvoreno društvo i Fond za otvoreno društvo u okviru Zdravstvenog programa u saradnji sa Programom stipendija Romskog obrazovnog fonda od ove godine prvi put kod nas, pokreću Program stipendiranja obrazovanja Roma u oblasti ... pročitaj ceo tekst »

FTN obeležava pola veka postojanja

(RTV) - Otvaranjem laboratorije za računsku integraciju proizvodnih sistema, dodelom zlatnih indeksa prvoj generaciji studenata i izložbom fotografija, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu započinje obeležavanje 50 godina postojanja.

... pročitaj ceo tekst »

Bogat program proslave pola veka Univerziteta u Novom Sadu

Univerzitet u Novom Sadu ove godine slavi 50. rođendan. Dvadesetog juna 1960. godine doneta je odluka o njegovom osnivanju, a do kraja godine mnogobrojnim programima biće obeležen jubilej.

Za brucoše 8.640 mesta

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je konkurs za upis u prvu godinu studija u školskoj 2010/2011. godini. Ukupan broj slobodnih mesta predviđenih za upis nove generacije studenata je 13.925, od čega je za upis na osnovne akademske i ... pročitaj ceo tekst »

Studentski Mondijal u malom fudbalu u NS

(Studentski svet) - Svetsko univerzitetsko prvenstvo u malom fudbalu (futsalu) biće organizovano u Novom Sadu od 23. do 30. avgusta. Posle 25. Univerzijade, koja je organizovana kod nas, biće to najveće studentsko sportsko takmičenje koje je i... pročitaj ceo tekst »

Prezentacija stipendija - Studije dizajna na Evropskom Institutu za dizajn IED

Prezentacija stipendija - Studije dizajna na Evropskom Institutu za dizajn IED

- multidisciplinarne studije dizajna, mode, vizuelnih umetnosti i komunikacije, na fakultetima u Milanu, Rimu, Torinu, Madridu, Barseloni, Parizu, Londonu, ... pročitaj ceo tekst »

Uđite u čudesni svet nauke na Festivalu 22. i 23. maja

(24 sata) - Drugi Festival nauke u Novom Sadu održaće se 22. i 23. maja u kampusu Univerziteta. Program je namenjen širokoj publici i svima koji bi da dožive fantastični svet nauke koji će na festivalu na popularan način dočarati fakulteti... pročitaj ceo tekst »

Zamrzivač za studentska prava

(24 sata) - Predsednik Studentskog parlameta Univerziteta u Novom Sadu Goran Radić najavio je intenzivnu medijsku kampanju i seriju tribina na novosadskim fakultetima kako bi se studenti upoznali sa sadržajem Deklaracije.

Reč je o D... pročitaj ceo tekst »

Mesta za 8.640 brucoša na fakultetima NS univerziteta

(24 sata) - Na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, predviđeno je da prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih studija upiše 8.640 studenata i to 4.664 studenta čije će se obrazovanje finansirati iz budžeta pokrajine i 3.976 ... pročitaj ceo tekst »

U Vojvodini naredne školske godine upis 16.000 studenata

(RTV) - Na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač Vojvodina, u narednoj školskoj godini predviđeno je da prvu godinu studija upiše 2.620 studenata, saopštila je danas Vlada Vojvodine.

Kako se navodi, od tog broja Pok... pročitaj ceo tekst »

Intervju sa Zlatkom Emeđijem

(Radivoj Vujanović, Studentski svet) - Zlatko Emeđi, najbolji student Univerzitetata u NS piše o životu u Švajcarskoj i studijama na Federalnom politehničkom institutu u Lozani.

Imam sve što mi treba, a Srbija nije daleko

... pročitaj ceo tekst »

Pajtić otvorio InterRegioSci 2010.

(RTV) - Država bi trebalo više da ulaže u nauku jer je dobit višestruka i način borbe protiv krize.

To je rečeno na „Petom naučno-stručnom skupu InterRegioSci" koji se održava u Skupštini Vojvodine. Skup je okupio naučnike... pročitaj ceo tekst »

Exit i Univerzitet zapošljavaju i zajedno dele stipendije

(24 sata) - Predstavnici Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit potpisali su juče Memorandum o saradnji, koji će omogućiti stipendiranje novosadskih studenata, podršku studentskim projektima, kao i finansiranje studijskih boravaka u inost... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Egzita i Univerziteta u Novom Sadu

(RTV) - Udruženje Egzit (Exit) i Univerzitet u Novom Sadu potpisali su danas memorandum o saradnji koji je, između ostalog, namenjen stipendiranju najboljih studenata i studentskih organizacija.

Generalni menadžer udruženja Egzit B... pročitaj ceo tekst »

Osniva se Exit fondacija za boravak studenata u inostranstvu

Udruženje Exit potpisaće memorandum o saradnji sa Univerzitetomu Novom Sadu, koji bi trebalo studentima da omogući obrazovanje i sticanje radnog iskustva u inostranstvu.
U tu svrhu biće osnovana State of Exit fondacija, rekla je za Ra...

Nedostaju ambulanta i menza - Studentski dom u Zrenjaninu

(Danas) - Povodom „Aprilskih dana studenata“ u zrenjaninskom Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ organizovan je niz sportskih susreta i zabavni program, a ovo je bila prilika i da se rukovodstvo grada upozna sa problemima koji muč... pročitaj ceo tekst »

Studenti krakovske Pedagoške akademije u Vojvodini

U Vojvodinu dolaze studenti iz Poljske, sa krakovske Pedagoške akademije - odseka rusinistike.
Domaćini su im Nacionalni savet Rusina, Rusinska Matka i Osnovna škola i gimnazija "Petro Kuzmjak" iz Ruskog Krstura.

Predsednik ... pročitaj ceo tekst »

Dan otvorenih vrata Skupštine AP Vojvodine

držati u subotu 24. aprila, sa početkom u 10 časova, sa temom „Šta Evropa tebi znači“ .
Ovom prilikom posetiocima će se u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine obratiti: Šandor Egereši, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Jan Vlk... pročitaj ceo tekst »

Ide prolećna sezona studentskih "ijada"

(24 sata) - Vreme između aprilskog i junskog ispitnog roka je termin koji veliki broj studenata Novosadskog univerziteta željno iščekuje cele godine. Svakog proleća studentska udruženja organizuju tradicionalna okupljanja akademaca u turisti... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet konkurisao za 25 miliona evra

(RTV) - Najveći deo sredstava, od 200 miliona evra koja je Evropska investiciona banka početkom marta odobrila Srbiji za ulaganje u nauku biće usmerena u Beograd i Novi Sad, kao najjača naučna i tehnološka uporišta u zemlji, kazao je resorn... pročitaj ceo tekst »

Obradović: Reforma obrazovanja uz projekat "Gomes"

(RTV) - Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je danas da će ostvarivanje nacionalnog projekta reforme upravljanja u sistemu visokog obrazovanja Srbije - "Gomes", znatno doprineti otklanjanju uočenih nedostataka i još bržem razvoju te obl... pročitaj ceo tekst »

Počinje projekat reforme upravljanja u visokom obrazovanju

(S media) - Ministar prosvete Žarko Obradović sutra će u Novom Sadu ozvaničiti početak ostvarivanja nacionalnog Projekta reforme upravljanja u sistemu visokog obrazovanja Srbije - "Gomes", koji finansira Evropska komisija u okviru programa "T... pročitaj ceo tekst »

Novinarska škola UNS-a

(Petar Protić, Studentski svet) - Nova generacija Novinarske škole Udruženja novinara Srbije počeće sa radom 20. marta.

Pozivaju se mladi koji žele da budu novinari, studenti novinarstva koji hoće više da nauče i odmah primen... pročitaj ceo tekst »

Seminar Anytime, any place, do it wireless – 17. – 21. 03. 2010.

Studentska organizacija ESTIEM (Evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta) Lokalna Grupa iz Novog Sada u periodu od 17. do 21. marta 2010.godine organizovaće međunarodni studentski seminar pod nazivom: ‘’Anytim... pročitaj ceo tekst »

Dvoje na jednu kartu u bioskop

(24 sata) - Uprava bioskopa „Jadran” od sutra počinje sa novom akcijom pod nazivom „dva na jedan”. Svakog narednog petka na jednu ulaznicu za projekcije u terminu od 19 sati i 30 moći će da uđu dva posetioca.

Kako kažu u ... pročitaj ceo tekst »

Buduća zgrada Rektorata - napušteno gradilište

(RTV) - Nastavak izgradnje centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, ranije je najavljen za početak leta, međutim još se ne zna da li će biti tako.

Polovinu sredstava za tu namenu, 150 miliona dinara izdvojio je Fond za kapital... pročitaj ceo tekst »

Saradnja RTV i Univerziteta u Novom Sadu

(RTV) - Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine Boris Labudović i generalni direktor RUV- RTV Blažo Popović posetili su Univerzitet u Novom Sadu. Tom prilikom obratio im se rektor novosadskog Univerziteta prof. Miroslav Vesković,... pročitaj ceo tekst »

Novi konkurs za stipendije za studiranje u inostranstvu

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu je članstvom u programima mobilnosti Basileus i JoinEU-SEE, koje finansira Evropska komisija, ponovo omogućio svojim sadašnjim i bivšim studentima da konkurišu za stipendije za studiranje u inostranstvu.pročitaj ceo tekst »

Ne idu kućama ni vikendom

(Blic) - Malo gde su studenti zadovoljni smeštajem kao stanari subotičkih domova "Ivo Lola Ribar" i "Bosa Miličević". Mnogi od njih tvrde, da posle rekonstrukcije prostorija, u domovima imaju bolje uslove za rad nego kod kuće, pa neki vikendo... pročitaj ceo tekst »

100.000 dinara za nastavak obrazovanja

(Poslovna žena) - Za najsrećnijeg posetioca Sajma "Putokazi" – 100.000 dinara za nastavak obrazovanja. Sajam obrazovanja na Novosadskom sajmu iz godine u godinu potvrđuje afirmaciju jednog od važnih događaja koji prate obrazovanje u Srbiji,... pročitaj ceo tekst »

Dogovorena intenzivna saradnja univerziteta Dunavskog regiona

(24 sata) - Na godišnjoj skupštini Dunavske rektorske konferencije održanoj u Novom Sadu potpisana je „Novosadska deklaracija”, dokument koji poziva na intenzivnu saradnju evropskih obrazovnih centara. Dunavski region broji 300 univerziteta... pročitaj ceo tekst »

Vesković predsednik Dunvske rektorske konferencije

(smedia.rs) - Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković izabran je danas za novog predsednika Dunavske rektorske konferencije na kraju njenog zasedanja u Novom Sadu.

Sastanak predstavnika 26. Dunavske rektorske konfe... pročitaj ceo tekst »

Uhvati svoju šansu za studije na evropskim univerzitetima

(24 sata) - Od kandidata koji ispunjavaju uslove i koji prođu intervju na engleskom biće odabrano 15 do 20 najboljih. Najbolji studenti Novosadskog univerziteta do 28. februara imaju priliku da se prijave na konkurs i provedu sledeću akademsku ... pročitaj ceo tekst »

Danas počinje Dunavska rektorska konferencija

(Danas) - Univerzitet u Novom Sadu domaćin je Dunavske rektorske konferencije, koja počinje danas i traje do 6. februara, a okupiće predstavnike oko 50 univerziteta iz zemalja Evrope.

Na skupu će biti preko 120 učesnika, predstavn... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za treću generaciju stipendista kompanije Vip mobile

Konkurs za treću generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta Budi Vip student trajaće do 20. februara 2010. godine. Studentima će biti pružena prilika da u Vipu steknu i usavrše svoje znanje iz oblasti telekomunikacija.

... pročitaj ceo tekst »

Dunavska rektorska konferencija u februaru u Novom Sadu

(RTV) - U okviru jednogodišnjeg predsedavanja Univerziteta u Novom Sadu Dunavskom rektorskom konferencijom, u Novom Sadu će od 4. do 6. februara 2010. godine biti održan 26. godišnji sastanak ove međunarodne asocijacije koja okuplja pedesetak... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Novom Sadu na evropskom putu

(RTV) - Najviše državno priznanje u oblasti obrazovanja, Svetosavsku nagradu, Univerzitet u Novom Sadu dobio je u godini kada obeležava pola veka postojanja.

Već godinu dana nosi i zvanje akreditovane samostalne visokoškolske usta... pročitaj ceo tekst »

Odlučili smo: Ostajemo ovde

(Vecernje novosti) - FAKULTET tehničkih nauka i Tehnološki fakultet u Novom Sadu svečano su u sredu uručili diplome i priznanja svojim najboljim studentima. Ono što posebno ohrabruje je da je veliki broj u sredu promovisanih mladih stručnjak... pročitaj ceo tekst »

Na fakultetima počeli časovi priprema za prijemne ispite

(24 sata) - Pripremna nastava na nekim fakultetima je besplatna, dok se na drugim naplaćuje i do 9.600 dinara. Pojedini fakulteti Novosadskog univerziteta pozvali su srednjoškolce, buduće studente, da se o upisu informišu i počnu sa pripremam... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet dobija Svetosavsku nagradu za 2009.

(24 sata) - Novosadski univerzitet dobitnik je Svetosavske nagrade, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete za posebne rezultate i doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Srbiji tokom 2009. godine. Dodela priznanja biće 27. januara u Vladi Srbij... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet dobitnik Svetosavske nagrade

(RTV) - Novosadski univerzitet dobitnik je Svetosavske nagrade, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete za posebne rezultate i doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u 2009. godini. Dodela priznanja održaće se 27. januara u Vl... pročitaj ceo tekst »

Školovanje u Evropi za novosadske studente

(RTV) - Studenti Novosadskog univerziteta još mesec dana imaju priliku da se prijave na konkurs kako bi sledeću akademsku godinu pohađali na nekom od 18 partnerskih evropskih univerziteta.

Studenti biohemije, biologije, ekologije, t... pročitaj ceo tekst »

Internacionalni idejni konkurs za u studente Ulaz bez prepreka u železničke vagone

Jan 21. 2010. Internacionalni konzorcijum PubTrans4All organizuje internacionalni idejni konkurs na temu „Ulaz u železničke vagone bez prepreka“.

Ovaj konkurs je namenjen svima do 35 godina starosti, posebno učenicima srednjih s... pročitaj ceo tekst »

Naš univerzitet 800. na svetu

(24 sata) - Novosadski univerzitet na najnovijoj polugodišnjoj rang-listi svetskih univerziteta, koju radi Vebometrik, organizacija specijalizovana za procenu uticaja i značaja visokoškolskih ustanova na internetu, zauzima 800. mesto.

pročitaj ceo tekst »

Novi KAMPUS konkurs za studente

(24 sata) - Studenti Novosadskog univerziteta imaju priliku da se prijave na konkurs i provedu sledeću akademsku godinu na nekom od 18 evropskih partnerskih univerziteta. Konkurs se organizuje kao deo Međunarodnog programa mobilnosti studenata ... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za podršku stranim studentima

(RTV) - Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu raspisala je konkurs za članove takozvane “Buddy network”, mreže studenata-volontera, koji bi bili podrška stranim akademcima za vreme školovanja na fakultetima tog uni... pročitaj ceo tekst »

Inkubator iz koga će rasti mlade firme

(24 sata) - Prvi novosadski poslovni inkubator, koji će omogućiti mladim ljudima, pre svega diplomcima Novosadskog univerziteta, da osnivaju svoje firme i uz podršku Grada razviju sopstveni biznis i posluju samostalno, počeće da radi u naredn... pročitaj ceo tekst »

UNS formira mrežu volontera za ispomoć stranim studentima

(RTV) - Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu raspisala je konkurs za članove takozvane "Buddy network", mreže studenata-volontera, koji bi bili podrška stranim akademcima za vreme školovanja na fakultetima tog univerz... pročitaj ceo tekst »

Traže studente domaćine za kolege iz inostranstva

(Blic) - Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu raspisala je konkurs "Be Cool, Be a Buddy" za članove "Buddy network", mreže studenata volontera koji bi bili podrška stranim studentima koji dođu u Novi Sad na razmenu. K... pročitaj ceo tekst »

Uručene nagrade "Dr Zoran Đinđić" mladim naučnicima za izuzetne rezultate

(Danas) - Na svečanosti u Vladi Vojvodine, Ružica Đinđić uručila je sinoć nagradu „Dr Zoran Đinđić“, za izuzetne rezultate u nauci i istraživačkom radu, dr Dušanu Mrđi, docentu novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta.

... pročitaj ceo tekst »

Uručene nagrade "Dr Zoran Đinđić"

(RTS) - U Novom Sadu dodeljene godišnje nagrade "Dr Zoran Đinđić". Nagradu za mladog naučnika i istraživača dobio je dr Dušan Mrđa, sa Prirodnomatematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Nagrade Fonda "Dr Zoran Đinđić" uručene s... pročitaj ceo tekst »

Danas uručenje nagrada "Dr Zoran Đinđić"

(Danas) - Svečana dodela godišnje nagrade „Dr Zoran Đinđić za mladog naučnika i istraživača“ iz AP Vojvodine i priznanja „Dr Zoran Đinđić za najbolji diplomski ili magistarski rad iz oblasti filozofskih i socioloških nauka“ iz ... pročitaj ceo tekst »

IBM tehnologije na Univerzitetu u Novom Sadu

(Mirko) - IBM u Srbiji je u okviru svoje akademske inicijative u petak 18. decembra potpisao petogodišniji sporazum o namerama sa Univerzitetom u Novom Sadu. Ova saradnja će omogućiti da Univerzitet sprovodi obrazovne IT programe zasnovane na I... pročitaj ceo tekst »

Predstavljen portal "Studenti na praksi"

(RTV) - U pokrajinskoj Vladi predstavljen je portal projekta nazvanog "Studenti na praksi". U tom programu, do sada su potpisani ugovori sa 33 kompanije za 78 radnih mesta, na kojima će studenti obavljati praksu obaveznu prema bolonjskom načinu... pročitaj ceo tekst »

Studenti na praksi - prvi korak ka poslu

(24 sata) - Studentska asocijacija Novosadskog univerziteta i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LK Novi Sad osmislili su program pod nazivom „Studenti na praksi“, kako bi svojim kolegama na UNS i drugim univerzitetskim gradovim... pročitaj ceo tekst »

Univerzitetski program radne prakse u Skupštini, Izvršnom veću i pokrajinskim organima uprave

Univerzitetski program radne prakse u Skupštini AP Vojvodine, Izvršnom Veću i pokrajinskim organima uprave, zajednički organizuju UNIVERZITET u Novom Sadu, SKUPŠTINA i IZVRŠNO VEĆE AP Vojvodine, uz podršku Organizacije za evropsku bezbedno... pročitaj ceo tekst »

OSMEH NA DAR - humanitarna akcija

Volonteri humanitarnog fonda "Osmeh na dar" organizuju akciju prikupljanja paketića za decu sa Kosova, koja će se održati u holu FTN-a (ulaz preko puta Pravnog) od srede, 16. do petka, 18. decembra od 11-17h. Ako ste u mogućnosti bilo bi super... pročitaj ceo tekst »

Identifikaciona kartica rešava studentske probleme

(24 sata) - Zloupotreba studentskog smeštaja, poput prodaje stečenog prava na dom, prava na ishranu u studentskoj menzi i slične beneficije, više nema, tvrde u Novosadskom studentskom centru. Od devedesetih godina, kada je to bilo gotovo uobi... pročitaj ceo tekst »

Ponovo posete u studenjaku

(24 sata) - Zabrana poseta akademcima u studentskim domovima je ukinuta, nakon peticije koju je potpisalo više od 90 odsto studenata koji tamo žive. Goran Milovac iz Studentskog centra „Novi Sad“ ističe da je ukidanje zabrane odobrilo Minis... pročitaj ceo tekst »

Traže prekid zabrane poseta u domovima

(Blic) - Više od 2.000 akademaca iz osam novosadskih studentskih domova potpisalo je juče peticiju sa zahtevom da se obustavi zabrana poseta u zgradama u kojima stanuju. Zabrana je uvedena pre nepunih mesec dana kao preventiva od širenja novog ... pročitaj ceo tekst »

Prezentacija knjige dr Efraima Zurofa

Utorak, 1. decembar u 18 časova, Svečana sala Gradske kuće u Novom Sadu Prezentacija knjige dr Efraima Zurofa, direktora Centra Simon Vizental iz Jerusalima "Lovac na naciste". Promociju otvara gradonačelnik Novog Sada g. Igor Pavličić, a pr... pročitaj ceo tekst »

ФП7 Радионица - Нове регулативе

Министарство за науку и технолошки развој организује Радионицу под називом ‘’Нове регулативе у финансијским и правним питањима Седм... pročitaj ceo tekst »

Preliminarna lista o dodeli privremenog smeštaja

На састанку Стамбене комисије Универзитета у Новом Саду одржаном 25.11.2009. године донета је ПР... pročitaj ceo tekst »

Master Evropske studije, već uvele NS univerzitet u Evropu

(24 sata) - Multidisciplinarni program Evropskih studija na Novosadskom univerzitetu iz godine u godinu ima sve više poklonika među mladima, a stručnjaci tvrde da je upravo to jedan od najperspektivnijih programa u našoj zemlji koja, kako kaž... pročitaj ceo tekst »

Visoko mesto u društvu najboljih kao cilj

(Danas) - Pokrajinski sekretar za obrazovanje prof. dr Zoltan Jegeš uručio je juče dozvolu za rad Fakultetu tehničkih nauka, kao prvom akreditovanom državnom fakultetu u Republici Srbiji. Dozvolu za rad je u ime FTN primio prof. dr Ilija Ćos... pročitaj ceo tekst »

Zbog društva neće u najbolje sobe

(Blic) - Nakon završetka konkursa za smeštaj u studentske domove mnogi novosadski akademci nezadovoljni su sobama dobijenim na raspodeli. Na oglasima izlepljenim po Kampusu većina njih traži da mesta u domovima druge kategorije uz doplatu zame... pročitaj ceo tekst »

Sve bolja prolaznost studenata po Bolonji

(24 sata) - Studenti Novosadskog univerziteta koji studiraju prema Bolonjskoj deklaraciji posle tri godine sprovođenja tog dokumenta beleže bolju prolaznost nego prve generacije. Na osnovu prikupljenih podataka, najveći uspeh u prošloj školsk... pročitaj ceo tekst »

Info skup Nacionalne Tempus kancelarije

Info skup Nacionalne Tempus kancelarije iz Beograda 16.11.2009.
http://tempus.ac.yu/news/prezentacija-stipendija-namenjenim-studentima-i-nastavnom-osoblju-u-srbiji

Obaveštavamo Vas da su otvoreni ovogodišnji konkursi za stipen... pročitaj ceo tekst »

Regionalna konferencija studenata prava ELSA EKS JU

(RTV) - Evropsko udruženje studenata prava organizovalo je u Novom Sadu četvorodnevnu regionalnu konferenciju "ELSA EKS JU" studentima prava sa ciljem povezivanja studenata prava iz različitih zemalja i razmene iskustava kroz upoznavanje drugi... pročitaj ceo tekst »

Nastavlja se praksa za studente u Izvršnom veću i Skupštini

(24 sata) - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković potpisali su juče sporazum kojim će biti unapređena saradnja ove dve institucije i nastavljen uspešan program radne prakse svrš... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Skupštine Vojvodine i novosadskog Univerziteta

(youth.rs) - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković potpisali su danas Sporazum o saradnji. To otvrara mogućnost organizovane posete studenata i profesora Skupštini, upućivanje stu... pročitaj ceo tekst »

Stižu nove komšije u studentske domove

(24 sata) - Dok se brucoši već udobno „baškare“ u svojim sobama u studentskim domovima u Novom Sadu, za studente starijih godina frka kreće tek danas. Konačna rang lista biće istaknuta po podne na oglasnim tablama fakulteta i Studentskog... pročitaj ceo tekst »

Kako se školovati, a ne dobiti (novi) grip?

(RTV) - Svi fakulteti Univerziteta u Novom Sadu trebalo bi da donesu svoje akcione planove za postupanje u slučaju epidemije novog gripa do petka, 13. novembra, saznajemo u Koordinacionom timu Univerziteta za epidemiju.

Za sada, nijed... pročitaj ceo tekst »

Studentima portiri određuju dijagnozu

(Blic) - Akademci, kada potraže pomoć u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, prvo moraju portiru da opišu simptome oboljenja da bi on procenio da, možda, ne nose virus novog gripa H1N1. Na najmanju sumnju, portiri zaštićeni maskama vra... pročitaj ceo tekst »

Izabran prorektor Novaković

(Vecernje novosti) - NENAD Novaković, student pete godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, izabran je za novog studenta prorektora Novosadskog univerziteta. Novaković je dobio najviše glasova na sednici Studentskog parlamenta i njegov j... pročitaj ceo tekst »

Nastavak zidanja rektorata UNS-a početkom sledećeg leta

(RTV) - Nastavak izgradnje centralne zgrade Novosadskog univerziteta trebalo bi da počne početkom leta, izjavio je za RTV pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

Zgrada koja bi trebalo da predstavlja j... pročitaj ceo tekst »

Bez mesta u domu 1.500 studenata

(Blic) - Iako u novosadskim studentskim domovima ove godine ima 300 ležajeva više nego ranije, bez mesta će ostati više od 1.500 prijavljenih akademaca. Službi smeštaja Studentskog centra svakodnevno je poslednjih dana stizalo i po 400 prija... pročitaj ceo tekst »

Diplomci za takse plaćaju i po 30.000 dinara

(Blic) - Da bi konačno dobili u ruke diplomu za koju su godinama marljivo učili, novosadski akademci pored odbrane završnog ispita moraju da pripreme i 15.000 do 30.000 dinara. Toliko ih, naime, koštaju takse za prijavu i odbranu diplomskog ra... pročitaj ceo tekst »

FORECAST program za razmenu studenata

Poštovani studenti,

World Learning Project nastavlja sprovođenje FORECAST* *programa za razmenu studenata pod rukovodstvom USAID-a i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade. Cilj programa i ove godine je da ... pročitaj ceo tekst »

zaKLIMAj SEe, mobilizacija počinje

U subotu 24. Oktobra u 14h na Trgu Slobode u Novom Sadu učestvujte u pravljenju umetničkog dela- znaka 350 od ljudskih tela koji će biti fotografisan sa Katoličke crkve Ime Marijino. Dođite i postanite deo Globalne akcije protiv klimatskih pr... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Skupštine grada i Novosadskog univerziteta

(Danas) - Novosadski univerzitet jedan je od stubova Novog Sada i naš grad je upravo zahvaljujući univerzitetu bogato mesto za život, te zbog toga saradnja između Skupštine grada i Novosadskog univerziteta treba da bude na obostranu korist, i... pročitaj ceo tekst »

Saveti za ishranu studenata

(24 sata) - Novosadski Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata povodom obeležavanja Nacionalnog meseca pravilne ishrane i 16. oktobra, Svetskog dana hrane, na prostoru ispred Zavoda (Dr Sime Miloševića 6, u slučaju lošeg vremena Studentska me... pročitaj ceo tekst »

Bivši studenti nerado vraćaju kredite

(RTV) - Nakon završetka školovanja nezaposleni mladi ljudi nemaju od čega da vrate dug.

Više od četvrtine svršenih akademaca koji su primali kredit iz budžeta Ministarstva prosvete ne vraća svoje pozajmice. Deo njih je uspehom ... pročitaj ceo tekst »

Miroslav Vesković: Bolonja put bez kraja

(Vecernje novosti) - PRVOG dana svog rektorskog mandata na čelu novosadskog univerziteta, profesor dr Miroslav Vesković uputio je čestitku zaposlenima i studentima povodom 50. rođendana ove, druge po značaju univerzitetske ustanove u zemlji. ... pročitaj ceo tekst »

Srpski Romi studiraju u Novom Sadu

(dw-world.de) - Na Novosadskom univerzitetu ima najviše studenata romske nacionalnosti, zahvaljujući merama pokrajinskih vlasti, jakim romskim nevladinim i studentskim organizacijama. Istovremeno, Beograd ima samo 15 studenata Roma.

... pročitaj ceo tekst »

Bira se student prorektor

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je konkurse za studenta prorektora i za studentske predstavnike u Senatu. Kandidature se predaju do 20. oktobra. Odgovore na sva pitanja kandidati mogu dobiti od Jelene Đeri (mejl jelena.djeri@gmail.c...

Studije EU integracija

(24 sata) - Novosadski univerzitet raspisao je konkurs za upis prve generacije studenata na master studije iz oblasti prava evropskih integracija. Nastava će biti na engleskom jeziku, a izborni predmeti su iz četiri oblasti: ustavno pravo, privr... pročitaj ceo tekst »

Novosadski studenti: Protest ako mora

(RTV) - Iako u Novom Sadu ne postoji organizovan protest studenata, to ne znači da problemi ne postoje, kaže za RTV predsednik studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, Goran Radić, i dodaje da se rešenja trenutno traže kroz razgovore... pročitaj ceo tekst »

Miroslav Vesković, novi rektor Novosadskog univerziteta

(24 sata) - Hoćemo da se uporedimo i „odmerimo“ sa svetom...
Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković u intervjuu za „24 sata“ poručio je da će u naredne tri godine Univerzitet postaviti na put međunarodne akredi... pročitaj ceo tekst »

Menza kasni zbog kuvara

(Vecernje novosti) - Studentski dom "Dr Zoran Điđić" u Somboru, koji se nalazi tik uz Pedagoški fakultet, ovih dana prima nove stanare.Međutim, menza u Studentskom domu još ne radi, jer Ministarstvo prosvete nije odobrilo, ali ni odbilo pred... pročitaj ceo tekst »

Cenu studiranja dupliraju sitni troškovi

(Blic) - Novosadskim akademcima školarina predstavlja tek jedan deo troškova studiranja jer za prijave ispita, različite potvrde o redovnom školovanju, bodovanja i overe ispita, kao i obavezne skripte moraju da daju i po nekoliko hiljada dinar... pročitaj ceo tekst »

Brucoška potraga za stanom

(24 sata) - Potražnja za stanovima i sobama novih akademaca je manja nego u prethodnih nekoliko godina. Sa početkom nove akademske godine na Novosadskom univerzitetu, sezona iznajmljivanja soba i stanova u Novom Sadu se „zahuktava“. Oni koji... pročitaj ceo tekst »

Neobee konkurs za prometerke

Konkurs za prometerke:

1. Trebaju nam četri devojke (promoterke) za akciju u studentskom gradu,
2. Akcija počinje 12.oktobra i traje pet dana.
3. Deliće se promotivni materijali (lifleti, neobee cd-ovi za automatsko pr... pročitaj ceo tekst »

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika

(Infostud) - Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu osnovan je maja 1992. godine. Cilj Fonda je da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih s... pročitaj ceo tekst »

Milorad Vesković novi rektor Novosadskog univerziteta

(RTV) - Novi rektor Novosadskog univerziteta od danas je Milorad Vesković, koji je na toj funkciji nasledio Radmilu Marinković-Nedučin.

Vesković je u svojoj bogatoj karijeri bio i dekan PMF-a, prorektor UNS-a, predsednik Društva f... pročitaj ceo tekst »

Menza zaključana, a studenti gladuju

(Blic) - Studentski dom u Somboru "Dr Zoran Đinđić" prve studente primio je februara ove godine. Iako dom radi više od pola godine studentska menza nije otvorena. Razlog tome je što Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost na sistematizacij... pročitaj ceo tekst »

Jesenji BEST Kursevi

Pozdrav,

Pocele su prijave za zimske BEST kurseve! Spisak kurseva mozes pronaci ovde:
http://www.best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp

Podsecanja radi, mozes se prijaviti na do tri kursa u jednoj sezoni, tamo s... pročitaj ceo tekst »

Management Trainee Program (Tetra Pak)

Dragi studenti,

Ukoliko ste zavrsili ili uskoro zavrsavate studije: Ekonomije, Menadzmenta, Inzinjerstva ili Tehnologije, i imate dobar prosek:

Tetra Pak raspisuje konkurs za praksu od godinu dana.
Pozicija je u Beog... pročitaj ceo tekst »

Interesovanje premašuje kapacitete

(Danas) - U anketi čiji su rezultati upravo objavljeni, studenti su smeštaj u studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru ocenili čistom desetkom.

Dom koji se nalazi neposredno pored Pedagoškog fakulteta otvoren je februara... pročitaj ceo tekst »

Na novosadskom univerzitetu master studije iz preduzetništva

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je po prvi put Konkurs za upis studenata na master studije iz oblasti preduzetništva, saopštio je danas taj univerzitet.

Novi studijski program Preduzetništvo organizuje se pod okriljem Unes... pročitaj ceo tekst »

Novi rektori državnih univerziteta

(RTV) - Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu je Miroslav Vesković, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, a za prorektore izabrani su dr Pavle Sekeruš, vanredni profesor Filozofskog fakulteta, Milan Simić redovni profesor Medicinskog fakul... pročitaj ceo tekst »

Predavanje "Poliestri na bazi monomera od biljnih ulja"

Predavanje "Poliestri na bazi monomera od biljnih ulja"

Univerzitet Novi Sad

Trg Dositeja Obradovića 5
21000 Novi Sad
Web: www.uns.ac.rs

Kontakt:
Dubravka Gavrančić
Tel: (021) 485-...

Brucoši zavise od saveta starijih kolega

(Blic) - Bila sam u Novom Sadu samo dva puta do sada i naravno da ne mogu da se snađem. Novosađanima to smešno zvuči, ali ja nisam znala gde se nalazi Katolička porta kada mi je koleginica koju sam upoznala na prijemnom javila da se tamo nađ... pročitaj ceo tekst »

Treći upisni rok na novosadskom Univerzitetu

(RTV) - Na Univerzitetu u Novom Sadu danas počinje treći upisni rok, a za brucoše ima još 287 mesta i to isključivo za samofinansirajuće studente.

Treći upisni rok raspisali su Pravni, Poljoprivredni i Ekonomski fakultet novosad... pročitaj ceo tekst »

Mesto na Univerzitetu za 287 maturanata

(Blic) - Na Novosadskom univerzitetu danas će početi treći upisni rok koji će raspisati uprave Pravnog, Poljoprivrednog i Ekonomskog fakulteta. Kako je najavljeno, mesta ima za ukupno 287 studenata, i to isključivo na samofinansiranju.

... pročitaj ceo tekst »

Škola romologije

(24 sata) - Ženske studije i istraživanja i Novosadski univerzitet upisuju polaznike u Školu romologije, jednosemestralni visokoškolski eksperimentalni program koji će se odvijati u zimskom semestru, subotom. Cilj škole je da polaznicima pru... pročitaj ceo tekst »

Mladi iz Novog Sada sve češće u savetovalištima

(Blic) - Bolesti zavisnosti, poremećaji u ishrani, neželjena trudnoća ili nasilje u porodici najčešći su problemi zbog kojih se mladi Novosađani javljaju u savetovališta. Studenti se teško odlučuju da traže pomoć psihologa, dok savete ... pročitaj ceo tekst »

Mladići hoće brak i decu, a devojke novac i karijeru

(Blic) - Zdravlje, ljubav i deca najznačajnije su vrednosti za koje se odlučuju novosadski studenti, dok njihove koleginice najvažnijim smatraju novac, brak i karijeru, pokazali su rezultati istraživanja Odseka za psihologiju Filozofskog fakul... pročitaj ceo tekst »

Studentski domovi (pre)bukirani

(Gradjanski list) - Prvi deo konkursa za smeštaj u studentskim domovima u 2009/10. zatvoren je juče. Na konkurs su mogli da se prijave brucoši, studenti koji su do septembra stekli uslov za upis naredne godine, kao i studenti rekonvalescenti. I... pročitaj ceo tekst »

Za indeks i sedam plata

(Vecernje novosti) - CENE školarina na većini fakulteta Novosadskog univerziteta povećane su, u proseku, za deset odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Najmanje novca za svoje studije moraće da izdvoje studenti Pedagoškog i Učitelj... pročitaj ceo tekst »

Najboljim đacima besplatne karte - Uskoro nova akcija JGSP Novi Sad

(Danas) - U znak zahvalnosti učenicima i studentima, kao i njihovim roditeljima, na strpljenju i razumevanju koje su pokazali prilikom podnošenja zahteva i preuzimanja novih mesečnih karata, Javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad će to... pročitaj ceo tekst »

Iščekuju otvaranje menze

(Press) - U Studentskom domu u Somboru kuhinja i menza su kompletno opremljene, ali nema radnika jer Ministarstvo prosvete nije odgovorilo na predloženu sistematizaciju radnih mesta

Menza u Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić" ni p... pročitaj ceo tekst »

Za desetkaše jastuk i stolica

(Gradjanski list) - Konkurs za prijem studenata u studentske domove je u toku. Rok za prijavljivanje za studente prve godine i rekonvalescente je 15. septembar, dok će za studente svih ostalih godina konkurs biti otvoren od 15. septembra do 31. o... pročitaj ceo tekst »

Studente okuplja više od 30 organizacija

(Blic) - Iako se u spisima Novosadskog univerziteta u prošloj školskoj godini pominju 23 studentske organizacije, na fakultetima deluje i više od 30 udruženja akademaca. Uz Savez studenata i Studentsku uniju, najveće organizacije, studenti go... pročitaj ceo tekst »

Budućim brucošima polazi poslednji voz

(24 sata) - Prijemne ispite na fakultetima Novosadskog univerziteta u prvom upisnom roku položilo je ukupno 7.764 buduća brucoša. Za buduće brucoše koji se u junu nisu upisali na željene visokoškolske ustanove od danas počinje drugi upisni... pročitaj ceo tekst »

Počeo drugi upisni rok za studente

(RTV) - Počeo je drugi upisni rok za osnovne akademske i strukovne studije na univerzitetima i višim školama u Srbiji. Na Novosadskom Univerzitetu preostalo je 1 645 slobodnih mesta, od toga samo 266 za studente koji će se finansirati iz budž... pročitaj ceo tekst »

Postanite deo takmičarske ekipe grada Novog Sada u kviz takmičenju FOX televizije Serbian Open

Univerzitet u Novom Sadu poziva sve zainteresovane studente i druge članove akademske zajednice Univerziteta da se prijave i postanu članovi takmičarske ekipe koja će predstavljati Grad Novi Sad u novom kviz takmičenju Foks televizije „Serb... pročitaj ceo tekst »

Sledeće nedelje konkurs za domove u Novom Sadu

Tek nakon završetka konkursa i broja zainteresovanih, znaće se koliko će brucoša moći da se upiše u neki od domova. Konkurs za prijem u studentske domove Novosadskog univerziteta počinje 1. septembra. Nadležni u Studentskom centru smatraju... pročitaj ceo tekst »

Saradnja univerziteta iz Budimpešte

(24 sata) - Novosadski univerzitet potpisao je sporazum o saradnji sa Univerzitetom „Etveš Lorand“ iz Budimpešte, jednim od sedam vodećih mađarskih univerziteta, koji trenutno predsedava Dunavskom rektorskom konferencijom.

Spor... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet u Evropskoj mreži preduzetništva

(RTV) - U 44 zemlje, više od tri hiljade eksperata u različitim oblastima, radi na projektu - Evropska mreža preduzetništva, preko koje preduzetnici dobijaju informacije o tržištu, novim tehnologijama i potencijalnim partnerima u Evropskoj u... pročitaj ceo tekst »

Visoka kirija oterala studente

(Građanski list) - U Novom Sadu je i dalje prazno čak 1.500 stanova. Ni početak nove školske godine i dolazak studenata nije popravio tu tužnu sliku.

Za pojedine stanove oglas se daje i po nekoliko puta, a u ponudi ima stanova raz... pročitaj ceo tekst »

Poziv za bolonjce

(Gradjanski list) - Na 12 fakulteta Novosadskog univerziteta za drugi upisni rok ostala su 1.364 mesta, od kojih se 242 odnose na budžetske studije.

Drugi upisni rok počinje 1. septembra i traje do 19. septembra, a prijem dokumenata ... pročitaj ceo tekst »

Više stotina mladih „zarazilo“ grad dobrim raspoloženjem

(24 sata) - Najviše učesnika festivala činili su studenti iz okolnih zemalja...
Novi Sad je prethodne nedelje bio u potpunosti grad mladih. Četvrta Evropska nedelja mladih „Eyouwins“, koja je u prethodne tri godine okupila više od ... pročitaj ceo tekst »

Posle Univerzijade 1.000 kreveta više

(Blic) - Zahvaljujući Univezijadi novosadski studenti će od ove jeseni imati više kreveta, uređenije sobe, bolji nameštaj i posteljinu. Pre nekoliko meseci otvoren Dom "C", a završena je rekonstrukcija domova"23. oktobar" i "Feješ Klara". U... pročitaj ceo tekst »

DIF i Akademija umetnosti još bez akreditacije

(RTV) - Pred kraj poslednjeg ciklusa akreditacije za fakultete, novosadska Akademija umetnosti i Fakultet za sport i fizičko vaspitanja još nisu akreditovani. Kraj tog procesa očekuje se početkom školske godine.

Kako je za RTV obj... pročitaj ceo tekst »

Pamet košta 500 evra mesečno

(Gradjanski list) - Brucoši koji tek dolaze u Novi Sad, samo za stan, hranu i prevoz moraće mesečno da izdvoje oko 400 evra. Dodatni troškovi su im plaćanje stanarine, prijavljivanje ispita, kupovina knjiga, skripata, prijavljivanje ispita, i... pročitaj ceo tekst »

Indeks iz drugog pokušaja

(Gradjanski list) - Na 12 fakulteta Novosadskog univerziteta za drugi upisni rok ostala su ukupno 1.364 mesta, od čega su 242 za studije na budžetu.

Najviše mesta ima na Ekonomskom, Pravnom, Tehnološkom i Tehničkom fakultetu u Zre... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za domove 2009/10. godina

(24 sata) - Studentski centar Novi Sad raspisao je Konkurs za smeštaj u domove za 2009/10. godinu. Rok za prijave brucoša i rekonvalescenata je 15. septembar, dok studenti ostalih godina šansu za prijavu imaju sve do kraja oktobra. Od ukupno 2....

Na 12 fakulteta slobodno 1.364 mesta u drugom roku

(24 sata) - Na 12 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji su pripremili Konkurs za drugi upisni rok, slobodno je ukupno 1.364 mesta, od čega 242 za studije na budžetu. Najviše mesta na studijama koje finansira država ima na Tehnološkom faku... pročitaj ceo tekst »

Ekolozi očistili park u Bačkoj Topoli

(Gradjanski list) - Učesnici nedavno završenog, Osmog međunarodnog kampa na Krivaji očistili su Gradski park u Bačkoj Topoli, koji je pod drugim stepenom zaštite države. U kampu su učestvovali srednjoškolci i studenti s Prirodno-matemati... pročitaj ceo tekst »

Studenti iz 15 zemalja Evropske unije o reciklaži uče u Srbiji

(Poslovni magazin) - Studentska organizacija BEST Novi Sad, ogranak velike evropske studentske organizacije, koja broji preko 80 evropskih univerziteta iz 30 različitih zemalja, od 14. do 25. jula ove godine, organizuje akademski kurs na Univerzi... pročitaj ceo tekst »

Stipendije u okviru projekta JoinEU SEE

(PRobjave) - Bitna napomena: svi oni koji nameravaju da se prijavljuju za dvogodišnje master studije (ciljna grupa 2) to mogu da učine SAMO u ovom konkursnom roku! Isto tako, samo u ovom konkursnom roku biće moguće prijavljivanje za razmenu na... pročitaj ceo tekst »

Drugi upisni rok na Novosadskom univerzitetu

(Danas) - Nakon završetka prvog upisnog roka na fakultetima Novosadskog univerziteta za buduće brucoše preostalo je još nešto više od 1.600 slobodnih mesta, od čega oko 250 na budžetu.

Najviše mesta biće na Poljoprivrednom fa... pročitaj ceo tekst »

Preko 200 budžetskih mesta slobodno u 2. upisnom roku

(24 sata) - Budući tehnolozi imaju najveće šanse da fakultet u drugom upisnom roku upišu o trošku države, jer je na Tehnološkom ostalo 60 budžetskih mesta. Prema podacima koji su do zaključenja ovog broja bili dostupni (bez Akademije umet... pročitaj ceo tekst »

Posle turista, strani studenti počeli „okupaciju“ grada

(24 sata) - Svi prošlogodišnji učesnici Letnjeg univerziteta listom su izjavili da nose divne uspomene iz Novog Sada. Exit je prošle nedelje napunio Novi Sad stranim turistima, a sada je u toku studentska „okupacija“ grada. Naime, u gradu ... pročitaj ceo tekst »

Najviše slobodnih mesta na Poljoprivrednom fakultetu

(RTV) - Završen je prvi upisni rok za upis studenata u prvu godinu studija.Prema podacima koji još nisu konačni na Novosadskom univerzitetu ostalo je 1349 slobodnih mesta i to na većini fakulteta. Najviše mesta ostalo je na Poljoprivrednom i ... pročitaj ceo tekst »

Završen prvi krug upisa na fakultete

(24 sata) - Upis na fakultete Novosadskog univerziteta zvanično je završen juče. Posle prvog konkursnog roka najviše mesta ima na samofinansiranju, mada je na pojedinim fakultetima i smerovima ostalo i slobodnih mesta na budžetu.

... pročitaj ceo tekst »

Na fakultetima UNS mesta za 1.700 brucoša

(Blic) - Nakon prvog upisnog roka na fakultetima Novosadskog univerziteta ostaće mesta za 1.700 studenata. Na gotovo svim fakultetima, izuzev na pojedinim smerovima na Filozofskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom i Fakultetu tehničkih nauka,... pročitaj ceo tekst »

Studenti 15 evropskih zemalja uče o ekologiji u Novom Sadu

(24 sata) - Veliki akademski kurs pod nazivom „Environment link up“ organizuje se na Novosadskom univerzitetu od 14. do 25. jula. Na kursu će učestvovati studenti iz 15 evropskih zemalja, a cilj je da se gosti nauče osnovama inženjerstva z... pročitaj ceo tekst »

Samo 123 kandidata nije prošlo prijemni

(24 sata) - Za polaganje prijemnih ispita na fakultetima Novosadskog univerziteta prijavilo se 8.630 kandidata (od planiranih 8.864), na prijemni je izašlo 7.887 budućih brucoša, a položilo je 7.764. Najuspešniji su bili kandidati na Ekonomsk... pročitaj ceo tekst »

Na fakultetima mesta ima za 1.700 brucoša

(Blic) - Nakon prvog upisnog roka na fakultetima Novosadskog univerziteta ostaće mesta za 1.700 studenata. Na gotovo svim fakultetima, izuzev na pojedinim smerovima na Filozofskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom i Fakultetu tehničkih nauka,... pročitaj ceo tekst »

Branko Katalinić počasni doktor Novosadskog univerziteta

(RTV) - Na Univerzitetu u Novom Sadu dekani svih 14 fakulteta i rektorka Radmila Marinković Nedućin juče su promovisali profesora Branka Katalinića, koji već dugo predaje na Tehničkom univerzitetu u Beču, u počasnog doktora nauka na novosa... pročitaj ceo tekst »

Završeni prijemni, 4 fakulteta mora da smanji cenu školarine

(24 sata) - Fakulteti Novosadskog univerziteta koji su podigli cene školarina, moraće da ih vrate na prošlogodišnji nivo, ustanovljeno je sporazumom o finansiranju nauke i visokog obrazovanja. Po tom sporazumu, fakulteti će morati da odvajaju... pročitaj ceo tekst »

Tesnac zamisli proširuje znanje

(Gradjansku list) - Grad namerava da proširi univerzitetski kompleks. Zavod za urbanizam je na poslednjoj sednici dobio zadatak da izradi plan detaljne regulacije koji bi omogućio gradnju novih objekata u univerzitetskom centru. Na uglu Fuškogo... pročitaj ceo tekst »

Danas nastavak proslave Dana Univerziteta

(Danas) - Nakon zajedničke svečane sednice Saveta i Senata Univerziteta, proslava Dana Univerziteta u Novom Sadu završava se danas programom svečanih promocija u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u 10 sati.

Na svečanosti ... pročitaj ceo tekst »

Završene prijave za upis na fakultete UNS

(Gradjanski list) - Na Univerzitetu u Novom Sadu juče je završeno prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita u prvom upisnom roku na studijske programe osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija.

Za tri dana ... pročitaj ceo tekst »

Carstvo znanja i nauke

(Vecernje novosti) - SVEČANOM sednicom Saveta i Senata, uz zvuke himne “Gaudeamus igitur” u petak je na Fakultetu tehničkih nauka proslavljeno 49 godina od osnivanja Novosadskog univerziteta. Proslava je počela na Pravnom fakultetu, gde je ... pročitaj ceo tekst »

Proslavljen Dan Novosadskog univerziteta

(Danas) - Novosadski univerzitet juče je proslavio 49 godina rada i tom prilikom je održana svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta i Izvršnog veća AP Vojvodine kao osnivača te institucije.

U ime osnivača Univerziteta sveč... pročitaj ceo tekst »

Fakultetima 22,4 miliona dinara

(24 sata) - Povodom proslave Dana Univerziteta danas će biti održana zajednička svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta. Program obeležavanja počinje u 10.45 sati u holu Pravnog fakulteta gde će biti pušten u rad lift za studente sa p... pročitaj ceo tekst »

Novosadski Univerzitet - razvojni faktor pokrajine

(RTV) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je Univerzitet u Novom Sadu značajan razvojni faktor pokrajine, u čije je obrazovne, naučno-istraživačke i investicione programe u toku prošle godine uloženo oko 900 mi... pročitaj ceo tekst »

Proslava dana univerziteta u novom sadu 2009.

U okviru ove sednice biće uručena i priznanja za promociju i doprinos unapređenju Univerziteta i to:

Studentskoj organizaciji BEST i prof. dr Jonjaui Ranogajec (Tehnološki fakultet) za doprinos promociji Univerziteta kroz organizac... pročitaj ceo tekst »

Jezike studiraju iz ljubavi, ekonomiju zbog zaposlenja

(Blic) - Upisna groznica počela je u subotu kada su maturanti predavali dokumenta na Akademiji umetnosti, a juče je počelo prijavljivanje i na ostalim fakultetima Novosadskog univerziteta. O izboru studija su budući brucoši, kako sami kažu, ... pročitaj ceo tekst »

Počinje upisna trka na NS Univerzitetu

(24 sata) - Kao i svake godine prvi budući brucoši na Novosadskom univerzitetu počinju sa prijavljivanjem za upis na Akademiju umetnosti, gde se dokumenta predaju od sutra. Na ostalim fakultetima dokumenta će se predavati od ponedeljka.

... pročitaj ceo tekst »

Studio za snimanje zvučnih zapisa literature na Novosadskom univerzitetu

(Danas) - Studio za snimanje zvučnih zapisa literature za studente sa smanjenom sposobnošću vida Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom (NSUSI) otvoren je u junu 2007. godine, uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne... pročitaj ceo tekst »

Indeks zavisi od dubine džepa

(Građanski list) - Potencijalni brucoši dokumente za upis u okviru prvog upisnog roka mogu predati od subote, 20, do srede, 24. juna.

Kandidati će prijemne ispite polagati od 22. do 27. juna, a konačne rang-liste biće objavljene ... pročitaj ceo tekst »

Požar u studentskoj menzi

(Građanski list) - U studentskoj menzi u domu Slobodan Bajić, na Limanu 1, juče oko 17 sati izbio je požar, u kome, osim male materijalne štete, nije bilo ozbiljnijih posledica.

Kako nam je rekao komandir voda vatrogasaca Goran C... pročitaj ceo tekst »

Prijem dokumenata od 20. juna

(Danas) - Prvi konkursni rok za upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu trajaće od 22. juna do 15. jula. Univerzitet u Novom Sadu upisaće oko 4.500 budžetskih i nešto više od 3.700 studenata koji će sami finansirati školovanje. Za polag... pročitaj ceo tekst »

Vesković novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

(RTV) - Prof. Dr Milan Vesković, novi je rektor Univerziteta u Novom Sadu. Mandat će početi 1. oktobra 2009.godine i trajaće do 30. septembra 2012. godine.

Tajnim glasanjem 28 prisutnih (od ukupno 29) članova Saveta novosadskog un... pročitaj ceo tekst »

Fakulteti naplaćuju i prijemni i upis po „ustaljenoj praksi“

(24 sata) - To nisu jedini troškovi pri prijavljivanju i testiranju. Upisna mašinerija je konačno pokrenuta, Novosadski univerzitet je raspisao konkurs, čime su budući brucoši dobili „zalet“. Ipak, uz neohodno znanje da se položi prijem... pročitaj ceo tekst »

Akademija umetnosti otvara brucošku groznicu 20. juna

(24 sata) - Novosadski fakulteti su većinom ostavili prošlogodišnje cene školarina. Prvi konkursni rok za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu traje od 20. juna do 15. jula. Tradicionalno, upisni ciklus otvara Akademija umetno... pročitaj ceo tekst »

Na Univerzitetu u Novom Sadu više mesta nego prošle godine

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu upisaće u školskoj 2009/10. godini 8.864 brucoša na osnovnim strukovnim, akademskim i integrisanim studijama, što je za oko 350 mesta više nego prošle godine, rečeno je u rektoratu tog univerziteta.

... pročitaj ceo tekst »

Upisna groznica od 20. juna

(Blic) - Skupština Vojvodine je, posle višemesečnog kašnjenja, odobrila predložene upisne kvote Novosadskog univerziteta, na kome će ove godine biti mesta za 8.524 brucoša.

Poskupljenje školarina na Medicinskom fakultetu nije ... pročitaj ceo tekst »

Zrenjanin želi da osnuje univerzitet

(Blic) - Najveći grad u Banatu uskoro bi mogao da postane univerzitetski centar, a Zrenjaninci svoj optimizam zasnivaju na činjenicama da je akreditovana Visoka tehnička škola, da je Tehnički fakultet dobio akreditaciju za nauku, a sama grads... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Novom Sadu upisaće 8.524 studenta

(Danas) - Prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u narednoj školskoj godini moći će da upišu 4.662 studenta, odlučilo je Izvršno veće Vojvodine.

Na fakultetima je predviđ... pročitaj ceo tekst »

Na budžetu 4.662 studenta

(Gradjanski list) - Prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih studija koje se finansiraju iz budžeta Vojvodine na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u narednoj školskoj godini moći će da se upišu 4.662 studenta, odlučilo je Izvršno ... pročitaj ceo tekst »

Sutra poznate kvote i cene školarina na NS univerzitetu

(24 sata) - Novosadski univerzitet će u akademskoj 2009/10. godini upisati 7.778 brucoša na osnovne akademske i još 544 na osnovne strukovne studije, dok je za integrisane studije na tri fakulteta otvoreno 495 mesta. Na master studijama otvoren... pročitaj ceo tekst »

Mesta za 8.322 brucoša

(Blic) - Novosadski univerzitet će se u javnom konkursu "Prosvetnog pregleda" pojaviti sa nepotpunim informacijama jer im iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje još nije stigao odgovor na predlog upisnih kvota i visinu školarina. Uslovni ... pročitaj ceo tekst »

Pet fakulteta povećalo cene školarina

(24 sata) - Pet fakulteta Novosadskog univerziteta predložilo je veće cene školarina za novu školsku godinu, dok je jedino sniženje, kako je i ranije najavljivano, predložio Fakultet tehničkih nauka i to za deset odsto (na svim smerovima os... pročitaj ceo tekst »

Na budžetu 55 odsto brucoša

(Danas) - Vlada Srbije odobrila je Državnom univerzitetu u Novom Pazaru da u prvu godinu osnovnih studija sledeće školske godine upiše 735 brucoša. Na šest departmana sa 20 studijskih programa biće upisano 395, ili 55 odsto od ukupne upisne... pročitaj ceo tekst »

Skoro 1.000 mesta manje za brucoše na NS univerzitetu

(24 sata) - Upisne kvote ostale su iste kao prošlogodišnje jedino na Tehnološkom, Pravnom i Građevinskom fakultetu. Republička Vlada usvojila je predlog kvota za upis brucoša prema kojem će ove godine na fakultete Novosadskog univerziteta b... pročitaj ceo tekst »

Pijane siledžije prebile studenta

(RTV) - Novosadskog studenta Ivana V. (22) brutalno je prebila grupa pijanih nasilnika u noći između subote i nedelje, 30. na 31. maj, na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice seljačkih buna u Novom Sadu.

Kako su javili novosa... pročitaj ceo tekst »

Total Quality Management – Advanced and Intelligent Approaches

Peta međunarodna radna konferencija održaće se od 31. maja do 4. juna 2009. godine u Beogradu

U organizaciji JUSK – Jedinstvenog udruženja Srbije za kvalitet – Beograd, EOQ – Evropska organizacija za kvalitet – Brisel i eco... pročitaj ceo tekst »

Za školarinu na medicini 20.000 dinara više

(Blic) - Uprkos preporukama Senata univerziteta da ne podižu cene, čak na pet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu cena studija je poskupela, a na nekima i do 20.000. Tako je, za godinu dana studija na Medicinskom fakultetu, potrebno platiti 180.... pročitaj ceo tekst »

Procesi protiv čelnika zrenjaninskih visokoškolskih ustanova

(Danas) - Ni zrenjaninska Viša mašinska škola, kao ni Tehnički fakultet Mihajlo Pupin nisu pošteđeni hajke zbog povećanja zarada, a prvi ljudi ovih ustanova zbog svega su se našli pred sudom. Naime, protiv Mileta Lovra i Cvijana Žepinića... pročitaj ceo tekst »

Prijavilo se više od 230 volontera za EJP

(24 sata) - U Kampusu Novosadskog univerziteta juče je bilo standardno živo, ali je atmosferu dodatno uzburkao veliki patak – maskota Evropskog prvenstva za juniore (EPJ) u atletici koje će se održati od 23. do 27 jula.

Maskota j... pročitaj ceo tekst »

Ko zakasni u menzu, ostane bez mesa

(Blic) - Ishrana u studentskim menzama je, tvrde mnogi studenti, veoma jednolična, pa se dešava da i četiri puta nedeljno za ručak moraju da jedu pasulj, grašak ili kiseli kupus. Kako kažu, dok oni koji mogu da dođu u menzu čim se vrata re... pročitaj ceo tekst »

Prekogranična saradnja dva tehnička fakulteta

(Danas) - Potpisivanjem ugovora između Novosadskog univerziteta i univerziteta u Temišvaru, koje je održano u gradskoj kući Zrenjanina, potvrđena je do sada već uspostavljena saradnja dva tehnička fakulteta u više oblasti, pre svega u tehn... pročitaj ceo tekst »

Stipendije, smeštaj u domu i pomoć pri učenju

(Danas) - Zahvaljujući brojnim projektima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine kao i Kancelarije za inkluziju Roma u ovoj školskoj godini su na novosadski Univerzitet upisana 94 studenta romske nacionalnosti i sada ih ima ukupn... pročitaj ceo tekst »

Na Novosadskom univerzitetu studira 200 Roma

(RTV) - Na Novosadskom univerzitetu trenutno studira oko 200 studenata Roma, a cilj je da se taj broj još poveća, izjavio je danas direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović.

Na promociji projekta "Osnaživanje romskih ... pročitaj ceo tekst »

Studenti slavistike iz Graca na ekskurziji u Novom Sadu

(24 sata) - Studenti slavistike-srbistike Univerziteta u Gracu nalaze se na naučno-studijskoj ekskurziji po Vojvodini. U Izvršnom veću Vojvodine grupu od 40 studenata primio je potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Dušan Jakovljev. Tokom bor... pročitaj ceo tekst »

Vojvodina učestvovala u 87 međunarodnih naučnih projekata

(RTV) - Vojvodina je tokom poslednje tri godine učestvovala u nešto manje od 90 međunarodnih projekata, dok se realizacija još 15 priprema, izjavio je danas pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

Pe... pročitaj ceo tekst »

Ko očisti godinu, može na master studije

(24 sata) - Senat Novosadskog univerziteta odobrio je svim studentima koji očiste završnu godinu nastavak školovanja na master studijama, a u narednom periodu će biti određene i budžetske kvote za taj program.

Prošle nedelje stu... pročitaj ceo tekst »

Spomenik ljudskom nemaru

(24 sata) - Vojvođanska zelena inicijativa u saradnji sa Studentskom asocijacijom FTN-a i „Zelenom patrolom“ organizuje u subotu Ekološki radni vikend na Iriškom vencu.

U ovoj akciji će učestvovati nekoliko desetina ekologa, u... pročitaj ceo tekst »

Najbolji studenti će da uče u Evropi, a da rade u Srbiji

(24 sata) - Pokrajinski sekretarijat sufinansirao je ovaj program sa 3,580 miliona dinara. Svuda pođi-kući dođi, moto je 11 najboljih studenata Novosadskog univerziteta koji su u okviru Projekta „Campus Europae“ dobili sredstva za dvosemest... pročitaj ceo tekst »

Za Kampus Evrope 3,6 miliona dinara

(RTV) - Ugovori o sufinansiranju dvosemestralnih studija u inostranstvu iz programa "Kampus Evrope", potpisani su danas u Novom Sadu, a za tu namenu obezbeđeno je oko 3,6 miliona dinara.

Pokrajinski Sekretarijat za nauku i tehnološki... pročitaj ceo tekst »

Izvršno veće Vojvodine sufinansira najuspešnije studente Novosadskog univerziteta

(RTV) - Ugovore o sufinansiranju dvosemestralnih studija u inostranstvu u okviru projekta Campus Europae juče su potpisali pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, dekani fakulteta Novosadskog univerziteta ... pročitaj ceo tekst »

Seminar o vestinama pri zaposljavanju i aktivnom trazenju posla

Društvo za obrazovanje odraslih i ONO – Omladinska Nevladina Organizacija organizuju

DVODNEVNI SEMINAR OBUKE ZA TRAŽENJE POSLA

Tokom seminara učesnici i učesnice će imati priliku da nauče kako da se na najbolji na... pročitaj ceo tekst »

Microsoft Beta Proleće na Fakultetu tehničkih nauka

U četvrtak, 07.05.2009.godine, sa početkom u 13:15 časova, u amfiteatru A4 na Fakultetu tehničkih nauka održaće se predavanje “Microsoft Beta Proleće”, na kom će svi prisutni imati priliku da saznaju nešto više o beta i CTP (Communit... pročitaj ceo tekst »

Stradali zbog reformi

(Gradjanski list) - Dvesta akademaca Novosadskog univerziteta priključilo se jučerašnjem protestu stotinak studenata psihologije s Filozofskog fakulteta, kako bi zajedno izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neodazivanja Ministarstva prosvete zaht... pročitaj ceo tekst »

Visoki standard novosadskih menzi

Sve institucije koje proizvode, prerađuju, čuvaju, pakuju, transportuju ili prodaju hranu, najkasnije do sredine 2010. godine moraće da poseduju sertifikat HACCP, odnosno da ispunjavaju sve kriterijume koje postavlja taj sistem kontrole kvalite...

Raste kvota za budžetlije?

(Gradjanski list) - Na Novosadskom univerzitetu upis u nastupajuću 2009/2010. školsku godinu najverovatnije će s najviše slobodnih mesta dočekati studenti koji se opredele za osnovne i specijalističke strukovne studije. Po predlogu kvota za ... pročitaj ceo tekst »

Poskupljuju školarine na univerzitetima

(Vecernje novosti) - UNIVERZITET u Novom Sadu neće menjati cene školarina u odnosu na prošlu godinu - stav je rukovodstva ove visokoškolske ustanove. Takođe, od 10 fakulteta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitro... pročitaj ceo tekst »

Najbolji predavač Ilinoisa izabrala Novi Sad

(RTV) - Novosađanka Tijana Prodanović, nakon studija astrofizike na matematičkom fakultetu u Beogradu, odlazi u SAD na postdiplomske studije.

Tamo dobija nagradu na Univerzitetu Ilinois za najboljeg predavača, i to dve godine zared... pročitaj ceo tekst »

Otvoren studentski Hilton

(Dnevnik) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je juče na Bulevaru despota Stefana najmoderniji studentski dom na Balkanu, vredan 388,6 miliona dinara.

– Ovakav dom ne postoji u regionu i svakako da može sta... pročitaj ceo tekst »

Evropski standard za našu mladu pamet

(Dnevnik) - Verujem da je za većinu nas kada vidimo ovu zgradu prva asocijacija da poželimo da ponovo budemo studenti – oduševljeno i iskreno je konstatovao dr Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine, otvarajući juče novi studen... pročitaj ceo tekst »

Tribina SKC: Studenti su suviše pasivni

(RTV) - Studenti moraju više da se angažuju kako u traganju za dobrim evropskim stipendijama, tako i u borbi za svoja prava, zaključili su večeras učesnici tribine "Evropske perspektive mladih" u Novom Sadu.

Bivša studentkinja-pr... pročitaj ceo tekst »

Naučno-stručni skup InterRegioSci

ozivaju se studenti doktorskih studija, saradnici i nastavnici FTN-a, kao i svi zainteresovani da prisustvuju 4. naučno-stručnom skupu InterRegioSci 2009, koji će se održati u Skupštini AP Vojvodine 21.04.2009. godine sa početkom u 10:00h.pročitaj ceo tekst »

U Novom Sadu otvoren najmoderniji studentski dom na Balkanu

(24 sata) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu najmoderniji studentski dom na Balkanu, vredan 388,6 miliona dinara.

U poslednjih godinu dana uložili smo u obrazovanje u Vojvodini milijardu... pročitaj ceo tekst »

Novosadski univerzitet bira rektora

(RTV) - Nastavno-naučna veća fakulteta i stručna veća Senata Univerziteta u Novom Sadu predložila su dva kandidata za novog rektora.

To su profesor Miroslav Vesković sa Prirodno-matematičkog fakulteta i profesor Radmila Marink...

Savet glasa tajno

(Dnevnik) - Za rektora Univerziteta u Novom Sadu, s mandatom od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2012. godine, kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, predloženo je dvoje kandidata: sadašnja rektorka, prof. dr Radmila Marinković-Nedučin (Tehn... pročitaj ceo tekst »

Sajam obrazovanja u Somboru

(Danas) - Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Somboru juče je u Sportskom centru „Soko“ organizovala sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije, peti po redu.

Učenici osmog razreda iz Zapadnobačkog okruga, op... pročitaj ceo tekst »

Saradnja Novosadskog univerziteta i univerziteta sa Tajlanda

(Danas) - Bez obzira na geografsku udaljenost Tajlanda i Srbije, mi imamo zajednički cilj, a to je razmena iskustava i znanja u oblasti novih tehnologija i obnovljivih izvora energije, jer na taj način se mi kao zemlja uključujemo u evropska st... pročitaj ceo tekst »

PROTIV NARKOMANIJE PREVENCIJOM I EDUKACIJOM

(Dnevnik) - Edukativna akcija „Borba protiv narkomanije“, u organizaciji Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu i Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti „Dr Boro Lazić“, pod pokroviteljstvom i uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekr... pročitaj ceo tekst »

Politikološke studije

(Gradjanski list) - Gradsko veće Sombora usvojilo je predlog za osnivanje departmana za politikološke regionalne studije (POREST), koji bi bio u sastavu Univerziteta u Novom Sadu. Na tom departmanu obrazovalo bi se 100 studenata na četiri smera... pročitaj ceo tekst »

Obustavljen napad na studentski džep

(Gradjanski list) - Na većini novosadskih fakulteta školarine neće poskupeti. Preporuka Vlade Srbije nije jedini razlog za to. Slabo imovno stanje studenata bio je ključni argument kojim su se vodili dekani fakulteta prilikom donošenja odluke... pročitaj ceo tekst »

Najlakše upisati mašinstvo, najteže „upasti“ na medicinu

(24 sata) - Jedino je Pravni fakultet prošle godine prebacio normu upisanih. Na pojedinim fakultetima Novosadskog univerziteta interesovanje je toliko da je budućim brucošima neophodno da, uz odlične ocene iz srednje škole, besprekorno urade ... pročitaj ceo tekst »

Govore tri svetska jezika

(Blic) - Sestre Sanja (23) i Maja Ćurčić (21), iz Novog Sada, uzorni su studenti Novosadskog univerziteta. Sanja je studentkinja četvrte godine odseka za farmaciju Medicinskog fakulteta sa prosečnom ocenom 9,70 a Maja je na drugoj godini engl... pročitaj ceo tekst »

Novosadski akademci sve češće pribegavaju korišćenju bežičnih bubica

(Blic) - Niske cene bežičnih bubica i njihova dostupnost dovele su do toga da novosadski akademci sve češće pribegavaju korišćenju tih uređaja kako bi položili ispit.

U toku samo jednog ispitnog roka na Fakultetu tehničkih na... pročitaj ceo tekst »

Ugovor o saradnji pulskog i novosadskog univerziteta

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu i Sveučilište u Puli potpisali su danas ugovor o saradnji kojim su precizirane oblasti saradnje dve obrazovne ustanove.

Rektorka novosadskog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin rekla je novi... pročitaj ceo tekst »

Saradnja pulskog i novosadskog univerziteta

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu i Sveučilište u Puli potpisali su danas ugovor o saradnji kojim su precizirane oblasti saradnje dve obrazovne ustanove.

Rektorka novosadskog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin rekla je novinari... pročitaj ceo tekst »

Studentska ishrana - nekad i sad

(Dnevnik) - Davno su studenti svoje menze „od milošte“ i metaforično (zbog tankog i jednoličnog jelovnika) zvali „Kod tri kostura“ ili „Mrca“.

Danas jelovnik Studentskog centra Novi Sad svakodnevno za ručak nudi pet do... pročitaj ceo tekst »

Mladi Novosađani neupućeni u trgovinu ljudima

(RTV) - Mladi u Novom Sadu smatraju da najmanje poznaju oblasti o mentalnom zdravlju i trgovini ljudima, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno u okviru projekta „Unapređenje zdravlja mladih na Balkanu".

Prezentacija rezultata...

Tri naše ekipe putuju u Francusku

(Dnevnik) - Nacionalno takmičenje "Eurobot" ove godine se održalo u Novom Sadu, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka, a bioskoska sala SPC "Vojvodina" u subotu je bila puna ljubitelja robotike i navijača elektronskih favorita, koji su bez ... pročitaj ceo tekst »

U kafanama jeftinije nego kod kuće

(Borba) - Kada god pokušam da nađem neko slobodno mesto u kafiću, ili restoranu da ručam, jer mi se više isplati nego da pripremam hranu kod kuće, sve je prepuno“, kaže student Ivana Davidović

Ekonomska kriza ne utiče na ra... pročitaj ceo tekst »

Ivan Hajzler predao zahvalnicu direktoru prodaje Graphisofta

Direktor kompanije HiCAD iz Novog Sada, gospodin Ivan Hajzler, zvanično predao zahvalnicu Univerziteta u Novom Sadu, direktoru prodaje Graphisofta za Istočnu Evropu gospodinu Kovač Kornelu.

Gospodin Ivan Hajzler, direktor kompanije ... pročitaj ceo tekst »

Afirmacija preduzetničkog stvaralaštva

(Gradjanski list) - Opština Pećinci bila je pre nekoliko dana domaćin na dodeli nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za region Srema.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dodeljuje se svake godine kao svojevrsno ocenjivanje i ... pročitaj ceo tekst »

Koncerti za klavir i kompjuter od Niša do Amerike

(Dnevnik) - Čak 826 studenata Univerziteta u Novom Sadu nedavno je nagrađeno za vrhunske rezultate u 2007/8: visok prosek ocena (od 9,5 do 10) tokom studija ili u toj godini, umetničke i sportske rezultate, naučne temate. Devojke su dominirale... pročitaj ceo tekst »

Nacionalno takmičenje u robotici u Novom Sadu

(RTV) - Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već 10 godina postižu uspehe na evropskim takmičenjima u robotici kaže za Radio Novi Sad profesor elektronike Laslo Nađ uoči nacionalnog takmičenja u robotici na kojem će učestvovat... pročitaj ceo tekst »

Ne idu novi sistem i bajato finansiranje

(Dnevnik) - Od donošenja Zakona o visokom obrazovanju 2005. država još nije odlučila šta će s finansiranjem diplomskih master studija kao drugog ciklusa obrazovanja po Bolonjskim principima. Državni univerziteti su, u dopisima Ministarstvu ... pročitaj ceo tekst »

Zid kao umetnička instalacija

Studenti autori će imati zadatak da tokom jednog dana zajedno sa grupom RestART izgrade svoje zidove. Studentska grupa RestART, sa Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, organizovaće sutra u Katoličkoj porti jedinstve... pročitaj ceo tekst »

Ekološka nedelja po treci put na Univerzitetu u Novom Sadu

U organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka i Studentske asocijacije Fakulteta tehničkih nauka od 06.-10. aprila počinje Ekomania 3, ekološka nedelja na Univerzitetu u Novom Sadu.

U okviru Ekomanije 3 na Faku... pročitaj ceo tekst »

Info sto i anketa o polnim bolestima i zaštiti

(Danas) - Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, 7. aprila, Novosadski humanitarni centar (NSHC) danas od 11 do 14 časova na Trgu Dositeja Obradovića (Studentski trg, između FTN i Pravnog fakulteta) organizuje akciju u cilju informisanja... pročitaj ceo tekst »

Raspisani izbori za rektora

(24 sata) - Savet Univerziteta u Novom Sadu raspisao je izbore za rektora i prorektora Univerziteta sa mandatom od tri godine, počev od 1. oktobra 2009. Kandidate za rektora predlažu nastavno-naučna veća fakulteta u sastavu Univerziteta i stru... pročitaj ceo tekst »

EkoManija 3 - Ekološka nedelja na Univerzitetu u Novom Sadu

Aktivnosti koje se sprovode od ponedeljka do petka tokom EkoManije 3
Od 11,00 do 14,00 INFO PULTOVI - dva punkta (studentski trg i fakultet dnevni domaćin)
Osnovne informacije o ekološkoj nedelji, programska šema i informacije o n... pročitaj ceo tekst »

Studenti iz Mađarske u Novom Sadu

(RTV) - Željni da nauče osnove novinarstva i steknu praksu, 20 studenata iz Mađarske, na osnovu protokola o saradnji srpske samouprave u Mađarskoj i Radio-televizije Vojvodine, boraviće do nedelje u Novom Sadu.

Oni će se, uz pom... pročitaj ceo tekst »

Šatori uz Oficirsku plažu

(Danas) - U pripremi jubilarnog, desetog muzičkog festivala Egzit koji će se održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. do 12. jula, intenzivno se radi i na organizacionim poslovima u vezi sa kampom za posetioce festivala. Više od 10.000 poset... pročitaj ceo tekst »

Za ekonomiste još ima posla

(Blic) - Za samo tri meseca u ekonomskoj krizi šanse Novosađana da nađu posao smanjene su za trećinu, pokazalo je istraživanje „Blica“. U ovom trenutku, otvorenih ponuda za posao ima samo za stotinak i traže se uglavnom radnici sa srednj... pročitaj ceo tekst »

Univerzitetski profesori postali retka „roba”

Jučerašnjim sastankom predstavnika privatnih univerziteta i fakulteta u Vojvodini s pokrajinskim sekretarom za obrazovanje dr Zoltanom Jegešom otvoren je dijalog između zvaničnih pokrajinskih institucija i privatnog visokog školstva, od pose... pročitaj ceo tekst »

Završava dva fakulteta

(Blic) - Neda Milić (23) iz Vrbasa završava dva fakulteta. Apsolvent je na odseku grafičkog inženjeringa i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i jedini student u generaciji sa prosekom 10. Uspešna je i na Ekonomskom fakultetu, ... pročitaj ceo tekst »

Rade i fizičke poslove da bi studirali

(Blic) - Većina od 6.000 studenata na fakultetima u Subotici tvrdi da su prinuđeni da se snalaze na razne načine kako bi povećali svoj studentski budžet. Iako od uvođenja studija prema Kolonjskom procesu studenti gotovo više i nemaju slobod... pročitaj ceo tekst »

Studenti zainteresovani za ekologiju

(Danas) - Rezultati istraživanja tokom prve faze projekta EkoManija 3, tokom koje je anketirano oko 500 studenata sa fakulteta Novosadskog univerziteta, pokazali su da čak 97 odsto ispitanika smatra ekološke probleme globalnim, a kao najveće r... pročitaj ceo tekst »

Otvoren sajam zapošljavanja i razvoja "Karijer dejs"

(Danas) - Potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine Ivana Dulić-Marković otvorila je danas u Novom Sadu dvodnevi, peti po redu, sajam zapošljavanja i razvoja karijere "Karijer dejs 2009." Ponuđeni programi 12 izlagača namenjeni su, pre svega m... pročitaj ceo tekst »

Desetka desetku stiže

(Gradjanski list) - U velikoj kongresnoj sali Master centra Novosadskog sajma juče su na svečanosti koju je priredio Univerzitet u Novom Sadu tradicionalno dodeljene nagrade najboljim studentima u školskoj 2007/08. godini. Najbolji student Univ... pročitaj ceo tekst »

Uručene nagrade najboljim studentima u školskoj 2007/08

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu na današsnjoj svečanosti uručio je nagrade najboljim studentima Univerziteta tokom školske 2007/08. godine.

Na svečanosti održanoj na Novosadskom sajmu nagraade je dobilo ukupno 826 studenata ... pročitaj ceo tekst »

Ističe rok za prijavu na takmičenje za najbolju inovaciju

(24 sata) - Rok za prijavljivanje timova i njihovih projekata za učešće na ovogodišnjem Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju ističe sutra, objavljeno je na sajtu www. inovacija.org.

Takmičenje će biti organizovano u pet... pročitaj ceo tekst »

Dobila stipendiju iako je nije tražila

(Blic) - Timea Kovač spojila je hobi, nauku i biznis. Pre nego je završila srednju školu znala je da će studirati veterinu jer je veliki ljubitelj i odgajivač ovčarskih pasa. Trenutno je na desetom semestru, sa prosečnom ocenom 9,8 i do dip... pročitaj ceo tekst »

Nagrade najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu

(Gradjanski list) - Preko osam stotina studenata biće nagrađeno za visoku prosečnu ocenu, vrhunske rezultate u umetnosti ili sportu, kao i za ostala dostignuća u toku studiranja u školskoj 2007/2008. godini, na svečanosti koja će biti upril... pročitaj ceo tekst »

Savet Novosadskog Univerziteta raspisao izbore za rektora

(Dnevnik) - Savet Univerziteta u Novom Sadu juče je raspisao izbore (redovne) za rektora s trogodišnjim mandatom – od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2012, a biraju se i tri prorektora. Mandat aktuelnoj rektorki prof. dr Radmili Marinković-... pročitaj ceo tekst »

Brucoše mame i spotovima

(Blic) - I državni fakulteti, usmereni na tržišnu utakmicu, morali su da pribegnu ozbiljnim marketinškim kampanjama kojima privlače brucoše. Zato za Fakultet tehničkih nauka ceo marketing tim organizuje promocije i u školama van grada, a n... pročitaj ceo tekst »

DODELA SERTIFIKATA STUDENTIMA U OKVIRU PROGRAMA MOBILNOSTI „KAMPUS EVROPE“

Na svečanosti održanoj u Rektoratu Univerziteta uručeni su sertifikati studentima četvrte generacije učešća u jednogodišnjoj razmeni koji su jednu školsku godinu studirali na jednom od partnerskih univerziteta u okviru međunarodne univer... pročitaj ceo tekst »

Nagrađeni studenti u školskoj 2007/2008 godini

SVEČANOST DODELE NAGRADA ODRŽAĆE SE
U PONEDELjAK 30. MARTA 2009. GODINE, S POČETKOM U 12.00 ČASOVA
U KONGRESNOM CENTRU NOVOSADSKOG SAJMA

(Novosadski sajam, Hajduk Veljkova 11 – glavni ulaz u aulu Master centra; <... pročitaj ceo tekst »

Rešava sve matematičke probleme

(Blic) - Elmedina Bogućanin je studentkinja treće godine matematike na državnom Univerzitetu u Novom Pazaru sa prosekom 9,85.

Ova mlada, tiha i nadasve bistra devojka još od malih nogu uočila je da ima dar za matematiku. Zavolela... pročitaj ceo tekst »

Uhvaćeni "ilegalci" u novosadskim studentskim domovima

(RTV) - Vanredna unutrašnja kontrola u studentskim domovima u Novom Sadu pokazala je da je nekoliko studenata ustupilo svoja mesta studentima koji nisu imali pravo na smeštaj, saopštio je danas Studenski centar Novi Sad. Zbog toga smenjena je L... pročitaj ceo tekst »

Uhvaćeno pet ilegalaca

(24 sata) - Rezultat unutrašnje kontrole u studentskim domovima u Novom Sadu je petoro ilegalnih stanara, troje u domu „Živojin Ćulum“ i dvoje u „Sajmištu“.

Prema rečima portparola Studentskog centra Gorana Milovca, „il... pročitaj ceo tekst »

Kolegijum Kantorum, prvi univerzitetski hor u Novom Sadu

(Danas) - Univerzitetski hor Kolegijum Kantorum, prvi i jedini na Novosadskom univerzitetu, trenutno broji oko 60 članova, mladića i devojaka, studenata ovog univerziteta sa arhitekture, prava, biologije, medicine, filozofije, istorije, mašinst... pročitaj ceo tekst »

Projekat CONCUR na Novosadskom univerzitetu

(Danas) - Univerzitet u Novom Sadu počeo je sa realizacijom međunarodnog projekta „Conversion Courses for Unemployed University Graduates in Serbia - CONCUR“, čiji je cilj kreiranje novih master programa za nadogradnju i osavremenjivanje zn... pročitaj ceo tekst »

Upravnicu smenili zbog prodaje mesta u domu

(Blic) - Upravnica Studentskog doma „Živojin Ćulum“ Ljubica Marković smenjena je sa te funkcije samo mesec i po dana pre odlaska u penziju zato što je iznenadnom revizijom raspodele mesta za studente otkrivena preprodaja kreveta i veliki b... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za međunarodne stipendije za studiranje u Nemačkoj i Austriji

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje raspisuje KONKURS za raspodelu međunarodne stipendije za studente zemalja Istočne i Srednje Evrope za studiranje u Nemačkoj i Austriji

Sredstva iz fondacije Rotarijanaca u iznosu od 120.000,0... pročitaj ceo tekst »

Uspešni preduzetnički poduhvati : uslovi za uspeh

Poštovani,

Srdačno Vas pozivamo da prisustvujete predavanju koje će održati Ger W. Zwartendijk, istraživač u Centru za preduzetništvo na Univerzitetu Nyenrode, Holandija, na temu

Uspešni preduzetnički poduhvati : u... pročitaj ceo tekst »

SENAT UNIVERZITETA U NOVOM SADU PREDLOŽIO UPISNE KVOTE

(Dnevnik) - Na 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u prvu godinu studija u akademskoj 2009/10. godini moglo bi se upisati 8.817 brucoša, a bezmalo 5.000 studirati na teret budžeta – predlog je Senata UNS-a. Za brucoše je najviše mesta –... pročitaj ceo tekst »

Strani studenti oduševljeni živim svirkama

(Blic) - Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu ukupno je 110 stranih studenata, a od toga najveći broj čine akademci iz Grčke (64). Od studenata iz bivše SFRJ najviše je Makedonaca i Crnogoraca, a ima ih i iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. M... pročitaj ceo tekst »

Mesta za 7.521 brucoša za osnovne studije

(24 sata) - Senat Novosadskog univerziteta na jučerašnjoj sednici doneo je odluku o upisnim kvotama za osnovne, master i doktorske studije na fakultetima za školsku 2009/10. godinu. Na osnovne studije biće primljeno ukupno 7.521 brucoš (4.306... pročitaj ceo tekst »

Novi Sad dobio privredni savet

(RTV) - U Novom Sadu formiran je Privredni savet grada. Čine ga domaći i inostrani privrednici, a osnovni cilj ovog tela biće privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta. U radu tela učestvovaće i Univerzitet u Novom Sadu.

Mladi stručnjaci bez podrške države

(Blic) - Dajući podršku novoj seriji "Blica", u kojoj će već od sutra naša redakcija predstavljati najbolje vojvođanske studente, profesorka dr Radmila Nedučin, rektorka Novosadskog univerziteta, kaže da je veoma važno posvetiti prostor n... pročitaj ceo tekst »

Romske organizacije protestuju zbog plakata u Novom Sadu

(RTV) - Nekoliko romskih nevladinih organizacija osudilo je danas govor mržnje na antiromskim plakatima zalepljenim u Studentskom gradu novosadskog Univerziteta.

U saopštenju se navodi da na tom Univerzitetu studira najveći broj stu... pročitaj ceo tekst »

Uručene nagrade nagradong Fonda "Ljilja i Milka Mijatov"

(Gradjanski list) - Danas u 11 sati, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" svečano će biti uručene nagrade Fonda "Ljilja i Milka Mijatov". Nagrade se jednom godišnje dodeljuju najboljim studentima državnih fakulte... pročitaj ceo tekst »

Raspisan drugi konkurs za projekte u okviru Tempusa IV

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je raspisan drugi konkurs za projekte u okviru Tempusa IV. Napominjemo da za nacionalne projekte važe nacionalni prioriteti, dok se za regionalne projekte moraju primenjivati ili regionalni prioriteti ... pročitaj ceo tekst »

Brže do zaposlenja

(Blic) - Iako se u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata trude da korisnicima pruže mogućnosti dodatnog obrazovanja, daju informacije o stipendijama, poslovnim ponudama i praksi u državnim institucijama, za pet meseci rada registrov... pročitaj ceo tekst »

Priznanje diplome skuplje nego u Evropi

(Dnevnik) - Priznavanje stranih visokoškolskih diploma, utemeljeno na Lisabonskoj konvenciji o priznavanju kvalifikacija i njenih pratećih dokumenata, u Srbiji formalno postoji od donošenja Zakona o visokom obrazovanju (2005), a sprovodi se ugl... pročitaj ceo tekst »

Uspešan pul akademaca

(Dnevnik) - Urednici studentskog časopisa Fakulteta za menadžment u Novom Sadu Tijana Vučinić i Peđa Ivović prisustvovali su od 22. do 25. februara Prvom internacionalnom sastanku studenata iz studentskih medija u Varšavi i bili jedini pred... pročitaj ceo tekst »

Studenti nezainteresovani za karijeru

(Građanski list) - Za pet meseci rada Centra za razvoj karijere dosad se registrovalo 250 studenata, što je malo spram celokupne studentske populacije - smatra stručna saradnica u tom centru Sonja Šovljanski.

Podsećamo, centar su ... pročitaj ceo tekst »

Aljaska obećana zemlja za studente

(Građanski list) - Stotinak studenata će, preko novosadske agencije „American Adventure“, za vreme letnjeg raspusta boraviti u Americi kako bi radili, zaradili i uz to putovali i upoznali se sa zemljom i američkom kulturom.

Kak... pročitaj ceo tekst »

Egzitov kamp se seli na Oficirac?

(Gradjanski list) - Portparol Udruženja "Egzit" Rajko Božić izjavio je za "Građanski list" da će se najverovatnije do kraja sedmice znati da li će Egzitov kamp i ove godine biti u šumici kod Filozofskog fakulteta ili će se seliti na drugu ... pročitaj ceo tekst »

Novosadski Univerzitet u Top 500 Evrope

(24 sata) - Univerzitet u Novom Sadu zauzima 1.227. mesto na svetskoj listi među 16.000 univerziteta... Najbolje plasirani srpski univerzitet je Beogradski...

Novosadski univerzitet nalazi se među Top 500 univerziteta u Evropi, prema... pročitaj ceo tekst »

BASILEUS novi konkursi za mobilnost studenata i nastavnog osoblja

Molimo sve studente UNS-a, koji planiraju da konkurišu za Basileus stipendije u školskoj 2009/2010. godini, kao i savete koordinatora namenjene poboljšanju prolaznosti novosadskih studenata u ovom programu mobilnosti.

Dve rate, ali mnogo okasnile

(Dnevnik) - Iako je već počeo letnji semestar 2008/9, prva isplata studentskih kredita i stipendija za ovu školsku godinu počela je tek u petak. Ovoliko kašnjenje, kako je nedavno objasnio ministar prosvete dr Žarko Obradović, uslovljeno je... pročitaj ceo tekst »

Zvučnom literaturom do fakultetske diplome

(Dnevnik) - Koliko je u našem gradu studiranje prilagođeno slepim i slabovidim studentima? Na koji način oni dolaze do literature? Mali broj naših sugrađana čuo je da u Novom Sadu postoji studio za snimanje literature za studente sa smanjeno... pročitaj ceo tekst »

Cena patentirane pameti

(Dnevnik) - Formiranjem svog Centra za intelektualnu svojinu novosadski Fakultet tehničkih nauka je lane napravio prve konkretne korake na zaštiti patenata, tehnologija i pronalazaka istraživača koji rade na ovom fakultetu. FTN je sa Zavodom z... pročitaj ceo tekst »

Case Study Days ESTIEM LG Novi Sad

Od 12-16. marta 2009. godine ESTIEM LG Novi Sad će u saradnji sa AEGEE Novi Sad organizovati edukativno seminar na temu studije slučaja na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu.

Učesnike seminara činiće 36 studenata iz svih delo... pročitaj ceo tekst »

"Balkan ekspres" zatvoren – čeka novog vlasnika

(Gradjanski list) - Posle deset godina rada poznati restoran "Balkan ekspres", smešten iza Prirodno-matematičkog fakulteta, već tri meseca je zatvoren jer vlasnik objekta Milorad Bogunović nije pristao na zahtev Fakulteta sporta i fizičkog va... pročitaj ceo tekst »

Sobe za studente kao u boljim hotelima

(Blic) - Obnovom studentskih domova „Feješ Klara“ i „23. oktobar“ u Novom Sadu više nema nijednog doma treće kategorije, a studenti tvrde da ih sobe sada podsećaju na hotele. U većini domova nameštaj je nov, uređene su zajedničke p... pročitaj ceo tekst »

Studenti „odlepili“

(24 sata) - Rezultati akcije biće prikazani na izložbi fotografija koja se otvara sutra u Svečanoj sali FTN-a. Preko 50 studenata i volontera Studentske asocijacije FTN odlučilo je juče da ne „otpada“ po kampusu, nego da „odlepe“. Nji... pročitaj ceo tekst »

Studentski kampus cakum-pakum

(Gradjanski list) - Kroz projekat "Ne otpadaj po kampusu", koji je pokrenula Studentska asocijacija Fakulteta tehničkih nauka, juče je obavljeno veliko spremanje novosadskog studentskog kampusa. Pedesetak aktivista prikupilo je više od 20 džak... pročitaj ceo tekst »

Čišćenje plakata u Kampusu

(Danas) - Članovi Studentske asocijacije Fakulteta tehničkih nauka i njihovi partneri iz omladinskog sektora organizovali su juče, u okviru projekta Ne otpadaj po Kampusu, uklanjanje plakata u Univerzitetskom kampusu, a izložba fotografija na ... pročitaj ceo tekst »

Pocelo je prijavljivanje za letnju sezonu kurseva

Pocelo je prijavljivanje za letnju sezonu kurseva! 48 evropskih gradova, 51 zanimljiv dogadjaj... Budite deo toga! Spisak kurseva mozete videti na ovde.
Rok za prijavu je 5...

Nove master studije

(24 sata) - Rektorka Novodsadskog univerziteta Radmila Marinković Nedučin i regionalni direktor univerzitetske asocijacije WUS Austrija Goran Ostojić potpisali su dva ugovora o sprovođenju master programa „Regionalna politika i razvoj“, od... pročitaj ceo tekst »

Semafor kad otopli

(Gradjanski list) - Na pešačkom prelazu kod studentskih domova, preko puta Spensa, već duže vreme nema jednog semafora, čije su krhotine rasute unaokolo.

Ogorčeni studenti nisu baš birali reči na račun nadležnih koji ne mogu ... pročitaj ceo tekst »

Otvoren dom „Feješ Klara“

(Blic) - Predajom ključeva tri dvokrevetne sobe studentima Novosadskog univerziteta, juče je otvoren obnovljeni dom „Feješ Klara“. U nekada muškom, a sada mešovitom domu biće 120 mesta prve kategorije za studente sa svake više škole i ... pročitaj ceo tekst »

Danas počinje Međunarodni univerzitetski fudbalski turnir

(24 sata) - Međunarodni univerzitetski fudbalski turnir „UniFutsal 09“ počinje danas u sportskoj hali na Klisi, a već sutra će biti odigran finalni meč i podeljene nagrade. Prema rečima organizatora turnira iz Saveza studenata Fakulteta ... pročitaj ceo tekst »

Dom Klara Feješokićen A kategorijom

(Gradjanski list) - Studentski dom "Klara Feješ" na Grbavici juče je svečano otvoren kao potpuno renoviran objekat studentskog standarda s evropskim uslovima za 120 studenata. Ovom činu prisustvovali su predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajti... pročitaj ceo tekst »

Država studentima najjeftiniji gazda

(Dnevnik) - Za samo tri meseca i nekoliko dana žestokih zidarskih, instalaterskih i drugih radova, novosadski studentski dom “Feješ Klara”, čija zgrada datira još iz 1936. (više puta je menjala namenu, a od 1960. u njoj su smešteni akade... pročitaj ceo tekst »

Smeštaj za desetku

(Vecernje novosti) - STUDENTSKI dom ”feješ Klara” na Grbavici u ponedeljak je, posle tromesečnog renoviranja, otvoren, pa bi prvi studenti u novi ambijent trebalo da se usele tokom nedelje. Obnovljeni dom, sa 59 soba, ima 120 mesta. Za radov... pročitaj ceo tekst »

Studentski demokratski iskorak

(Dnevnik) - Implementacija Bolonjske deklaracije na Univerzitetu u Novom Sadu traje nekoliko godina. Osim mnogih novina koje nam je donela, a koje su predviđene Zakonom o visokom obrazovanju iz 2005. godine, predviđa i određene promene u studen... pročitaj ceo tekst »

Studentski demokratski iskorak

(Dnevnik) - Implementacija Bolonjske deklaracije na Univerzitetu u Novom Sadu traje nekoliko godina. Osim mnogih novina koje nam je donela, a koje su predviđene Zakonom o visokom obrazovanju iz 2005. godine, predviđa i određene promene u studen... pročitaj ceo tekst »

Danas otvaranje obnovljenog studentskog doma Feješ Klara

(24 sata) - Danas u 11 sati predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić će, predajom ključeva studentima, otvoriti obnovljeni studentski dom „Feješ Klara“ u ulici Alekse Šantića 4. Dom raspolaže sa 59 soba veličine od 18 do 22 kv... pročitaj ceo tekst »

Nov konkurs za program "Basileus"

Do 15. marta na Univerzitetu u Novom Sadu, kao jednom od 20 učesnika, traje nov konkurs za mobilnost studenata i nastavnog osoblja u školskoj 2009/2010. godini u programu "Basileus – EM ECW" (Erasmus Mundus External Cooperation Window). Pravo ... pročitaj ceo tekst »

Otvaranje studentskog doma pomereno za mart

(Građanski list) - Zbog loših vremenskih uslova svečano otvaranje studentskog doma „Novi C“ na Limanu 3 pomereno je za mart, saznali smo u Fondu za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kako nam je rekao Nebojša Bar... pročitaj ceo tekst »

Otvaranje obnovljenog studentskog doma „Feješ Klara"

(RTV) - U ponedeljak, 23. februara 2009. godine, dr Bojan Pajtić će, predajom ključeva studentima, otvoriti obnovljeni studentski dom "Feješ Klara" u Novom Sadu u ulici Alekse Šantića 4.

Objekat je izgrađen 1936. godine, a od 19... pročitaj ceo tekst »

kupština u kojoj je i znanje poželjno

(Dnevnik) - Radi promovisanja Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka, ali i poboljšanja kvaliteta njegovog rada, studentske asocijacije Novosadskog univerziteta i FTN-a odlučile su da upriliče kurs za akademce “Znanjem u Studentski... pročitaj ceo tekst »

Žrtvama požara u Laundžu podignut spomenik

(Dnevnik) - U čast tragično nastradalima u požaru koji se pre godinu dana dogodio u kafiću „Laundž“ u Novom Sadu, a u kojem su život izgubili Mirjana (23) i Miloš Pekić (19), Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Vladan Dragov... pročitaj ceo tekst »

Četvrtina odabranih s Novosadskog univerziteta

(Dnevnik) - Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj dodelilo je za 2008/9. 203 stipendije mladim istraživačima-doktorantima za završetak doktorskih studija i angažovanje na projektima koje finansira ovaj resor. Za stipendiju je konkurisalo ... pročitaj ceo tekst »

Naučni radnici potpisali ugovore za stanove

(Gradjanski list) - Dvadesetak nučnih radnika Univerziteta u Novom Sadu potpisalo je juče ugovore za stanove koje su dobili na konkursu Fondacije za rešavanje stambenih potreba mladih naučnih i nastavnih radnika i umetnika, a koji se nalaze u ... pročitaj ceo tekst »

Festival nauke posetilo šest hiljada ljudi

(Danas) - Prvi festival nauke u Novom Sadu, koji je održan tokom prošlog vikenda, posetilo je oko šest hiljada posetilaca, saopštili su organizatori. Prirodno-matematički fakultet, koji je organizator ove manifestacije, raspolaže podacima da... pročitaj ceo tekst »

U Matici srpskoj uručene "Brankove nagrade"

(RTV) - Predsednik Matice srpske akademik Čedomir Popov danas je svečano uručio "Brankovu nagradu", koja se više od pet decenija dodeljuje za diplomske i seminarske radove studenata u oblasti književnosti.

Prvu nagradu, koju dodel... pročitaj ceo tekst »

Spomenik stradalima u „Laundžu“

(Blic) - U znak sećanja na osmoro mladih ljudi stradalih u požaru u kafeu „Laundž“ danas u 13 sati biće otkriven spomenik u Univerzitetskom gradu i spomen-ploča na zgradi u kojoj se tragedija dogodila.

Spomenik će biti postav... pročitaj ceo tekst »

Sutra otkrivanje spomenika poginulima u kafiću "Laundž"

(24 sata) - U Novom Sadu će sutra, povodom godišnjice tragedije u novosadskom kafiću "Laundž", u kome je živote izgubilo osmoro mladih, biti otkriveni spomenik i spomen ploča postradalima.

Zamenik gradonačelnika Saša Igić će,... pročitaj ceo tekst »

Dokazano na Festivalu nauke: ljubav je stvar čiste fizike

(24 sata) - Božidar Đelić najavio je da će resor na čijem je čelu ove godine podržati još devet sličnih manifestacija. Više hiljada mladih prodefilovalo je proteklog vikenda holovima Prirodno-matematičkog i Poljoprivrednog fakulteta gde... pročitaj ceo tekst »

Prvi festival nauke privukao i mlado i staro

(Gradjanski list) - Prvi festival nauke u Novom Sadu, koji je juče i prekjuče održan na Prirodno-matematičkom (PMF) i Poljoprivrednom fakultetu, privukao je mnogo posetilaca različitih godišta koji su kroz eksperimente i interesantna predava... pročitaj ceo tekst »

Hemija, fizika, robotika... mogu biti i zabava

(Dnevnik) - Tokom vikenda na Prirodno - matematičkom, Poljoprivrednom i Tehnološkom fakultetu Novosadskog univerziteta, održan je Prvi festival nauke u Novom Sadu i Vojvodini, organizovan u okviru obeležavanja 40. godišnjice PMF-a. Festival j... pročitaj ceo tekst »

Popularizacija nauke na Festivalu nauke

(Danas) - Prvi Festival nauke održava se danas i sutra na Prirodno-matematičkom, Poljoprivrednom i Tehnološkom fakultetu, od 10 do 19 časova. Tokom dva festivalska dana, posetioci će imati priliku da aktivno učestvuju u prezentacijama zaniml... pročitaj ceo tekst »

Dva dana afirmacije nauke u Novom Sadu

(24 sata) - Festival će otvoriti ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić. „Prvi festival nauke u Novom Sadu“ održaće se za vikend na Prirodno-matematičkom i Poljoprivrednom fakultetu. Festival je organizovan povodom obelež... pročitaj ceo tekst »

Priprema za prijemni ispit od 2.800 do 16.000 dinara

(24 sata) - Pripremna nastava na departmanima za hemiju, matematiku i informatiku na PMF-u je besplatna. Na samom startu drugog semestra i polugodišta, već uveliko među mladima kruže priče o prijemnim ispitima u srednje škole i fakultete. Sv... pročitaj ceo tekst »

Prvi festival nauke 14. i 15. februara u Novom Sadu

(24 sata) - Prvi festival nauke u Novom Sadu biće održan 14. i 15. februara, u okviru obeležavanja 40 godina od osnivanja Prirodno- matematičkog fakulteta (PMF) u tom gradu, najavio je danas pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj D... pročitaj ceo tekst »

Topole kod Filozofskog fakulteta u jako lošem stanju, ali boljeg mesta za kamp nema

(Dnevnik) - Tragedija s prošlogodišnjeg Egzita, kada je otpala grana topole usmrtila devojku u kampu festivala, dovela je u pitanje da li park kod Filozofskog fakulteta sme i dalje da služi toj nameni. Nezvanično se može čuti da organizatori... pročitaj ceo tekst »

Univerzitetski centar za intelektualnu svojinu poziva sve zaposlene na upis u registar pronalazača

Univerzitetski Centra za intelektualnu svojinu poziva sve zaposene na Fakultetu, zainteresovane za upis u Registar pronalazača da do 20. februara…

U cilju popularizacije pronalazaštva, na inicijativu Ministarstva za nauku i tehnolo... pročitaj ceo tekst »

Uz TEMPUS lakše do posla

(24 sata) - Međunarodni projekat „TEMPUS“ koji je namenjen za kreiranje novih master programa za osobe koje trenutno teško pronalaze posao, počeo je juče i trajaće naredne tri godine. Univerzitet u Novom Sadu je nosilac ovog projekta, uku... pročitaj ceo tekst »

Useljen Studentski dom "Dr Zoran Đinđić"

(Gradjanski list) - Tokom čitave protekle sedmice studenti somborskog Pedagoškog fakulteta useljavali su se u novoizgrađeni Studentski dom "Dr Zoran Đinđić", u čiju je izgradnju Fond za kapitalne investicije Izvršnog veća Vojvodine dosad ... pročitaj ceo tekst »

Useljenje u studentski dom Feješ Klara 23. februara

(RTV) - Studenti koji su dobili smeštaj u studentskom domu "Feješ Klara" u Novom Sadu konačno se mogu useliti u renovirani dom, a od sutra do 10. febrara mogu potpisati ugovore, rekao je za Jutarnji program Radio Novog Sada saradnik za odnose s...

Umivena "Klara" samo za studente

(Gradjanski list) - Pravo na smeštaj u renoviranom Studentskom domu "Feješ Klara" ostvarilo je 120 studenata, po dva studenta sa svih godina i svih fakulteta, rekla nam je šefica Službe smeštaja Studentskog centra "Novi Sad" Marijana Milinkov... pročitaj ceo tekst »

Zdrave navike, zdrav život

(Gradjanski list) - Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata juče je u tržnom centru Merkator obeležio Međunarodni dan života. Tokom jednosatne akcije bile su izložene namirnice koje se koriste u zdravoj ishrani, kao i knjige na temu zdravog ... pročitaj ceo tekst »

Dan života u Merkatoru

(Gradjanski list) - Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata danas od 11 do 12 sati u Merkatoru će obeležiti Međunarodni dan života. Javnu manifestaciju organizuju u partnerstvu sa Studentskom unijom Univerziteta u Novom Sadu, PSANS volonterima... pročitaj ceo tekst »

Ponovo radionica o upravljanju karijerom

(Građanski list) - Zbog velikog interesovanja, Centar za razvoj karijere će u ponedeljak, 9. februara, ponovo organizovati radionicu pod nazivom „Pronađi sebe - upravljaj karijerom“.

Svi zainteresovani studenti koji se danas pri... pročitaj ceo tekst »

RENJANIN BI DA OSNUJE I BANATSKI UNIVERZITET

(Dnevnik) - Lokalna zrenjaninska samouprava podržava ideju o formiranju banatskog univerziteta, kao projekta s dalekosežnim značajem za razvoj celog regiona – ponovio je predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Marton prilikom posete Tehnič... pročitaj ceo tekst »

Lokalna vlast za univerzitetski grad

(Gradjanski list) - Gradska uprava podržaće razvoj Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" i nastojanja da Zrenjanin postane univerzitetski grad i univerzitetski centar Banata, regije koja ima oko 700.000 stanovnika. To je šansa da što više mlad... pročitaj ceo tekst »

Useljenje u dom „Feješ Klara“ sredinom meseca

(24 sata) - Rekonstrukcija studentskog doma „Feješ Klara” na Grbavici je u završnoj fazi. Radovi će biti gotovi na vreme, tako da se očekuje da studenti koji su se našli ispod crte na konačnoj rang-listi za dodelu smeštaja u studentskim... pročitaj ceo tekst »

Novi studentski dom na Limanu 3 biće završen do polovine februara

(Danas) - Studentski Novi C dom na Limanu 3 trebalo bi da bude gotov do polovine februara, a studenti bi mogli da se usele u drugoj polovini marta. Rok za završetak izgradnje većje prošao, a radovi su bili obustavljeni zbog mraza i izuzetno nis... pročitaj ceo tekst »

Pri kraju adaptacija Studentskog doma Feješ Klara

(Danas) - Rekonstrukcija studentskog doma Feješ Klara na Grbavici u završnoj je fazi. Radovi će biti gotovi na vreme, tako da se očekuje da studenti koji su se našli ispod crte na konačnoj rang-listi za dodelu smeštaja u studentskim domovim... pročitaj ceo tekst »

Pronađi sebe – upravljaj karijerom

(Gradjanski list) - Centru za razvoj karijere (Dr Ilije Đuričića 3) danas od 12 do 14 sati biće održana radionica na temu "Pronađi sebe – upravljaj karijerom". Rad je predviđen u malim grupama, a sa studentima će raditi moderator Sloboda... pročitaj ceo tekst »

Predsednički autoritet menja konkurs?

(Gradjanski list) - Mladi naučni radnici koji su prošli na konkursu za dodelu stanova iz Fondacije za rešavanje stambenih potreba mladih nastavnih i naučnih radnika i umetnika, čiji su osnivači pokrajinska vlada i Univerzitet u Novom Sadu, u... pročitaj ceo tekst »

Odmah nude i zaposlenje

(Dnevnik) - Savindan je na Novosadskom univerzitetu obeležen najprimerenije – uručenjem akademskih diploma i promocijama 200 mladih inženjera, mastera i magistara. Na Poljoprivrednom fakultetu su promovisana prva 22 mastera iz tri naučne obl... pročitaj ceo tekst »

Festival nauke 14. februara

(24 sata) - Na blagajni SPENS-a počela je prodaja karata za dugoočekivani „I Festival nauke u Novom Sadu“, koji će se održati 14. i 15. februara u okviru niza akcija povodom obeležavanja četrdesetogodišnjice od osnivanja Prirodno matema... pročitaj ceo tekst »

Trinaesticom brže sa Bistrice do fakulteta

(Danas) - Internet anketa koju je sprovelo JGSP Novi Sad, pokazala je da je 73 odsto anketiranih Novosađana za uvođenje nove linije broj 13, koja bi povezivala Bistricu, odnosno Novo naselje sa fakultetima, dok 12 posto njih smatra da to nije po... pročitaj ceo tekst »

Potvrđena saradnja Vojvodine i Toskane, besplatno studiranje na četiri toskanska univerziteta

(RTV) - Vojvodina će na privrednom i obrazovnom planu sarađivati i sa Toskanom, potvrdili su predstavnici pokrajine i ove italijanske regije.

Naši studenti ekonomskih i političkih nauka, poljoprivrede i književnosti moći će da ...

Studenti dobili mesta u domu, ali još plaćaju stan

(Blic) - Studenti kojima je obećano jedno od 345 mesta u 180 soba u domu koji se gradi u Kineskoj četvrti moraće da plaćaju stanarinu od 100 i više evra u privatnim stanovima još nekoliko meseci, pošto će zbog kašnjenja radova useljenje p... pročitaj ceo tekst »

Novosađani za uvođenje „trinaestice", GSP za analizu?

Dve trećine ispitanika na sajtu Gradskog saobraćajnog preduzeća izjasnilo se za uvođenje linije broj 13, koja bi povezivala Novo naselje sa fakultetima. Ukupno 73 odsto građana je glasalo za uvođenje linije, 14 odsto za uvođenje linije uz m... pročitaj ceo tekst »

Mladi se plaše izolacije, stariji otkaza i gladi

(Blic) - Strah od posledica ekonomske krize je sve prisutniji u Novom Sadu, ali dok se studenti i srednjoškolci najviše plaše novog zatvaranja granica, a njihovi roditelji gubitka posla i nemogućnosti plaćanja računa i kredita, penzioneri st... pročitaj ceo tekst »

Stipendije darovitim studentima

(Gradjanski list) - Odabrani akademci novosadskog Univerziteta juče su u Svečanoj sali Rektorata UNS u Novom Sadu potpisivali ugovore o dodeli stipendija Fonda za darovite studente.

Stipendije za 2008/2009. školsku godinu dobilo je ... pročitaj ceo tekst »

Rentiranje studentske bubice

(B92) - Sa razvojem tehnologije, rastu i mogućnosti za prepisivanje na ispitima, u poslednje vreme među studentima su popularne kamere u dugmetu, takozvane “bubice”.

"Kamera u dugmetu", "Bubica koju ništa ne ometa", "Više od 70... pročitaj ceo tekst »

Zanimljiva strana nauke

(Gradjanski list) - U okviru obeležavanja 40 godina od osnivanja novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, 14. i 15. februara održaće se Prvi festival nauke u Novom Sadu, manifestacija čiji je osnovni smisao da se putem zanimljivih eksperi... pročitaj ceo tekst »

Festival nauke u Novom Sadu 14. i 15. februara

(RTV) - U Novom Sadu će 14. i 15. februara biti održan Festival nauke, u okviru niza akcija povodom obeležavanja četiri decenije od osnivanja Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) u tom gradu.

Direktor Departmana za fiziku PMF Iš... pročitaj ceo tekst »

Mesec znanja u Novom Sadu

(RTV) - Narednih mesec dana počev od danas pa do 20. februara sajt znanje.infostud.com organizuje akciju „Mesec znanja u Novom Sadu“.

Tokom akcije će svim institucijama koje se bave neformalnim obrazovanjem biti omogućen popust ... pročitaj ceo tekst »

Evropa ulaže u školstvo Srbije

(Dnevnik) - Trogodišnji ciklus rada na devet novih Tempus projekata u koje je uključen Univerzitet u Novom Sadu počeo je prošle sedmice.

Prof. dr Miroslav Plančak, prorektor Univerziteta i koordinator Nacionalnog tima eksperata z... pročitaj ceo tekst »

Podsticaj za 39 najboljih akademaca

(Dnevnik) - Fond Univerziteta u Novom Sadu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika, koji od 1992. dodeljuje godišnje stipendije najboljim akademcima, u školskoj 2008/9. stipendiraće 3... pročitaj ceo tekst »

Zanimljiv poduhvat četvoro studenata

(Dnevnik) - Pod parolom „Kud vi okom, tu mi skokom“ pre nešto više od mesec u Novom Sadu je počela da radi specifična firma „NS potrčko“ koja se bavi kućnom dostavom namirnica, lekova, dokumenata i svega ostalog što je sugrađanima ... pročitaj ceo tekst »

Ovde život ima dušu!

(Vecernje novosti) - VELIKA ljubav prema Novom Sadu dovela je Zlatka Manojlovića (25) iz dalekog Sidneja u taj grad. Sa diplomom medicinskih nauka stečenom u Australiji, došao je sa željom da upiše stomatologiju u gradu koji u njegovom srcu z... pročitaj ceo tekst »

Akademci u Amsterdamu

(Gradjanski list) - Zahvaljujući odobrenim sredstvima iz pokrajinskog budžeta, Studentska unija Univerziteta u Novom Sadu (SUUNS) ušla je u niz projekata koji treba da budu realizovani u toku ove godine.

Jedan od njih je stručna po... pročitaj ceo tekst »

Na zimovanje za 100 evra

(Gradjanski list) - Zdravstveno-potporno udruženje Univerziteta u Novom Sadu i ove godine organizuje zimovanje za studente po povlašćenoj ceni. Tako se na Kopaoniku, Zlatiboru ili u Bugarskoj akademci mogu skijati za svega 100 evra.

... pročitaj ceo tekst »

Campus Europae - razmena studenata iz oblasti prava

Partnerski univerziteti u školskoj 2009/2010. godini, Univerzitet u Luksemburgu (Luksemburg), Univerzitet u Grajfsvaldu (Nemačka)

Uslovi konkursa:
Studenti 2. 3. ili 4. godine u šk. 2008/09
Prosečna ocena dosadašnjeg... pročitaj ceo tekst »

Vraćanje novca od školarine?

(24 sata) - Visokoškolske ustanove u Srbiji počele su da vraćaju novac studentima koji su kao deo rate za školarinu uplatili pre dogovora sa ministrom prosvete.

Ipak, fakulteti Novosadskog univerziteta još nisu počeli sa tim zat... pročitaj ceo tekst »

ODLUKA o dodeli stipendija u školskoj 2008/2009. Godini

Nakon razmatranja i rešavanja pristiglih žalbi, a po ovlašćenju Saveta Fonda, na sednici Odbora Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu održanoj 15. ... pročitaj ceo tekst »

Potpisivanje ugovora o dodeli stipendija

Obaviće se u sredu, 21. Januara 2009. Godine
U 10,00 časova – svečana sala rektorata,
Trg dositeja obradovića 5, iii sprat

Važno!

Budući stipendisti pre potpisivanja ugovora treba da, ukoliko je već n... pročitaj ceo tekst »

IEEE Computer Society 2009

IEEE Computer Society je 06.11.2008. doneo odluku da tehnički sponzoriše konferenciju IEEE ECBS-EERC 2009, koja će biti održana 7-8. septembra 2009. godine u Master centru u Novom Sadu, detaljna informacija je raspoloživa na www.ecbs-eerc.org... pročitaj ceo tekst »

Pripremna nastava od 2.800 do 9.500 dinara

(Danas) - Fakultet tehničkih nauka organizuje pripremnu nastavu za polaganje prijemnih ispita iz matematike i iz oblasti arhitekture za školsku 2009/2010. godinu. Nastava za polaganje prijemnog iz matematike biće raspoređena u dve grupe, u gru... pročitaj ceo tekst »

Festival nauke u Novom Sadu

(24 sata) - Svi posetioci će tokom dva festivalska dana imati priliku da aktivno učestvuju u prezentaciji.
Prvi deo programa čine interaktivne radionice na kojima će biti predstavljeni zanimljivi ogledi i naučne prezentacije.

pročitaj ceo tekst »

Studijski boravci u desetak zemalja

(Dnevnik) - Projekat razmene studenata „Kampus Evrope“ (Campus Europae), u koji je uključen i Novosadski univerzitet, odnosno nekoliko njegovih fakulteta, nastavlja se i u 2009/10, aUNS je raspisao konkurs za studente zainteresovane da jednu ... pročitaj ceo tekst »

Uz menadžere do iskustva i zaposlenja

(Gradjanski list) - U okviru programa studentske prakse "Na praksi SAM", koji je rezultat sporazuma o saradnji Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Univerziteta u Novom Sadu, otvoren je konkurs za obavljanje prakse uz mogućnost zaposlenja.

... pročitaj ceo tekst »

Razmena studenata s partnerskim univerzitetima u Evropi

(Gradjanski list) - Na Univerzitetu u Novom Sadu u toku je konkurs za razmenu studenata s partnerskim univerzitetima u Evropi. Pravo na konkurs imaju studenti prava, do 1. marta, a studenti medicine, stranih jezika, književnosti i kulture, biohem... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za Campus Europae

Univerzitet u Novom Sady i Fakultet tehničkih naika u novom sadu raspisuju konkursc za CAMPUS EUROPAE projekat razmene studenata u školskoj 2009/2010
Projekat raymene studenata će biti iz sledećih inženjerskih oblasti: elektrotehnike i... pročitaj ceo tekst »

Decembarske markice do subote

(Gradjanski list) - Počela je prodaja markica na svim šalterima Gradskog saobraćajnog preduzeća. Decembarske markice važe do subote, a šalteri rade od 5.30 do 19.30 sati. Po novoj ceni, markica za građane košta 1.638 dinara, za zaposlene 1... pročitaj ceo tekst »

Politički razvoj Novog Sada između dva svetska rata

(Dnevnik) - Novi Sad nedavno je dobio svoju prvu istoriju političkog razvoja grada između dva svetska rata, a njen autor je dr Slobodan Bjelica, docent na Katedri za istoriju Filozofskog fakulteta Novosadskog univerziteta.

Po njegov... pročitaj ceo tekst »

Praksa u Banovini za 34 studenta

(Blic) - Na Novosadskom univerzitetu objavljen je spisak 43 studenta koji će učestvovati u programu radne prakse u Skupštini i Izvršnom veću Vojvodine.

Učesnici programa imaju priliku da, osim radnog iskustva, steknu i sertifika... pročitaj ceo tekst »

Obuka za pregovaranje u prodavanju intelektualne svojine

(RTV) - Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Privredna komora Srbije, od 2005. godine organizuju takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Jedan od rezultata dosadašnjih takmičenja je više od... pročitaj ceo tekst »

Do knjiga i časopisa preko interneta

(Danas) - Tim profesora Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu razvio je novu, četvrtu verziju softverskog sistema BISIS, koji će tokom ove godine biti implementiran u rad svih 14 fakultetskih biblioteka u Voj... pročitaj ceo tekst »

Studenti na radnoj praksi u pokrajinskim organima

(Gradjanski list) - Univerzitet u Novom Sadu objavio je spisak 43 studenta koja će učestvovati u Univerzitetskom programu radne prakse u Skupštini, Izvršnom veću Vojvodine i pokrajinskim organima uprave u 2009.

Oni će do jula pr... pročitaj ceo tekst »

Studenti biraju dom koji ima dušu

(Gradjanski list) - Iako je u studentskom domu "Slobodan Bajić" trenutno najlošiji smeštaj, on je među najtraženijima zbog blizine fakulteta, menze i dobre atmosfere. Neki studenti iz domova boljeg standarda nude zamenu za "Bajića" iako idu ... pročitaj ceo tekst »

Useljenje kad mu vreme nije

(Dnevnik) - Studentski dom, namenjen budućim akademskim građanima koji se obrazuju na somborskom Pedagoškom fakultetu, promenio je sliku učeničkog i studentskog standarda u gradu. Sombor je već niz godina regionalni srednjoškolski obrazovni... pročitaj ceo tekst »

Uručene nagrade Dr Zoran Đinđić mladim naučnicima

(Danas) - Na tradicionalnoj svečanosti sinoćje uručena nagrada Izvršnog veća AP Vojvodine „Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača u 2008. godini sa područja AP Vojvodine. Ove godine je to docent dr Miloš Stojakovićsa n... pročitaj ceo tekst »

Studenti čuvaju jelke

(Blic) - Kako bi se smanjila nekontrolisana seča jelki i hrastova, u značajnom porastu u vreme novogodišnjih i božićni praznika, „Zelena patrola“, koju čine studenti Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta, pokrenul... pročitaj ceo tekst »

Profesori ljubazni, ali srpski težak

(Dnevnik) - U okviru programa studentske razmene "Kampus Evrope" treću akademsku godinu zaredom na Novosadski univerzitet dolaze, između ostalih, i studenti iz Portugala. Ove godine na Fakultetu tehničkih nauka master studije upisali su Karlos ... pročitaj ceo tekst »

Besplatan pristup bazi podataka Handbook of Research on Fuzzy Information Processing in Databases

Ovo su izuzetni, autoritativni referentni radovi od IGI Globala sa značajnim štampanim izvorom iz oblasti Informacionih nauka. Besplatan pristup ovoj bazi podataka Univerzitet u Novom Sadu imaće sledeće tri godine, odnosno od 19.11.2008. godin... pročitaj ceo tekst »

UNIVERZITETSKI PROGRAM RADNE PRAKSE U SKUPŠTINI APV, IZVRŠNOM VEĆU APV I POKRAJINSKIM ORGANIMA UPRAVE

Na sajtu je trenutno objavljena lista kandidata u užem izboru sa Pravnog i Ekonomskog fakulteta koji se pozivaju na intervju 23. decembra 2008. godine. Molimo Vas da na intervju dođete u naznačeno vreme iz tabele koju možete preuzeti iz pdf fa... pročitaj ceo tekst »

Prezentacija rada softverskog paketa BISIS v. 4.0

Decembra 2008. godine započeta je akcija opremanja visokoškolskih biblioteka, biblioteka viših škola i gimnazija bibliotečkim softverskim sistemom za elektronsko poslovanje ovih biblioteka. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanj... pročitaj ceo tekst »

Promocija profesora emeritusa

(Gradjanski list) - Univerzitet u Novom Sadu u ponedeljak u 18 sati prirediće svečanost na Poljoprivrednom fakultetu na kojem će promovisati u zvanje profesora emeritusa dr Mariju Kraljević-Balalić, redovnu profesorku u penziji Poljoprivredno... pročitaj ceo tekst »

I Univerzitet traži muzej Ajnštajnovih

(Blic) - Delegacija Novosadskog univerziteta predvođena rektorkom Radmilom Marinković-Nedučin predala je juče zameniku gradonačelnika Saši Igiću inicijativu da se u rodnoj kući Mileve Marić u Kisačkoj 20 otvori muzej posvećen naučnici ... pročitaj ceo tekst »

Studenti na turneji po Evropskoj Uniji

(Dnevnik) - Ove školske godine počeo je novi evropski program mobilnosti studenata i univerzitetskih nastavnika “Erazmus mundus spoljni prozor saradnje - Bazileus”, namenjen regionu Zapadnog Balkana.

U konzorcijumu je 20 univerzi... pročitaj ceo tekst »

Muzej za Milevu Marić-Ajnštajn

(Dnevnik) - Inicijativa za osnivanje muzeja Mileve i Alberta Ajnštajna juče je, povodom 133 godine od rođenja ove slavne Novosađanke, stigla u Gradsku kuću. Univerzitet u Novom Sadu uz podršku poznatog fizičara prof. dr Rastka Maglića, pok... pročitaj ceo tekst »

Bolonja proredila studente

(Glas javnosti) - Na Univerzitetu u Novom Sadu u toku je rekapitulacija broja studenata upisanih na sve godine osnovnih studija u ovoj školskoj godini, koja bi trebalo da pokaže tačan broj studenata.

Međutim, preciznih podataka o ... pročitaj ceo tekst »

Nagrađeni najbolji studenti medicine i stomatologije

(Danas) - Najboljim studentima prve i završne godine medicine i stomatologije juče su u Skupštini Vojvodine uručene nagrade Fonda Slađana Đorđević.

Sa deset hiljada dinara, umetničkom slikom i vrednom knjigom Prometeja ovog pu... pročitaj ceo tekst »

Ekološki centar obučava volontere

(Građanski list) - Seminar za edukaciju 20 mladih iz različitih lokalnih sredina u AP Vojvodini, a u vezi s prepoznavanjem ekoloških problema, načinima saradnje s nadležnim institucijama i partnerima iz lokane samouprave – trajaće od sutra... pročitaj ceo tekst »

Skroz smo slični, a najbolje su žurke

(Dnevnik) - Novosadska lokalna oganizacija ESTIEM (European Students of Industrial Engeneering and Management) i Fakultet tehničkih nauka organizovali su studentsku razmenu i protekle nedelje ugostili studente industrijskog inženjerstva i menad... pročitaj ceo tekst »

Studenti i radnici daju krv

(Gradjanski list) - U Zavod za transfuziju krvi, Hajduk Veljkova 9a, danas od 9 do 12 sati dolaze studenti Visoke poslovne škole, sutra od 9 do 13 ekipa radi na FTN-u, a od 10 sati dolaze im članovi udruženja "Makedonija". U sredu od 12 sati do... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za dom "Dr Zoran Đinđić"

(Gradjanski list) - Studentski centar "Novi Sad" objavio je konkurs za prijem studenata u novoizgrađeni studentski dom u Somboru "Dr Zoran Đinđić", koji je izgrađen zahvaljujući sredstvima pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja.

... pročitaj ceo tekst »

NOVI SAD: Trećina akademaca položila sve predmete

(Danas) - Pravo na upis druge godine studija na fakultetima Novosadskog univerziteta, sa preko 42 ESP boda, ostvarila su ukupno 5.043 studenta, od čega je 3.148 budžetskih studenata, samofinansirajućih 1.895, dok je uslov za treću godinu ispun... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za američke sportske i dečije kampove

(RTV) - U našoj zemlji ponovo je pokrenut Program „Camp America" koji omogućava studentima iz Srbije rad u dečjim sportskim kampovima širom Sjedinjenih Američkih Država. Ovo je samo jedan u nizu programa Američkog instituta za strane stud... pročitaj ceo tekst »

Nauka profesorima bila i posao i hobi

(Blic) - Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine dodelilo je nagrade za životno delo dr Jeleni Mihaljev-Martinov, profesorki Medicinskog fakulteta, dr Momčilu Uboviću, profesoru Poljoprivrednog fakulteta, dr Ištvanu Žigrai... pročitaj ceo tekst »

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno preko 500 radnih mesta

(Danas) - Višu poslovnu školu sam završio 2005. godine, nakon čega sam tražio posao, ali ga nisam našao, pa sam otišao u vojsku. Kada sam se vratio, nastavio sam školovanje na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, koju sam završio ... pročitaj ceo tekst »

Ponovo pala grana topole u parku kod Filozofskog fakulteta

(24 sata) - INCIDENT Velika grana topole odlomila se u parku kod Filozofskog fakulteta, a na istom mestu prepolovilo se i stablo vrbe. Ivan Nožinić, portparol JP „Gradsko zelenilo“, kaže da povređenih nije bilo, ali da je ovaj incident jo... pročitaj ceo tekst »

Poslovne mogućnosti pred studentima

(Danas) - Sajam poslovnih mogućnosti KONTEH 08, koji je priredila Studentska organizacija EESTECC Novi Sad, kako bi studentima i diplomcima tehničkih fakulteta bile predstavljene mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera, biće od...

Izmenjana trasa autobusa do četvrtka

(Danas) - Zbog radova na popravci oštećenja na kolovozu u Stražilovskoj, autobusi koji saobraćaju ovom ulicom kretaće se izmenjenim trasama do četvrtka. Autobusi broj 1, 4 i 8 od centra prema Limanu i idu Bulevarom Mihajla Pupina do Varadins... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za hiljadu studenata

(B92) - Hiljadu najboljih studenata u Srbiji potpisali su ugovore o stipendiranju sa Fondom za mlade talente.

Dobitnici stipendija, u sledećih godinu dana, primiće mesečno po 25.000 dinara. Na konkurs su mogli da se prijave studenti... pročitaj ceo tekst »

Studentski dom u Somboru čeka stanare

(Danas) - Do početka drugog semestra u Studentski dom u Somboru useliće se 154 studenta. Konkurs će biti otvoren od 15. decembra do 15. januara, a prema nekim podacima 295 studenata sa budžetskim finansiranjem su izvan somborske opštine, pa s... pročitaj ceo tekst »

Na radnu praksu u Banovinu

(Danas) - Univerzitet u Novom Sadu raspisao je konkurs za učešće studenata u Univerzitetskom programu radne prakse u Skupštini, Izvršnom veću i pokrajinskim organima uprave u školskoj 2008-2009. godini za ukupno 38 studenata završne godine... pročitaj ceo tekst »

Optometrija kao apsolutni hit

(Danas) - Na Novosadskom sajmu je završen 5. međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, koji je ove godine okupio oko 70 obrazovnih institucija iz zemlje i inostranstva. Prema rečima PR menandžera Maje Baračkov, Sajam obrazovanja ispunio j... pročitaj ceo tekst »

Zelena patrola studenata "Zabranjeno sekiranje"

Zelena patrola studenata, koji se bave ekologijom, pokrenula je kampanju pod nazivom "Zabranjeno sekiranje" s ciljem da se smanji neplanska seča jele i hrasta za novogodišnje i božićne praznike.

Koordinator Zelene patrole Andor Luh... pročitaj ceo tekst »

Završen Međunarodni sajam obrazovanja

(RTV) - Na Novosadskom sajmu završen je 5. Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", na kojem se predstavilo više od 70 univerziteta, viših škola, akademija, srednjih i osnovnih škola.

Za posetioce su bile organizovane i brojne t... pročitaj ceo tekst »

Akcioni plan za mlade

(Gradjanski list) - U Svečanoj sali Skupštine opštine održan je okrugli sto povodom pokretanja inicijative za osnivanje saveta za mlade, omladinske kancelarije i početka postupka izrade lokalnog akcionog plana za mlade.

Skupu koji... pročitaj ceo tekst »

Volonteri obeležili svoj dan

(Gradjanski list) - Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obeležen je juče nizom akcija. Na Trgu slobode građani su mogli razgovarati s volonterima Centra za omladinski rad i Omladine Jazasa, a koordinatorka Centra Stanislava Marić rekla je... pročitaj ceo tekst »

Bijenale studentskog plakata

(RTV) - Otvaranje izložbe trećeg Svetskg bijenala studentskog plakata je danas, 5. decembra 2008. u 12 časova u JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina". Dodela nagrada je istog dana u 18 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti. I... pročitaj ceo tekst »

Volonteri zlata vredni

(Gradjanski list) - Treću godinu zaredom Volonterski centar Vojvodine (VCV) organizovao je projekat "Lokalni volonterski servis – teorija i praksa" na koji se odazvalo preko sto mladih ljudi. Sedamdesetak kandidata nakon obuke krenulo je u volo... pročitaj ceo tekst »

U Novom Sadu otvoren Međunarodni sajam obrazovanja

(Beta) - Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" otvoren je danas na Novosadskom sajmu, a sajam je otvorio ministar prosvete Žarko Obradović.

OBRAZOVANJE "Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, tako da je ovo sajam buduć... pročitaj ceo tekst »

Imaće Novosađani i portugalske diplome

(Dnevnik) - Na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka ove školske godine telekomunikacije studiraju Karlos Sera i Luis Mendeš, portugalski studenti, s Univerziteta u Aveiru. Istovremeno, Goran Lazić uči inženjerski menadžment u Aveiru, Marin... pročitaj ceo tekst »

Kampanja zelene patrole - „Zabranjeno sekiranje”

(Dnevnik) - Zelena patrola, odnosno studenti koji se bave zaštitom životne sredine i ekologijom, pokrenuli su kampanju pod nazivom "Zabranjeno sekiranje", s ciljem da se smanji neplanska seča jele i hrasta u vreme novogodišnjih i božićnih pr... pročitaj ceo tekst »

Web dizajn - odlaganje

Vezbe za grupu 8 (sreda 03.12.2008) i grupu 4 (cetvrtak 04.12.2008) odlazu se za subotu 06.12.2008. Odrzace se po sledecem rasporedu: grupa 4: od 09:00 do 12:15, grupa 8: od 12:30 do 15:45. Vezbe ce biti odrzane u ucionici GRID 1. Na vezbe poneti ...

Subotički ekonomski fakultet sprema nastavu za aktuare

(RTV) - Ekonomski fakultet uključio se u projekat organizovanja nastave za aktuare, stručnjake koji se bave procenom rizika.

Sva osiguravajuća društva u Srbiji obavezna su da imaju po jednog aktuara, pa je Narodna banka Srbije potp... pročitaj ceo tekst »

Putokazi obrazovanja u Srbiji

(24 sata) - Prema rečima Maje Baračkov iz Službe za odnose sa javnošću Novosadskog sajma, trend ponude uglednih visokoobrazovnih institucija u zemlji i predstavljanje nastavnih planova koji su u skladu s prestižnim srodnim fakultetima u Evro... pročitaj ceo tekst »

U Centralnoj biblioteci Novosadskog univerziteta otvoren Info centar o EU

(Danas) - U okviru Centralne biblioteke Novosadskog univerziteta juče je otvoren prvi Informacioni centar o Evropskoj uniji u Srbiji koji treba da doprinese da se studenti, ali i drugi građani bliže upoznaju i poboljšaju svesti o ovoj organiza... pročitaj ceo tekst »

"Putokazi" poslednja ovogodišnja sajamska priredba

(RTV) - Peti međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", koji će se održati od 4. do 6. decembra, biće poslednja ovogodišnja priredba na Novosadskom sajmu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na Sajmu učestvuje oko... pročitaj ceo tekst »

Zaposleni u perionicama veša imaju pune ruke posla

(Blic) - Četiri novosadske perionice veša, kažu zaposleni u njima, žive od samaca, sportista, uglednih Novosađana, ali i stranaca. Peru sve, od kožnih mantila vrednih i 25.000 evra, preko markiranih haljina novosadskih pevačica, košulja i ... pročitaj ceo tekst »

Škola za nove medije

(24 sata) - Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je Školu internetskog novinarstva u kojoj budući veb novinari, pored specifičnog internetskog novinarstva, kroz praktičnu obuku bivaju osposobljeni i da naprave svoj blog, izrade interakti... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za praksu u pokrajinskoj upravi

(Danas) - Skupština i Izvršno veće AP Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu uz podršku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ove godine zajednički organizuju Univerzitetski program radne prakse u pokrajinskim organima uprave.<... pročitaj ceo tekst »

Novosađani domaćini, Čačani najvredniji

(Dnevnik) - UNESKO katedra za studije preduzetništvaUniverziteta u Novom Sadu bila je domaćin ovogodišnje „Globalne nedelje preduzetništva“u Srbiji, a manifestacija je održana u 75 zemalja sveta s više od 13.600 različitih aktivnosti.pročitaj ceo tekst »

GSP uvodi "trinaesticu"

(RTS) - GSP planira da od Nove godine uvede novu gradsku liniju koja bi povezivala Novo naselje i Univerzitetski kampus. Predlog je da nova gradska linija polazi od okretnice na Novom naselju do fakulteta na Limanu.

Autobusi na novoj l... pročitaj ceo tekst »

Najvredniji projekat Naučnotehnološki park

(Gradjanski list) - Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) trebalo bi da do kraja novembra objavi za koje projekte je odobrilo novac. Novi Sad je konkurisao sa 30 projekata u vrednosti 4,46 milijardi dinara, to jest više od 52 miliona... pročitaj ceo tekst »

Nova gradska linija broj 13

(24 sata) - Gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ planira da uvede novu gradsku liniju koja bi povezivala Novo naselje i Univerzitetski kampus. „Predlog je da nova linija nosi broj 13 i polazi od okretnice na Novom naselju do fakulteta ... pročitaj ceo tekst »

Uređenje da bi se ekološki očuvao kampus

(Danas) - Unapređivanje saradnje između grada i Univerziteta, koja bi se posebno ogledala u zajedničkom nastupu grada i UNS na međunarodnom planu, što bi doprinelo boljem pozicioniranju Novog Sada u internacionalnim okvirima, bila je glavna t... pročitaj ceo tekst »

Besplatno testiranje na HIV u Novom Sadu

(RTV) - Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, Institut za javno zdravlje Vojvodine, u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, organizuje akciju besplatnog i anonimnog savetovanja i tes... pročitaj ceo tekst »

Prvi put Dan otvorenih vrata

(Gradjanski list) - U Skupštini Vojvodine juče je prvi put organizovan Dan otvorenih vrata, a gosti predsednika Šandora Egerešija i njegovih najbližih saradnika bili su studenti i đaci iz više mesta u pokrajini. Skup je organizovan u saradn... pročitaj ceo tekst »

Strani fakulteti na Sajmu obrazovanja "Putokazi"

(Poslovna zena) - Sajam obrazovanja "Putokazi", koji će se održati od 4. do 6. decembra na Novosadskom sajmu i ove godine će imati pravi međunarodni karakter, čemu doprinosi učešće univerziteta i fakulteta iz Grčke, Mađarske, Poljske i H... pročitaj ceo tekst »

Nastava tamburaške, džez i crkvene muzike

(Danas) - Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u Subotici će biti osnovana Akademija primenjene muzike sa odsekom za tamburašku, džez i crkvenu muziku. Na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu grupa profesora većpriprema progra... pročitaj ceo tekst »

Prvi opšti Informacioni centar o Evropskoj uniji

Poštovani,

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavam da će Univerzitet u Novom Sadu imati izuzetnu čast da postane prvi univerzitet u Srbiji u kojem će se otvoriti opšti Informacioni centar o Evropskoj uniji na osnovu sporazuma Un... pročitaj ceo tekst »

TEMPUS info dan

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da Tempus kancelarija u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu organizuje Tempus info dan na Univerzitetu, u cilju što bolje pripreme svih zainteresovanih za sledeći konkursni rok u okviru Tempus program... pročitaj ceo tekst »

Da li ste baš Vi novo lice nauke u Srbiji?

Ukoliko imate između 18 i 35 godina, studirate, radite ili se bavite prirodnim naukama, imate ideju kako da u 3 minuta objasnite neki naučni koncept i želite da budete ’Pop Idol’ u nauci i pobedite, prijavite se na konkurs za učešće u no... pročitaj ceo tekst »

Najrizičniji studenti

(Dnevnik) - Mladi će moći da anonimno i besplatno provere svoj HIV status u naredna četiri dana, povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side. U okviru kampanje „Preuzmi odgovornost“ danas će se od 11 do 13 časova u studentskim d... pročitaj ceo tekst »

„Dan otvorenih vrata“ u Skupštini Vojvodine

(24 sata) - „Dan otvorenih vrata“ biće organizovan sutra u Skupštini Vojvidine, najavio je predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši. U subotu će Skupštinu Vojvodine organizovano posetiti 400 učenika i studenata iz svih delova p... pročitaj ceo tekst »

Master programi za nezaposlene sa zastarelim diplomama

(24 sata) - Od ukupno 17 novih projekata odobrenih za finansiranje u okviru programa Evropske unije „Tempus IV“, Univerzitet u Novom Sadu će učestvovati u devet projekata u svojstvu partnerske institucije. Od tog broja, koordiniraće jednim ... pročitaj ceo tekst »

Program za osavremenjivanje zastarelih diploma

(Biznis novine) - Univerzitet u Novom Sadu učestvovaće kao partnerska institucija u devet projekata od ukupno 17 koji su odobreni za finansiranje u okviru evropskog programa „Tempus IV", saopštila je ta institucija.

Univerzitet ć... pročitaj ceo tekst »

ECBS-EERC 2009 u Novom Sadu

(Personal magazin) - IEEE Computer Society je 6. novembra 2008. doneo odluku da tehnički ko-sponzoriše konferenciju IEEE ECBS-EERC 2009, koja će biti održana 7. i 8. septembra 2009. godine u Master centru u Novom Sadu, detaljna informacija je ... pročitaj ceo tekst »

Useljenje u novi dom i „Feješ Klaru” u februaru

(Dnevnik) - Iako je zbog aktuelnog renoviranja muškog studentskog doma „Feješ Klara“ i malo smanjenog kapaciteta ženskog doma „23. oktobar“ (nakon opsežnog renoviranja), broj raspoloživih mesta za smeštaj studenata u Novom Sadu za ok... pročitaj ceo tekst »

Regresiranje troškova za prevoz studenata

(Gradjanski list) - Radi ostvarivanja prava na regresiranje troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju do kraja budžetske 2008. godine (za oktobar, novembar, decembar), studenti treba da podnesu zahtev Opštinskoj upravi Inđija – Od... pročitaj ceo tekst »

Tempus info dan na Univerzitetu

Obaveštavamo Vas da Tempus kancelarija u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu organizuje Tempus info dan na Univerzitetu, u cilju što bolje pripreme svih zainteresovanih za sledeći konkursni rok u okviru Tempus programa, koji će se održati ... pročitaj ceo tekst »

Preko razmene studenata u Ameriku

(Građanski list) - Univerzitet u Novom Sadu poziva studente iz Srbije da se prijave za novi program pod nazivom „Forecast - program razmene“.

U Sjedinjenim Američkim Državama 36 studenata iz Srbije već pohađa 16 različitih u... pročitaj ceo tekst »

Počelo useljavanje u novosadske studentske domove

(Danas) - Studenti starijih godina koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentskom domu svoje ugovore o stanovanju mogu preuzeti u službi smeštaja Studentskog centra do 1. decembra. U novosadskim studentskim domovima za akademce starijih godin... pročitaj ceo tekst »

Udvaranje ubija studiranje - bolonjski proces

(Dnevnik) - U kontekstu priče o aktuelnom prebrojavanju samofinansirajućih studenata koji su u 2007/8. ostvarili 42–59 bodova (u skladu s izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju) i za koje je država spremna da plati troškove školar... pročitaj ceo tekst »

Studentarija u apartmanima

(Gradjanski list) - Studenti koji su se našli ispod crte na konačnoj rang-listi za dodelu smeštaja u studentskim domovima od sredine februara biće useljeni u potpuno adaptiran Studentski dom "Klara Feješ" u ulici Alekse Šantića 4 na Grbavic... pročitaj ceo tekst »

Putokazi obrazovanja

(Novosadski sajam) - Posetioci 5. međunarodnog sajma obrazovanja "Putokazi", koji se od 4. do 6. decembra održava u Hali "Master" Novosadskog sajma, moći će da se upoznaju sa uslovima upisa, školovanja i studiranja na osnovnim i poslediplomsk... pročitaj ceo tekst »

Počinje useljavanje studenata u domove

(Danas) - Stariji studenti godina koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentskom domu svoje Ugovore o stanovanju mogu preuzeti u Službi smeštaja Studentskog centra do 1. decembra, do kada se mogu i useliti.

Broj mesta u studentski... pročitaj ceo tekst »

Ispod crte ostalo 1.246 studenata

(Blic) - Useljenje studenata u novosadske domove počelo je juče i trajaće do 1. decembra, a u sobe će se useliti 1.549 studenata starijih godina. Onih 1.246 koji su se našli ispod crte smeštaj će tražiti na nekoj drugoj adresi, a, kako ka... pročitaj ceo tekst »

Ceo studentski meni za kutiju cigareta!

(Gradjanski list) - I pored dobro organizovane ishrane, prema istraživanjima lekara u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, studenti Novosadskog univerziteta hrane se loše, pošto uglavnom jedu jednom dnevno, i to često samo sendvič ili bure... pročitaj ceo tekst »

Spojili se mladost i kreativnost

(Danas) - Globalna nedelja preduzetništva za Srbiju, u organizaciji UNESCO Katedre za studije preduzetništva na Univerzitetu u Novom Sadu, počela je juče i trajaće do 23. novembra, uz niz pratećih aktivnosti, predavanja, prezentacija, radion... pročitaj ceo tekst »

Objavljena konačna rang-lista

(Gradjanski list) - Studentski centar u Novom Sadu objavio je u petak konačnu rang-listu za smeštaj studenata u studentske domove u Novom Sadu i Zrenjaninu.

Studenti koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentske domove mogu, poče... pročitaj ceo tekst »

U korak sa svetskim dostignućima

(Danas) - Na prvom međunarodnom studentskom kongresu grafičkih tehnologija pod nazivom PDP Convention, održanom na Fakultetu tehničkih nauka, svoje radove u oblasti štamparstva, dizajna i fotografije izložilo je 38 studenata iz Ukrajine, Nem... pročitaj ceo tekst »

U BESTu počela prolećna sezona kurseva

Prijava za prolećnu sezonu kurseva je počela! Puno zanimljivih tema i destinacija.
Listu kurseva mozete pogledati ovde.

I pre je Srbija preko Vojvodine išla u Evropu

(Dnevnik) - Otvaranjem novog studentskog doma, obnovljenog zdanja nekadašnje zgrade Preparandije i svečanom akademijom u somborskom Narodnom pozorištu, obeleženo je 230 godina od osnivanja “Norme” Avrama Mrazovića, preteče visokog obrazo... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za sto postdiplomaca

(Danas) - Stotinu nezaposlenih Novosađana koji su upisali poslediplomske studije dobijaće u narednih godinu dana mesečnu stipendiju od 14.000 dinara kao učešće Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu u njihovom stručnom usavršava... pročitaj ceo tekst »

U Somboru otvoren novi studentski dom Dr Zoran Đinđić

(RTV) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Somboru novi studentski dom "Doktor Zoran Đinđić".

Dom je izgrađen sredstvima pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja i nalazi se pored Pedagoškog faku... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za stipendije za studente sa teritorije Grada Subotice za školsku 2008/2009. godinu

Upravni odbor fondacije „Put ka znanju" je na svojoj sednici održanoj 11 . novembra 2008. godine doneo Odluku da se na osnovu člana 18. Statuta Fondacije raspiše konkurs.

Za dodeljivanje stipendije iz sredstava Fonda mladim talent... pročitaj ceo tekst »

Raspisan konkurs za studentske predstavnike u Senatu

Raspisan je konkurs za studentske predstavnike u Senatu!
Konkurs traje do petka, 14. novembra 2008. godine, do 14h.

Kandidature se predaju u Rektoratu, u kancelariji studenta prorektora (4. sprat)
Uslovi, da se student mo... pročitaj ceo tekst »

O seksu i između dva predavanja

(Dnevnik) - Iako se smatra da su mladi zdrava populacija, podaci govore da su baš oni izloženi brojnim faktorima rizika.

Najčešći su pušenje, zloupotreba alkohola, nepravilna ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, rizično seksu... pročitaj ceo tekst »

Studentska radna praksa u pokrajinskim organima

(24 sata) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine dr Bojan Pajtić ovlašćen je da u ime Pokrajinske vlade potpiše Sporazum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu, Skupštine Vojvodine i Izvršnog veća, kojim je uređuje način ostvarivanj... pročitaj ceo tekst »

Podstrek mladim poslovnim ljudima

(Danas) - UNESCO Katedra za studije preduzetništva na Univerzitetu u Novom Sadu biće domaćin Globalne nedelje preduzetništva za Srbiju koja će se održati od 17. do 23. novembra, uz niz pratećih aktivnosti, predavanja, prezentacija, radionic... pročitaj ceo tekst »

Za 2.402 mesta u domovima konkurisalo 2.890 studenata

(24 sata) - Za smeštaj u sedam studentskih domova u Novom Sadu i jednom u Zrenjaninu prijavilo se ukupno 2.890 studenata viših godina, apsolvenata, polaznika master studija i studenata rekonvalescenata, prema zvanično obrađenim podacima Služb... pročitaj ceo tekst »

Za domove konkurisalo 3.000 studenata

(Gradjanski list) - Do petka se za domski smeštaj u sedam studentskih domova u Novom Sadu i jednom u Zrenjaninu prijavilo ukupno 2.890 studenata viših godina, apsolvenata, polaznika master studija i studenata rekonvalescenata, prema zvanično ob... pročitaj ceo tekst »

Trening seminar: Making projects with impact

(Youth) - Treninng seminar: „Balkan/Baltic cooperation: Making projects with impact" ce se odrzati u Novom Sadu od 19. do 26. novembr u organizaciji "Centra za neformalno obrazovaje i celoživotno učenje".

Cilj trening seminara je p... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za dodelu stipendije za jednogodišnje studije u SAD-u

Konkurs za dodelu stipendije za jednogodišnje studije u SAD-u -
Undergraduate Exchange Program 2009-2010

PREZENTACIJA PROGRAMA BIĆE ODRŽANA 10. NOVEMBRA U 10:00h, U CENTRU ZA
RAZVOJ KARIJERE I SAVETOVANJA STUDENATA U... pročitaj ceo tekst »

KOME SU PODELJENI STANOVI ZA MLADE NAUČNE I NASTAVNE RADNIKE I UMETNIKE?

(Dnevnik) - Kada će se u 27 stanova, čiju izgradnju u glavnom gradu Vojvodine je finansiralo Izvršno veće, preko Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, useliti mladi nastavni i naučni radnici i umetnici zaposleni na Univerzitetu u Novom... pročitaj ceo tekst »

Novosadski studenti u borbi protiv najlon kesa

(Danas) - Novosadski studenti organizovali su juče u centru grada akciju za izbacivanje najlon kesa iz upotrebe. Svako ko je na štandu organizatora ostavio najlon kesu dobio je platnenu torbu.

Raspodela još 180 slobodnih mesta

(Danas) - Danas se završava drugi konkursni rok za popunu slobodnih mesta u Studentskom domu „Mihajlo PredićMiša“ u Zrenjaninu. Adaptacijom ove ustanove u prethodnim školskim godinama, Zrenjanin je stvorio primerene uslove za smeštaj stud... pročitaj ceo tekst »

Novosadski akademci u neizvesnosti

(Gradjanski list) - Na osnovu zahteva Ministarstva prosvete, prikupljaju se novi podaci o ukupnom broju studenata na svim godinama studija koji se finansiraju na teret budžeta, rečeno nam je u Kancelariji za odnose s javnošću Univerziteta u No... pročitaj ceo tekst »

Izgradnja doma u Kikindi u završnoj fazi

(Vecernje novosti) - Izgradnja doma za srednjoškolce i studente u Kikindi u završnoj je fazi. Sve će biti urađeno do sredine januara, pa će se budući domci za zimski raspust useliti u prelepu trospratnicu podignutu na idealnoj lokaciji, izme... pročitaj ceo tekst »

S bolonjskim uslovom gotovo 10.000 akademaca

(Dnevnik) - Mada je ukupan broj studenata koji su na osnovu Zakona o izmeni i dopuni Zakona o visokom obrazovanju stekli uslov za upis i na drugu i na treću godinu studija na teret budžete na Univerzitetu u Novom Sadu ukupno manji od prošlogodi... pročitaj ceo tekst »

Produžen konkurs za prijem studenata u domove

Konkurs za prijem studenata viših godina studija u studenstke domove produžen je do 7. novembra. Rok je produžen zbog problema s upisom studenata u narednu godinu studija, prema skupštinskoj odluci o priznavanju bodova neophodnih za studiranje... pročitaj ceo tekst »

Objavljeni javni pozivi za godišnje nagrade – dr Zoran Đinđić

Pokrajinski sekreterijat za nauku i tehnološki razvoj i Univerzitet u Novom Sadu objavili su javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nagrade DR ZORAN ĐINĐIĆ.

Pokrajinski sekreterijat za nauku i tehnološki razvoj i Univerzite... pročitaj ceo tekst »

Na putu do fakulteta koleginica upala u šaht

(Blic) - Dvadesetogodišnja Novosađanka je samo srećom prošla bez povreda kada je na putu do fakulteta upala u šaht sa nepričvršćenim poklopcem na uglu Miletićeve i Ulice Jovana Subotića. Ovakva scena mogla bi da se ponovi svakog trenutka... pročitaj ceo tekst »

Delo istraživača dva novosadska fakulteta

(Politika) - Program za elektronsko razvrstavanje, pretraživanje i prosleđivanje bibliotečkih podataka „bisis” delo je istraživača dva novosadska fakulteta. Svejedno koju oznaku (indeks) upišete (ima ih čak 90), očas pronađete tražen... pročitaj ceo tekst »

Država zbunjuje studente

(Gradjanski list) - Studenti Novosadskog univerziteta iako su već krenuli u narednu školsku godinu i dalje su u neizvesnosti da li će studirati kao samofinansirajući ili na teretu budžeta. Proteklih dana održana je serija sednica organa Univ... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za stipendije za studente sa teritorije grada Subotice za školsku 2008/2009

Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina, Grad Subotica
Komisija za dodelu stipendije
Broj: I-67-51/08
Dana: 28.10. 2008. godine

Na osnovu člana 10. stav 1. tačka 3. i 19. Odluke o stipendiranju studenata ... pročitaj ceo tekst »

Pijani mladići flašama pretukli studente

(Blic) - Svoju diplomsku proslavu student Miroslav S. (25) iz Ivanjice završio je u Kliničkom centru s teškim telesnim povredama, nakon tuče koja je izbila tokom slavlja u noći između petka i subote u konobi „Orkus” u strogom centru Novo... pročitaj ceo tekst »

Završena izgradnja novog studentskog doma u Somboru

(Danas) - U neposrednoj blizini Pedagoškog fakulteta završena je izgradnja studentskog doma. Za ovu trospratnicu najviše sredstava, 159,6 miliona dinara, obezbeđeno je iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Dom ima 4.000 kvad... pročitaj ceo tekst »

Budžetlije na kvoti 42

(Vecernje novosti) - ODLUKOM Senata Univerziteta Novi Sad usvojene su prelazne odredbe Zakona o visokom obrazovanju, koje određuju pravila za upis u narednu akademsku godinu, čime će na fakultetima konačno doći do bodovnog raspleta.

pročitaj ceo tekst »

Od virkanja do bubica

(Gradjanski list) - Tradicionalne metode prepisivanja na kontrolnim zadacima – poput pisanja puškica i takozvanog virkanja – popularne među učenicima osnovnih i srednjih škola u Zrenjaninu, još nije zamenila nova tehnologija mobilnih tele... pročitaj ceo tekst »

Studenti slušaju predavanja na četiri jezika

(Vecernje novosti) - Na tri novosadska fakulteta studenti, pripadnici nacionalnih manjina, nastavu na maternjem jeziku slušaju uglavnom iz sociologije, pedagogije i psihologije. Akademci Filozofskog fakulteta sa katedri za rusinski, rumunski, slo... pročitaj ceo tekst »

Na budžetu 48 studenata iz Hrvatske

(Danas) - Izvršno veće Vojvodine donelo je odluku da se ukupno 48 kandidata srpske nacionalnosti iz Republike Hrvatske, koji su položili prijemni ispit na fakultetima i visokim školama strukovnih studija Univerziteta u Novom Sadu, upiše na st... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za talentovane brucoše iz Sombora

(Gradjanski list) - Upravni odbor Fonda "Laza Kostić" opštine Sombor za stipendiranje učenika i studenata i podsticanje stvaralaštva mladih raspisao je konkurs za stipendiranje pet studenata iz Sombora (grad i sela) koji su upisali prvu godinu... pročitaj ceo tekst »

Za planirani Naučno-tehnološki kamp zatraženo je 1,3 milijardi dinara

(24 sata) - Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan na konkursu za sredstva u 2009. godini predato je 59 projekata iz Novog Sada i okoline, u ukupnoj vrednosti nešto većoj od devet milijardi dinara. Među investicijama, između ostalog su i... pročitaj ceo tekst »

Razgovor tri ambasadora sa studentima univerziteta u novom sadu

Univerzitet u Novom Sadu su u utorak 21. oktobra 2008. godine posetila tri ambasadora iz zemalja Evropske Unije, koji su u kino sali Filozofskog fakulteta razgovarali sa studentima UNS-a.
Univerzitet su, u okviru predsedavanja Francuske Evr... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za ucesce u simulaciji zasedanja stalnog veca oebs-a

Obavestavamo sve studente da je Zikic Fond u saradnji sa Misijom
Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji (OEBS) raspisao
konkurs u okviru projekta „Model OSCE Conference 2009“ koji je otvoren i
za studen... pročitaj ceo tekst »

Stasava nova ekipa volontera

(Gradjanski list) - U toku je regrutacija za obuka novih članova u Lokalnom volonterskom servisu, a kako je za GL saopštila Vanja Čakalo, svi koji žele da volontiraju treba da se prijave najkasnije do 10. novembra, kada obuka i počinje.

... pročitaj ceo tekst »

Stipendije za najbolje studente

(Gradjanski list) - Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu raspisao je konkurs za dodelu 38 stipendija darovitim studentima Univerziteta za školsku 2008/... pročitaj ceo tekst »

Mladi naučnici zahtevaju da se ponovi konkurs za stanove

(Blic) - Mladi naučnici Novosadskog univerziteta zatražili su od stambene komisije Fondacije za rešavanje stambenih potreba da ponovi konkurs za dodelu stanova. Oni smatraju da je konkurs išao u prilog kandidatima sa Akademije umetnosti, a da ... pročitaj ceo tekst »

Univerzitet u Novom Sadu preuzima jednogodišnje predsedavanje DRC-om u 2009. godini

Na 25. Godišnjoj konferenciji Dunavske rektorske konferencije (Danube Rectors’ Conference - DRC), koja je održana u Budimpešti od 25. do 27. septembra 2008. godine, rektorka Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radmila Marinković-Nedučin izab... pročitaj ceo tekst »

Osnovi sociologije na mađarskom jeziku

Predavanja iz predmeta Osnovi sociologije na mađarskom jeziku za sve studijske grupe i fakultete, u zimskom semestru školske 2008/2009. godine održavaće se četvrtkom od 19.00 do 20.30 na Filozofskom fakultetu u učionici 97/III.

...

Obaveštenje o bazi SCIndeks

Obaveštavamo Vas da je SCIndeks: Srpski citatni indeks publikovan na adresi scindeks.nb.rs. SCIndeks razvija i održava Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci (CEON) u saradnji s Narodnom bibliotekom Srbije.

Pristup SCIndeksu je s... pročitaj ceo tekst »

Raspisani su konkursi za studenta prorektora i za studentske predstavnike u Senatu

Raspisani su konkursi za studenta prorektora i za studentske predstavnike u Senatu!
Konkursi traju do petka, 24. oktobra 2008. godine, do 14h. Kandidature se predaju u Rektoratu, u kancelariji studenta prorektora (4. sprat). Uslovi da se s... pročitaj ceo tekst »

Voloneterski centar - Praksa u profesiji

(RTV) - Volonterski centar Vojvodine organizuje treninge za sve ljude dobre volje, koji će ih osposobiti da kroz volonterski rad budu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici. Organizovana je i obuka za koordinatore Kancelarija za mlade širom Srbije,... pročitaj ceo tekst »

Prvi magistri interdisciplinarnih studija na Novosadskom univerzitetu

(Danas) - Univerzitet u Novom Sadu promovisao je prva dva magistra nauka iz interdisciplinarnih Evropskih studija Dragicu Koldžin i Nikolinu Dumitras iz Moldavije. Diplome su im svečano uručile rektor Novosadskog univerziteta Radmila Marinkovi... pročitaj ceo tekst »

Davanje krvi kao način života

(Dnevnik) - Tokom oktobra i novembra studenti su pozvani da učestvuju u "Kabezinom" projektu "K - način života - dobrovoljno davanje krvi". Pod parolom "Tvojih pet minuta nekome znače život" najavljene su kolektivne akcije davanja krvi.

... pročitaj ceo tekst »

Studenti jedu jednom dnevno i to nezdravo

(Blic) - Studenti Novosadskog univerziteta se loše hrane pošto uglavnom jedu jednom dnevno i to često samo sendvič ili burek. Zdravstveni radnici zbog toga preporučuju studentima da se bolje organizuju i pronađu vreme za bar tri glavna dnevn... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za Koka Kola talente (poslovne lidere)

(RTV) - Studenti koji su dali uslov za treću godinu studija moći će u narednih mesec dana, odnosno do 15-tog novembra, da konkurišu za stipendiju kompanije Koka Kola Helenik. Pravo učešća na konkursu imaju oni studenti čija je prosečna oc... pročitaj ceo tekst »

Umetnici „vrede više“ od mladih naučnika

(24 sata) - Konkurs za prve stanove koje će pod povoljnim uslovima moći da kupe mladi naučni radnici Novosadskog univerziteta je završen, ali je prouzrokovao nezadovoljstvo više od dvadeset kandidata, koji su, ogorčeni zbog velikog broja nep... pročitaj ceo tekst »

Prirodnjaci ogorčeni – umetnici

(Gradjanski list) - Naučni radnik Univerziteta u Novom Sadu, asistent Fakulteta tehničkih nauka Miloš Slankamenac ukazao je na propuste, nepravilnosti i nelogičnosti u konkursu objavljenom početkom maja ove godine u vezi s izgradnjom stanova ... pročitaj ceo tekst »

KABEZA: Davanje krvi kao način života

(Dnevnik) - Tokom oktobra i novembra studenti su pozvani da učestvuju u ,,Kabezinom“ projektu ,,K - način života - dobrovoljno davanje krvi“. Pod parolom ,,Tvojih pet minuta nekome znače život“ najavljene su kolektivne akcije davanja kr... pročitaj ceo tekst »

Otvoren rekonstruisani novosadski studentski dom “23. Oktobar”

(Dnevnik) - Društvo koje razmišlja o svojoj budućnosti mora da ulaže u mlade, obrazovanje, nauku i dalji razvoj.

Zato smo protekle četiri godine investirali 1,7 milijardu dinara u studentske domove u Vojvodini, pa danas samo „Fe... pročitaj ceo tekst »

Studentski dom 23. oktobar kao nov

(Gradjanski list) - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je juče rekonstruisani Studentski dom "23. oktobar", u ulici Danila Kiša 27. Ovaj dom, među studentima poznat kao "Cesarec", kompletno je preuređen, a vrednost r... pročitaj ceo tekst »

Šta si jeo danas, šta ćeš jesti sutra?

(Gradjanski list) - Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad organizuje u četvrtak od 11 do 13 sati na Trgu Dositeja Obradovića javnu manifestaciju "Šta si jeo danas, šta ćeš jesti sutra?", povodom Svetskog dana hrane. Manifestacija ... pročitaj ceo tekst »

Sutra kraj prijavljivanja za najbolju tehnološku inovaciju

(RTV) - Zainteresovani za učešće u takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju prijave mogu da pošalju do srede 15. oktobra, saopšteno je danas iz Ministarstva nauke.

Cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, čiji su ... pročitaj ceo tekst »

Osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad i Univerzitet u Novom Sadu juče su potpisali ugovor o međusobnoj saradnji

(Gradjanski list) - Osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad i Univerzitet u Novom Sadu juče su potpisali ugovor o međusobnoj saradnji. Taj ugovor, koji je, praktično, nastavak višegodišnje saradnje srpskog lidera u osiguranju i Novosadskog univerz... pročitaj ceo tekst »

PREZENTACIJA ČIVNING (CHEVENING) PROGRAMA STIPENDIRANJA

Datum i vreme: utorak, 14. oktobar 2008. godine u 18.15 časova
Mesto: sala 30/1, Filozofski fakultet

O mogućnostima stipendiranja i studiranja u Velikoj Britaniji govoriće
gospođa Keti Kotrel (Cathy Cottrell), prvi se... pročitaj ceo tekst »

Upoznavanje s poslom još za vreme studiranja

(Danas) - Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević otvorio je prostorije Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, koje se nalaze u okviru novosadskog Studentskog doma „Slobodan Bajić“.

Centar je osnovan u cilju povez... pročitaj ceo tekst »

Poseta Univerziteta u Pečuju – Produžen sporazum o saradnji

Delegacija Univerziteta u Pečuju predvođena rektorom, prof. dr Robert Gabrijel boravila je u ponedeljak, 6. oktobra 2008. god. u poseti Univerzitetu u Novom Sadu.

U toku razgovora sa delegacijom Univerziteta koju je predvodila rektor... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za dodelu stipendija darovitim studentima Univerziteta u Novom Sadu za 2008/09. godinu

Raspodela stipendija po oblastima:
- Prirodno-matematičke nauke (PMF) 5 stipendija
- Tehničke nauke (FTN, Građevinski fakultet, Tehnički fakultet "M.Pupin") 10 stipendija
- Poljoprivredne nauke (Poljoprivredni fakultet) 2 ... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za sufinansiranje studentskih međunarodnih projekata

Univerzitet u Novom Sadu je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, kao i prethodnih godina obezbedio sredstva u iznosu od 2.000.000,00 dinara za sufinansiranje studentskih međunarodnih projekata. Kao i tokom prethodnih godina, Univ... pročitaj ceo tekst »

Svečana promocija prvih magistara nauka iz Evropskih studija na Univerzitetu u Novom Sadu

Na svečanosti upriličenoj u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u utorak 7. oktobra 2008. godine promovisani su prvi magistri nauka iz interdisciplinarne oblasti Evropskih studija.
Rektorka Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radmila Marin... pročitaj ceo tekst »

Trosoban stan mladima bez roditeljskog staranja

(RTS) - Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić predali su na korišćenje trosoban stan mladima bez roditeljskog staranja, obezbeđen kroz program "Kuća na pola puta".

Proj... pročitaj ceo tekst »

Stipendija dovoljna samo za hranu i skripte

(Blic) - Studentska stipendija Ministarstva prosvete, dostupna brojnim studentima, tvrde akademci, dovoljna je samo za kopirane skripti i bonove za menzu, a najveći problem je to što se nikad ne zna kada će ček na 5.100 dinara stići. Stipendi... pročitaj ceo tekst »

Treningom do posla

(Vecernje novosti) - CENTAR za razvoj karijere i savetovanje studenata otvoren je u petak u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Svečanosti su prisustvovali princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević i predstavnici akademskih usta... pročitaj ceo tekst »

Otvoren Centar za razvoj karijere na Univerzitetu u Novom Sadu

(RTV) - Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina otvorili su danas, na Univerzitetu u Novom Sadu, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Cilj Centra za razvoj karijere jeste da poveže studente i pos... pročitaj ceo tekst »

Nepopunjeno 1.100 mesta za brucoše

(Danas) - Na 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na prvu godinu svih nivoa osnovnih studija u ovoj školskoj godini upisana su 7.664 studenta, od 8.793 slobodna mesta, što je svega 87 odsto ukupnog kapaciteta.

Najviše mesta ostalo... pročitaj ceo tekst »

Pravni fakultet jedini premašio kvotu

(Gradjanski list) - Na četrnaest fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na prvu godinu svih nivoa osnovnih (strukovnih, akademskih i integrisanih) studija u ovoj školskoj godini upisana su 7.664 studenta, od 8.793 slobodna mesta, što je svega 87 o... pročitaj ceo tekst »

Otvara se Centar za razvoj karijere

(24 sata) - Od petka, u Centru za razvoj karijere na Fakultetu tehničkih nauka akademci će dobijati savete u vezi sa zapošljavanjem.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata biće otvoren u petak (12 sati) na Fakultetu tehn... pročitaj ceo tekst »

Master na engleskom

(Vecernje novosti) - NOVOSADSKI univerzitet u utorak je dodelio prve diplome magistrima nauka iz interdisciplinarne oblasti Evropskih studija Nikolini Dumitras, iz Moldavije, i Novosađanki Dragici Koldžin. Sva studijska predavanja na Filozofskom... pročitaj ceo tekst »

Naučna mreža kraj velike reke

(Dnevnik) - Na 25. godišnjoj sesiji Dunavske rektorske konferencije (DRC), održanoj krajem septembra u Budimpešti, za potpredsednicu ove međunarodne univerzitetske mreže izabrana je prof. dr Radmila Marinković-Nedučin, rektorka Univerziteta... pročitaj ceo tekst »

Akademskim obrazovanjem do romske elite

(Dnevnik) - Škola romologije Univerziteta u Novom Sadu, Udruženje romskih studenata, Unija romskih studenata i Ženske studije i istraživanja, uz finansijsku pomoć Romskog edukativnog centra iz Budimpešte, u 2007/8. uspešno su realizovali je... pročitaj ceo tekst »

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća u Temerinu doneta odlučeno je da se raspiše konkurs za studentske stipendije

(Gradjanski list) - Na poslednjoj sednici Opštinskog veća u Temerinu doneta odlučeno je da se raspiše konkurs za studentske stipendije. Imenovana je petočlana komisija za dodelu stipendija, koju čine članovi Opštinskog veća. Utvrđena je ... pročitaj ceo tekst »

Ginekološki problemi studentkinja

(Blic) - Četvrtina studentkinja Novosadskog univerziteta ima ginekološke tegobe, a sedam odsto ih se javlja lekaru zbog bolesti kao što je upala jajnika, mokraćnih kanala ili sluznice vagine. U Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, koji go... pročitaj ceo tekst »

U studentskom gradu sinoć otkrivena je fontana

(Dnevnik) - U studentskom gradu sinoć otkrivena je fontana, koju su studenti iz 12 zemalja Evrope, polaznici kursa keramike “Bikeramikal” obnovili tokom boravka u Novom Sadu. Otkrivanjem fontane, iz koje će za koji dan da potekne i voda, po... pročitaj ceo tekst »

Ima da se okuće i mladi naučnici

(Dnevnik) - a Univerzitet u Novom Sadu kraj ove godine biće u znaku velikih građevinskih poduhvata koje će, 50 godina nakon osnivanja, ovoj ustanovi obezbediti sopstvenu zgradu. Upravo je završena i izgradnja prve zgrade sa 27 stanova za mlade... pročitaj ceo tekst »

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Rebublike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Privrednom komorom Srbije, četvrtu godinu zaredom organizuje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Ove godine početni ... pročitaj ceo tekst »

Sve osim ocena je protiv nje

Kako da kupim knjige za studije kada je upisnina za četvrtinu nadmašila majčinu platu. Prema podacima Strateškog plana socijalne zaštite grada, na području Smedereva ima 20.000 Roma koji čine petinu stanovništva. U gradske osnovne škole u... pročitaj ceo tekst »

ZRENJANINSKI STUDENTI ZAPOSLENI LETOS KAO SPASIOCI NA AMERIČKIM BAZENIMA OSTALI BEZ PLATE

(Dnevnik) - Među 130 studenata iz Srbije, koji su letos radili kao spasioci na bazenima u SAD, bilo je i desetak Zrenjaninaca. Za njihov angažman pročulo se kad je obelodanjeno da im tamošnja kompanija “Century pool management” nije isplat... pročitaj ceo tekst »

Evropske metode stižu iz Beča

(Dnevnik) - Strateško partnerstvo pokrajinske vlade i austrijske agencije za razvoj, čiji je osnovni cilj podrška programu privrednog razvoja Vojvodine, tokom ove nedelje je ponovo unapređeno.

Centar za strateška ekonomska istraž... pročitaj ceo tekst »

Departmani umesto fakulteta u Novom Pazaru

(RTS) - Nastava na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru od ove školske godine će, u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, biti organizovana u departmane, umesto na fakultete, kao do sada.

Reorganizacijom univerziteta, umesto tri fakult... pročitaj ceo tekst »

Studentima sportski tereni, biblioteke, kantine

(Gradjanski list) - Nova školska godina počela je juče na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, kao i u visokim strukovnim školama, a ovogodišnje brucoše očekuju pravila učenja po principima Bolonjske deklaracije. Nivo i organizacija stud... pročitaj ceo tekst »

Studentima bolji uslovi

(Gradjanski list) - Svečanom prijemu studenata u Visokoj školi strukovnih studija juče, prvog dana školske godine za studente prisustvovao je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Jožef Kabok. On je izjavio da će pokrajina nastvi... pročitaj ceo tekst »

Majkrosoft plaća korišćenje svog pretraživača

Najnoviji pokušaj giganta računarske industrije da poveća svoj udeo na tržištu pretraživača interneta pojavi se kao usluga koja se zove SearchPerks.

(24 časa) OČAJ Korisnici koji se odluče da na taj način naplate korišćenj... pročitaj ceo tekst »

Počinje školska godina za studente

(RTV) - Nova školska godina počeće danas na fakultetima sedam državnih univerziteta u Srbiji, kao i na visokim strukovnim školama, a ovogodišnje brucoše očekuju pravila učenja po principima Bolonjske deklaracije, nivo i organizacija studi... pročitaj ceo tekst »

Poziv Centara za razvoj karijere i savetovanje studenata

Dragi studenti,

Radi obezbedivanja strucne univerzitetske sluzbe sa delotvornim sistemom
podrske studentima i diplomcima u razvoju znanja i vestina od znacaja
pri zaposljavanju i daljem obrazovanju, i u cilju strateskog p... pročitaj ceo tekst »

Austrijsko Ministarstvo za nauku i istraživanje objavljuje konkurs zadodelu stipendija za studente

Austrijsko Ministarstvo za nauku i istraživanje objavljuje konkurs za
dodelu stipendija za studente, diplomce i naučnike u školskoj godinu
2009/10. Stipendije će se raspisivati na engleskom i nemačkom jeziku na
internet p... pročitaj ceo tekst »

DIPLOMIRANA BIOHEMIČARKA SENKA LJUBOJEVIĆ NA MEDICINSKIM DOKTORSKIM STUDIJAMA U GRACU

(Dnevnik) - Senka LJubojević, diplomirala je biohemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i prva je studentkinja ovog smera koja je primljena na doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Gracu, Austrija. Štaviše, Senka je jedin... pročitaj ceo tekst »

Manifestacija „Upoznaj svoj rizik“ na Štrandu

(Danas) - U organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad juče se povodom 28. septembra, Svetskog dana srca održana javna manifestacija pod sloganom „Upoznaj svoj rizik!”. Manifestacija je organizovana u partnerstvu sa Fakul... pročitaj ceo tekst »

Obeležen Svetski dan srca

(24 sata) - U Novom Sadu danas je obeležen Svetski dan srca, u organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata. U akciju, pod sloganom "Upoznaj svoj rizik", uključili su se i aktivisti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i gradske orga... pročitaj ceo tekst »

Nerešeno finansiranje doktorskih studija

(Gradjanski list) - Polovinom septembra grupa profesora matematike s Univerziteta u Novom Sadu, angažovanih na tempus projektu Fakulteta tehničkih nauka pod nazivom "DEUKS", boravila je u Španiji kako bi razmenila iskustva o doktorskim studijam... pročitaj ceo tekst »

Za stan, hranu i knjige najmanje 400 evra

(Blic) - Brucoši koji tek dolaze u Novi Sad samo za stan, hranu i prevoz moraće mesečno da izdvoje oko 400 evra. Oni koji su dobili mesto u domu troškove života mogu da smanje i za 10.000 dinara, ali tu mogućnost ima samo 211 od skoro 8.000 ... pročitaj ceo tekst »

Studenti rekonstruišu fontanu

(24 sata) - Studentska organizacija BEST od danas organizuje besplatni edukativni kurs na temu keramičkog materijala pod nazivom „beCeramical“. U Novi Sad je već stiglo preko 20 studenata iz Evrope, koji će, nakon radioničarskog rada, reko... pročitaj ceo tekst »

Završena izgradnja studentskog doma u Somboru

(Gradjanski list) - Na 4.000 kvadratnih metara završena je izgradnja studentskog doma u okviru Pedagoškog fakulteta u Somboru. Skupštini grada predat je zahtev za tehnički prijem tog objekta. Dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dragan Soleša... pročitaj ceo tekst »

Senat novosadskog univerziteta odlučio da je za upis u drugu godinu minimun 43 boda!

(Dnevnik) - Senat Univerziteta u Novom Sadu juče je potvrdio svoj stav o upisnoj politici u prelaznom periodu do školske 2010/2011. za budžetske studente, koja podrazumeva postepeno povećanje minimalnog broja evropski prenosivih bodova (ESPB) ... pročitaj ceo tekst »

Više pažnje, molimo!

(Gradjanski list) - Šesta filmska manifestacija "Uhvati sa mnom ovaj dan" u organizaciji i realizaciji Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom (NSUSI) danas kreće u svoju četvrtu, te poslednju ovogodišnju fazu. Nakon što su sinoć u... pročitaj ceo tekst »

Međunarodna turistička konferencija u Novom Sadu

(24 sata) - Međunarodna turistička konferencija "Obrazovanje i industrija napreduju zajedno" biće održana 26. i 27. septembra u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Programski direktor Centra za istraživanje i studije turiz... pročitaj ceo tekst »

"Uhvati sa mnom ovaj dan"

(Gradjanski list) - Drugi deo VI filmske manifestacije "Uhvati sa mnom ovaj dan", koju i ove godine realizuje Novosadsko udruženje studenata s invaliditetom, u saradnji s partnerskim organizacijama – počinje danas i traje do 28. septembra u Ku... pročitaj ceo tekst »

Dolaze da nauče jezik i osete puls Novog Sada

(Blic) - Broj stranih studenata na Novosadskom univerzitetu povećava se iz godine u godinu, a razlog je uključivanje univerziteta u različite programe mobilnosti. Tako u Novi Sad dolaze studenti iz Francuske, Portugala, okolnih balkanskih zemal... pročitaj ceo tekst »

Studenti iz Subotice sve češće šetaju ulicama Amerike

(Gradjanski list) - Studenti iz Subotice sve češće šetaju ulicama Amerike, rade u američkim kafićima, kantri klubovima, na bazenima… Oni imaju priliku da četiri meseca žive i rade u Sjedinjenim Državama. To im omogućavaju programi agen... pročitaj ceo tekst »

Škola romskog jezika na novosadskom univerzitetu

(RTV) - Univerzitet u Novom Sadu i Ženske studije i istraživanja, Novi Sad obaveštavaju javnost da je otvoren konkurs za upis u Školu Romologije u zimskom semestru 2008-2009. godine.

Škola romologije je jednosemestralni visokoško... pročitaj ceo tekst »

Uslov za upis naredne godine studija – 43 boda

(Gradjanski list) - Prema predlogu koji se našao na poslednjoj sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu, uslov za upis naredne godine studija za studente prve godine koji su upisali fakultet u školskoj 2007/2008. povećan je sa 40 na 43 boda, na... pročitaj ceo tekst »

Brucoši u domovima, žalbe do ponedeljka

(Gradjanski list) - Na konkurs za prijem studenata prve godine studija u studentske domove u Novom Sadu i Zrenjaninu prijavila su se 804 brucoša. Za smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu konkurisalo ih je 707, a za smeštaj u studentskom d... pročitaj ceo tekst »

Smeštaj u studentske domove, 804 prijavljena brucoša

(RTV) - Konkurs za prijem studenata prve godine studija u studentske domove u Novom Sadu i Zrenjaninu, završen je u ponedeljak, 15. septembra, a prijavilo se 804 brucoša. Za smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu konkurisalo je 707 brucoš... pročitaj ceo tekst »

Da li su javne institucije pristupačne svima?

(Dnevnik) - Da li je Novi Sad pravljen po meri svih građana i koliko su njegove javne institucije prilagođene svima, pokušali smo da saznamo u Novosadskom udruženju studenata s invaliditetom (NSUSI) i Centru za psihosocijalnu podršku osobama ... pročitaj ceo tekst »

Besplatna škola francuskog

(Gradjanski list) - Juče je u Sremskoj Mitrovici održan prvi čas u najmlađoj od četiri grupe đaka škole jezika koja radi pri Fondu za stipendiranje učenika i studenata "Atanasije Stojković". Potpuno besplatno francuski jezik uči ukupno 7... pročitaj ceo tekst »

Septembar u znaku ispita i konkursa

(Dnevnik) -Nova akademska godina startovaće 1. oktobra, a septembarski ispitni rok i „brucoški konkurs" za smeštaj u studentskim domovima napunili su univerzitetski grad u Novom Sadu. Brucoši i studenti rekonvalescenti na konkurs za dom mogu... pročitaj ceo tekst »

Filmska manifestacija "Uhvati sa mnom ovaj dan" u organizaciji Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom

(Novosadski sajam) - Filmska manifestacija "Uhvati sa mnom ovaj dan", u organizaciji Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom, biće održana od 24. do 28. septembra, u Kulturnom centru Novog Sada.

Ona će obuhvatiti projekcij... pročitaj ceo tekst »

Bojan Pajtić među doktorima nauka

(Danas) - Na prigodnoj svečanosti na Filozofskom fakultetu juče su promovisani novi doktori nauka sa Novosadskog univerziteta.

Među njima je i pokrajinski premijer Bojan Pajtić, koji je doktorirao na Pravnom fakultetu sa temom „B... pročitaj ceo tekst »

XIV međunarodna naučna konferencija INDUSTRIJSKI SISTEMI IS `08

Cilj konferencije
Vrednujući uslove u kojima industrijski sistemi danas žive kao i činjenicu da se sam pojam industrija danas koristi na način da opisuje skoro sve segmente savremenog društva kao vodeća tema konferencije uvodi se poja... pročitaj ceo tekst »

Međunarodna naučna konferencija o Evropskim studijama

Univerzitet u Novom Sadu domaćin je međunarodne naučne konferencije pod nazivom “Evropske studije u jugoistočnoj Evropi – ka praktičnom i naučnom profilu interdisciplinarne oblasti studija” (“European Studies in South Eastern Europe ... pročitaj ceo tekst »

Novi program mobilnosti za studente i nastavno osoblje Univerziteta u Novom Sadu

Opis stipendije:
Rok za prijavu mobilnosti na BA/MA nivou koje traju 10 meseci (Ciljna grupa 1) je 13. juli 2008. godine. Za ostale kategorije rok je 1. oktobar 2008.U toku je 2. konkursni rok projekata BASILEUS - Erasmus Mundus External C... pročitaj ceo tekst »

Konkurs za dodelu privremenog smeštaja u domu za nastavno-naučni podmladak

Zahtevi i popunjeni obrasci sa potrebnom dokumentacijom podnose se Komisiji Univerziteta u Novom Sadu, Novi Sad, Trg Dositeja Obradovića br. 5, soba br. 401/IV, od 10. do 25. septembra 2008. godine u vremenu od 8,00-14,00 časova.

pročitaj ceo tekst »

Sve što treba brucošima na sajtu

(Blic) - Studenti koji u Novi Sad dođu na studije često ne znaju kako da stignu sa Železničke stanice do Kampusa, gde mogu da prespavaju, kao ni gde se nalaze studentske menze, kantine ili pekare. Da bi im pomogli u upoznavanju grada, aktivist... pročitaj ceo tekst »

Počeo je sa radom Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu

(Dnevnik) - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu počeo je s radom. Nalazi se u prostorijama nekadašnjeg Centra za talente, u studentskom domu „Slobodan Bajić“, a projekat je podržala Fondacija za kult... pročitaj ceo tekst »

Brucoši još danas konkurišu za dom

(24 sata) - Studenti prve godine i rekonvalescenti još danas mogu da predaju dokumenata i konkurišu za smeštaj u nekom od studentskih domova. Privremena rang-lista za brucoše biće objavljena najkasnije 48 sati od zaključenja konkursa. Obave... pročitaj ceo tekst »

Dom učenika kao hotel visoke kategorije

(Gradjanski list) - Dom učenika u Somboru primio je u novoj školskoj godini 181 srednjoškolca i 48 studenata. Ta ustanova raspolaže sa 88 dvokrevetnih soba, od čega je 65 pretvoreno u trokrevetne kako bi se udovoljilo zahtevima što većeg br... pročitaj ceo tekst »

Ima Sombor fakultete, ali ne i gde da smesti studente

(Dnevnik) - Sombor, s razvijenom mrežom srednjih škola, državnim pedagoškim i nekoliko ekspozitura privatnih fakulteta, a zahvaljujući i tradiciji obrazovanja bez presedana u južnih Slovena, jedan je od centara prosvete Srbije.

K... pročitaj ceo tekst »

Studentski domovi čekaju brucoše

(Gradjanski list) - Studenti prve godine i rekonvalescenti još danas i u ponedeljak mogu da predaju dokumenata i konkurišu za smeštaj u nekom od novosadskih studentskih domova.

– Dosad smo u Službi smeštaja evidentirali prijave ... pročitaj ceo tekst »

Nov parking u studentskom kampusu

(Gradjanski list) - Direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković najavio je juče da će grad ubuduće investirati u kampus Univerziteta, a povodom završetka radova na izgradnji parkinga u ulici Dr Zorana Đinđića, preko puta Filozofs... pročitaj ceo tekst »

Senat novosadskog univerziteta opet traži da tržava plati akreditacije

(Dnevnik) - Troškove akreditacije fakulteta i univerziteta čiji je osnivač država, kao i njihovih studijskih programa, treba da plati država - stav je Senata Univerziteta u Novom Sadu.

Dopis s tim zahtevom hitno će biti upućen r... pročitaj ceo tekst »

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata dobio prostorije

(Gradjanski list) - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, koji je tokom leta formiran na Univerzitetu u Novom Sadu, dobio je nove prostorije u ulici Dr Ilije Đuričića 3, u zgradi studentskog doma "Slobodan Bajić".

– ... pročitaj ceo tekst »

Studentska garsonjera ko luksuzni apartman

(Gradjanski list) - Približava se početak nove školske godine na Novosadskom univerzitetu, a akademci koji nisu uspeli da dobiju mesto u nekom od studentskih domova moraće da potraže privatni stan. Tu situaciju obilato koriste rentijeri soba ... pročitaj ceo tekst »

Na Univerzitetu u Novom Sadu 65 odsto studenata školuje se o trošku budžeta

(RTV) - Na Univerzitetu u Novom Sadu 65 odsto studenata školuje se o trošku budžeta, većina Srednjoškolaca pripadnika nacionalnih manjina nastavu pohađa na svom maternjem jeziku, a najveći problem u školovanju u Vojvodini predstavljaju mar... pročitaj ceo tekst »

Malo mesta za studiranje

(Danas) - Mesec dana pred početak nastave na budžetu na Ekonomskom fakultetu u Subotici još u prvom upisnom roku popunjena su sva mesta za budžetsko studiranje, dok je u drugom ostalo mesta za još 212 studenata, ali koji mogu studirati o sops... pročitaj ceo tekst »

Bolonja zamka za brucoše!

(Gradjanski list) - Na Novosadskom univerzitetu i zvanično je počeo drugi upisni rok na preostala slobodna mesta na prvoj godini studija u školskoj 2008/09 godini. Prvog dana prijema dokumenata nije bilo većih gužvi.

Većina poten... pročitaj ceo tekst »

Na svaki ispit idu u istim čarapama

(Blic) - Novosadski akademci veruju da je najznačajniji faktor za dobijanje dobre ocene zapravo sreća, pa mnogi od njih na ispite izlaze u „srećnim“ čarapama ili staroj taličnoj majici, do fakulteta dolaze srećnim putem ili uvek istom ol... pročitaj ceo tekst »

Akademija umetnosti jedina primala prijave

(Dnevnik) - Juče je počeo drugi upisni rok na državnim fakultetima i visokim strukovnim školama Srbije, u Vojvodini na tek nekoliko, a na novosadskom Univerzitetu jedino je Akademija umetnosti primala prijave. Ostali fakulteti će od sutra, a ... pročitaj ceo tekst »

Najam stanova: Cene iste kao prošle godine

(RTV) - Krajem svakog leta, pre svega zahvaljujući studentima iz unutrašnjosti, u Novom Sadu primetno raste potražnja za stanovima za izdavanje. Tako je i ove godine. Ipak, i pored mnogih novosagrađenih zgrada, broj stanova u ponudi teško mo... pročitaj ceo tekst »

Najviše slobodnih mesta ostalo je na Poljoprivrednom fakultetu

(Gradjanski list) - Srednjoškolci koji nisu uspeli da se upišu u prvom upisnom roku na neki od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu imaće drugu priliku počev od srede, 3. septembra. Na prvu godinu osnovnih strukovnih, osnovnih akademskih i inte... pročitaj ceo tekst »

Nema novca za nameštaj i opremanje

(Gradjanski list) - Novoozgrađeni Dom za smeštaj učenika i studenata u Kikindi otvoriće se za stidente sa zakašnjenjem od najmanje dva meseca, iako su građevinski radovi završeni i ovih se dana očekuje tehnički prijem objekta. Prvi stanar... pročitaj ceo tekst »

Studenti se ne libe ni krpe ni metle

(Gradjanski list) - Da bi preko leta ostali u Novom Sadu i zaradili za troškove, studenti uglavnom rade preko studentskih zadruga. Student pete godine Fakulteta tehničkih nauka Dejan celo leto popisuje struju za potrebe Elektrovojvodine. Kaže d... pročitaj ceo tekst »

Poljoprivredni fakultet: Slobodno 131 mesto za brucoše na budžetu

(RTV) - Na 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u drugom upisnom krugu koji počinje prvog i traje do 19-tog septembra, ostalo je još 1910 mesta. Prijavljivanje kandidata je od 1-og od 4-og septembra, a prijemni ispiti biće održani od 2-gog d... pročitaj ceo tekst »

Za garsonjeru 200 evra

(Blic) - Doseljavanje studenata u Novi Sad prouzrokuje veću potražnju manjih nameštenih stanova, a podiže i cene iznajmljivanja i do 20 odsto pa sada za nameštenu garsonjeru na Limanima, kod Sajma ili na Bulevaru oslobođenja treba izdvojiti ... pročitaj ceo tekst »

U ponedeljak konkurs za prijem studenata u studentske domove

Konkurs za prijem studenata u studentske domove Studentskog centra Novi Sad počeće u ponedeljak, 1. septembra, i trajaće do 31. oktobra, saopštila je danas Služba smeštaja Studentskog centra Novi Sad.

Broj raspoloživih mesta u s... pročitaj ceo tekst »

Za spas Roma od siromaštva - studenti prva linija

(RTV) - ovosadski humanitarni centar (NSHC) je, u saradnji sa Udruženjem romskih studenata, pripremio programe obrazovanja Roma u sedam vojvođanskih opština i gradova.

Marta ove godine počelo se s realicazijom tih projekata u Zrenj... pročitaj ceo tekst »

Studente dočekale više cene stanova

(24 sata) - Pred novu školsku godinu na Novosadskom univerzitetu rentijeri soba i stanova su ionako „paprene“ cene podigli još više. Nova školska godina na Novosadskom univerzitetu se približila, a studenti se nalaze pred „septembarskim... pročitaj ceo tekst »

Gužva za budžetska mesta!

(RTV) - NA UNIVERZITETU u Novom Sadu u drugom upisnom roku, od 1. do 15. septembra, preostalo je 1.910 slobodnih mesta. Na teret budžeta će studirati samo 469 brucoša, a 1.441 student će morati sam da finansira dalje školovanje.

N... pročitaj ceo tekst »

Festival "Evropska nedelja mladih"

Festival „Evropska nedelja mladih“, treći po redu u Novom Sadu, završen je u utorak izložbom razglednica, novina, zastava, skulptura i dramskim performansom, koji su osmislili učesnici festivala. Ispred Fakulteta tehničkih nauka, više o... pročitaj ceo tekst »

Krevet na konkursu

(Vecernje novosti) - BRUCOŠI koji žele da konkurišu za smeštaj u nekom od studentskih domova u Novom Sadu, dokumenta moraju da predaju od 1. do 15 septembra. U istom periodu, dokumenta bi trebalo da predaju i studenti sa invaliditetom, dok stu... pročitaj ceo tekst »

Navala brucoša na studentske domove

(Građanski list) - Konkurs za smeštaj u studentskim domovima počinje 1. septebra i trajaće do 31. oktobra. Brucoši i studenti rekonvalescenti konkurišu od 1. septembra do 15. septembra, a ostale kategorije studenata (studenti starijih godina... pročitaj ceo tekst »

Dve akreditacije i jedno upozorenje

(Gradjanski list) - Drugi krug za dobijanje akreditacija fakulteta zvaničnio je završen, a konkurisala su tri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Kako nam je rekao član komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Ministarstva prosvete prof. d... pročitaj ceo tekst »

Navala brucoša na studentske domove

(Gradjanski List) - Konkurs za smeštaj u studentskim domovima počinje 1. septebra i trajaće do 31. oktobra. Brucoši i studenti rekonvalescenti konkurišu od 1. septembra do 15. septembra, a ostale kategorije studenata (studenti starijih godin... pročitaj ceo tekst »

Čeka se novac za opremanje

(Glas Javnosti) - Za kupovinu nameštaja i opremanje zgrade iz NIP-a odobreno 57 miliona, ali sredstva još nisu stigla u Kikindu zbog čega će, u najboljem slučaju, novi dom biti otvoren u oktobru.

Dom za smeštaj učenika i studena... pročitaj ceo tekst »

Ko će platiti akreditacije

(Gradjanski list) - Na jučerašnjem otvaranju omladinskog festivala "eYouWiNS 2008", rektorka Novosadskog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin izjavila je za GL da je drugi krug akreditacija fakulteta, koji se završava danas, prava prilika ... pročitaj ceo tekst »

Studentska jurnjava ulicama Novog Sada

(24 sata) - Više od 120 studenata iz 20 evropskih zemalja doputovalo je juče u Novi Sad na Evropsku nedelju mladih. Mladići i devojke u žutim i plavim majicama raštrkali su se juče po ulicama Novog Sada i, u maniru pravih pustolova, otkrival... pročitaj ceo tekst »

Trka za 2.194 mesta

(Blic) - NOVI SAD - Brucoši i studenti rekonvalescenti prijave za smeštaj u domove novosadskog Studentskog centra mogu da predaju od prvog do 15. septembra. U sedam domova ima ukupno 2.194 mesta, a studenti starijih godina mogu konkurisati od 15... pročitaj ceo tekst »

Evropska konekcija mladih u Novom Sadu

(24 sata) - Evropsku nedelju mladih (eYouwins 2008), koja se u Novom Sadu po treći put održava od 20. do 27. avgusta, organizuju Fakultet tehničkih nauka i Kreativno edukativni centar. Nedelja mladih najveći je tematski omladinski festival u S... pročitaj ceo tekst »

Prijave brucoša za smeštaj u domove od 1. do 15. septembra

Useljenje za studente prve godine je od 1. do 10. oktobra, dok će se ostali akademci smestiti do 1. decembra. Studenti prve godine studija prijave na konkurs za prijem u studentske domove za školsku 2008/2009. godinu treba da predaju od 1. do 15... pročitaj ceo tekst »

U Novom domu kao u Hajatu!

(Gradjanski list) - Od 2001. godine Studentski centar "Novi Sad" radi na poboljšanju smeštaja i ishrane studenata uz pomoć pokrajine i republike. U protekle tri godine urađena je potpuna rekonstrukcija Studentskog doma "Sajmište", rekonstrukc... pročitaj ceo tekst »

Akademcima na usluzi

(Vecernje novosti) - ZA sve studente novosadskog Univerziteta, koji žele da teorijsko znanje što bolje primene u praktičnom radu i tako brže dođu do posla, Univerzitet u Novom Sadu otvara Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata.
pročitaj ceo tekst »

Konkurs za stipendiranje politički angažovanih studenata

(24 sata) - Nemačka Fondacija Konrad Adenauer objavila je konkurs za dodelu finansijske pomoći (100 evra mesečno u roku od godinu dana) politički angažovanim studentima završnih godina fakulteta i postdiplomcima.

Kako se navodi u... pročitaj ceo tekst »

Mesečne markice samo uz novu pokaznu!

(Dnevnik) - Gradski prevoznik će od ponedeljka, 18. avgusta, početi da prima zahteve đaka i studenata za izradu pokaznih karata za novu školsku godinu, po ceni od 395 dinara. Zahtevi se popunjavaju na formularu koji košta deset dinara i može... pročitaj ceo tekst »

Nove školske i studentske pokazne karte od 18. avgusta

(24 sata) - Gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad” primaće zahteve za izradu pokaznih karata za školsku 2008/2009. godinu od 18. avgusta. Pravo na korišćenje pokaznih karata, po tom osnovu, pripada učenicima osnovnih škola do 16 godi... pročitaj ceo tekst »

Dom "23. oktobar" spreman za studente već u oktobru

(24 sata) - Radovi na kompletnoj rekonstrukciji studentskog doma "23. oktobar", među studentima poznatijeg kao "Cesarec", nalaze se u završnoj fazi i biće gotovi u predviđenom roku. Studenti će od početka nove školske godine biti smešteni ... pročitaj ceo tekst »

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Novom Sadu počinje 3. i trajaće do 19. septembra

Upisni rok na Univerzitetu u Novom Sadu počinje 3. i trajaće do 19. septembra. Predaja dokumenata predviđena je 3. i 4, a prijemni ispiti su od 8. do 16, dok je poslednji dan za upis 19. septembar. Priliku da studiraju o trošku države imaće ... pročitaj ceo tekst »

Sedam dana zabave i edukacije za mlade

(24 sata) - Evropska nedelja mladih (eYouWins), koja se od 20. do 27. avgusta po treći put održava u Novom Sadu, biće organizovana kroz tri celine - edukativnu, kreativnu i zabavnu. Njen zadatak je da unapredi duh saradnje, poveže kulture, ide... pročitaj ceo tekst »

Komfor za najbolje studente Univerziteta u Novom Sadu

(Danas) - Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Studentskog doma „23. oktobar" u završnoj su fazi i biće gotovi u predviđenom roku, tako da će studenti od početka nove školske godine biti smešteni u komfornim dvokrevetnim sobama sa zasebnim... pročitaj ceo tekst »

Bez prakse teško do posla

(Građanski list) - Na Univerzitetu u Novom Sadu počeo je s radom Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, najavila je za GL stručna saradnica za razvoj karijere Sonja Šovljanski. Prema njenim rečima, u toku je sređivanje Centra, ko... pročitaj ceo tekst »

Bez karte najčešće đaci i studenti!

(Dnevnik) - Kontrolori Gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” pojačano će ovog meseca pregledati karte putnicima na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama, saopštio je portparol preduzeća Milorad Vukašinović. Namera gradskog ... pročitaj ceo tekst »

Skoro 2.000 indeksa za novosadske brucoše

(Politika) - Nakon okončanja prvog konkursnog roka na Univerzitetu u Novom Sadu, na 14 fakulteta ostaloje još 1.910 mesta za potencijalne brucoše u drugom upisnom roku, saznaje „Politika" na ovom drugom po veličini univerzitetu u Srbiji. Od ... pročitaj ceo tekst »

U Karađorđevoj ulici biće uspostavljeno stajalište "Ekonomski fakultet"

(24 sata) - Režim rada autobuskih linija 52, 53, 56 i 65 L javnog gradskog prevoza, zbog radova na toplovodu u ulici Gavrila Principa, delimično izmenjen do 17. avgusta.

Pomenute autobuske linije neće saobraćati ulicom Gavrila Prin... pročitaj ceo tekst »

63 odsto studenata spremno da radi poslove van struke

(Građanski list) - Prema podacima Omladinske grupe Helsinškog odbora i Studentske unije Univerziteta u Novom Sadu, 73 odsto studenata smatra da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji. Istraživanje pod nazivom "Mladi i perspektiva našeg društva" sp... pročitaj ceo tekst »

Završeno studentsko EP u košarci

(24 sata) - Osmo univerzitetsko košarkaško prvenstvo Evrope u Novom Sadu je završeno, a titule su osvojili predstavnici Litvanskog univerziteta „Vitas Magnus” u muškoj, odnosno Državni poljoprivredni Univerzitet iz Moskve u ženskoj konku... pročitaj ceo tekst »

Otvoreni univerzitet u Subotici pred prodajom

(Danas) - Subotički Otvoreni univerzitet će se pojaviti na aukciji Agencije za privatizaciju u Novom Sadu tokom septembra, najavio je njegov direktor Blažo Perović. Aukcija bi trebalo da se obavi 12. septembra, a procenjena vrednost kapitala k... pročitaj ceo tekst »

Studentski park bio groblje?

(24sata) - Studentski park je tek tridesetih godina prošlog veka preuređen u park po projektu urbaniste Đorđa Kovalevskog. Za vreme Rimljana park je bio deo urbanog naselja Singidunum, dok se za vreme Turaka ovde nalazilo groblje, koje je uklo...

Potpisan sporazum o saradnji između Srpske asocijacije menadzera (SAM) i Univerziteta u Novom Sadu

Postovani studenti,

Po potpisivanju sporazuma o saradnji izmedu Srpske asocijacije
menadzera (SAM) i Univerziteta u Novom Sadu zapoceo je proces
realizacije ukljucivanja studenata u program studentske prakse "Na praksi... pročitaj ceo tekst »

Iz budžeta grada 4,4 miliona dinara za uređenje objekta Zavoda za zaštitu studenata

(RTV) - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić doneo je Programe investicionih aktivnosti Apoteke „Novi Sad" i Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, na osnovu kojih će u 2008. godini iz budžeta grada u ove ustanove biti investirano 24,3... pročitaj ceo tekst »

Letovanje u studentskim domovima privlačno samo strancima

(Građanski list, J. Vujić) - Tokom leta studentski domovi su uglavnom prazni, jer studenti nemaju interesa da ih plaćaju po ekonomskim cenama, propisanim za taj period. Pomoćnik direktora Studentskog centra "Novi Sad" Steva Lazarević pojašnj... pročitaj ceo tekst »

Budžet zvani želja

(Dnevnik, V. Čekić) - Na svih 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biće organizovan od 3. septembra drugi rok za upis u prvu godinu u školskoj 2008/9. Iako je prvi krug bio uspešan, jer je primljeno 6.917 brucoša, na nekim studijskim progr... pročitaj ceo tekst »

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata uskoro ce biti otvoren na Novosadskom univerzitetu

(Dnevnik) - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata uskoro ce biti otvoren na Novosadskom univerzitetu i u toku su pripreme za njegovo adekvatno funkcionisanje. Centar je pokrenula i podržala Fondacija za kulturu i obrazovanje prestolon... pročitaj ceo tekst »

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata uskoro ce biti otvoren na Novosadskom univerzitetu

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata uskoro ce biti otvoren na Novosadskom univerzitetu i u toku su pripreme za njegovo adekvatno funkcionisanje. Centar je pokrenula i podržala Fondacija za kulturu i obrazovanje prestolonaslednika Al... pročitaj ceo tekst »

Na Poljoprivrednom fakultetu najviše mesta

(Građanski list, J. Vujić) - Nakon što je ove nedelje Senat Univerziteta u Novom Sadu povećao kvote za upis samofinansirajućih studenata u prvom upisnom roku u školsku 2008/09. godinu, poznato je da je ostalo 1.757 slobodnih mesta, od čega ... pročitaj ceo tekst »

Otvoren konkurs za studentske programe u EU

Zainteresovani studenti mogu da se prijave na konkurs za projekte u okviru četvrtog segmenta programa „Erasmus Mundus”. Ovaj program podrazumeva razmenu najviše 400 studenata, a rok za prijave je 1. oktobar...

Univerzitet u Novom... pročitaj ceo tekst »

Odluka o proširenju kvota za upis samofinansirajućih studenata

Na vanrednoj sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu, održanoj 15. jula 2008. godine, doneta je Odluka o proširenju kvota za upis samofinansirajućih studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, osnovnih akademskih i integrisanih studija škols... pročitaj ceo tekst »

Još 164 mesta za upis brucoša u septembru

(Blic) - Kvote su proširene na šest fakulteta, a najviše novih mesta, čak 90, biće otvoreno na Medicinskom. Na integrisane studije medicine, prema novom predlogu, moći će da se upiše još 50 studenata, na integrisane studije stomatologije ... pročitaj ceo tekst »

Proširene kvote na nekoliko fakulteta

(RTV) - Nekoliko fakulteta Novosadskog univerziteta proširilo je kvote za ovogodišnji upis samofinansirajućih studenata u julskom roku.

Kvote su povećane na Medicinskom fakultetu za 90 mesta. Tako je na integrisanim studijama farma... pročitaj ceo tekst »

U Nišu i Novom Sadu ima mesta na medicini

(Blic, B. S., I. K.) - Univerziteti u Nišu i Novom Sadu juče su objavili liste slobodnih mesta posle prvog upisnog roka. Na Univerzitetu u Nišu su, takođe, proširene kvote na fakultetima gde je bilo veće interesovanje. Na niškim fakultetima... pročitaj ceo tekst »

Stan i hrana u državnoj režiji

15.07.2008. (Dnevnik) - Za studente državnih fakulteta i visokih strukovnih škola u Novom Sadu i Zrenjaninu u školskoj 2008/9. biće 2.402 mesta za smeštaj u domovima Studentskog centra “Novi Sad”. U sedam novosadskih domova ima mesta za 2... pročitaj ceo tekst »

Strani studenti u Ekološkom kampu u Krivaji

15.07.2008. (RTV) - BAČKA TOPOLA - Tradicionalni Ekološki kamp u Krivaji kraj Bačke Topole organizovan je, ove godine, 7-mi put. Ekološki kamp "Krivaja 2008", koji je okupio 25 studenata iz zemlje i inostranstva, počeo je juče, saopštilo je... pročitaj ceo tekst »

Fakulteti pune kase

12.07.2008. (Press) - Indeks na FON-u moći će da dobije još 150 studenata ispod crte, koji će plaćati školarinu od 121.000 dinara, slično je i na medicini, FPN-u...
Proširenjem upisnih kvota za samofinansirajuće studente pojedini f... pročitaj ceo tekst »

Potvrđen kvalitet nastave

13.07.2008. (Dnevnik) - Od nedavno u Vojvodini postoji prvi privatni univerzitet - „Edukons“, koji je, po rečima prof. dr Aleksandra Andrejevića, osnivača „Edukonsa“, nastao na temelju kvaliteta i iskustva Fakulteta za uslužni biznis -... pročitaj ceo tekst »

Slabo interesovanje za tehniku i prirodne nauke

12.07.2008. (RTS) - Ovogodišnji upis brucoša pokazao je da mlade manje zanimaju prirodne nauke i tehnika, od prava, ekonomije, medicine, menadžmenta. I studenti i profesori smatraju da je za povećanje interesovanja za ove nauke bila potrebna v... pročitaj ceo tekst »

Stižu stranci da uče srpski jezik

13.07.2008. (RTV) - Tradicionalna Medjunarodna letnja škola srpskog jezika, kulture i istorije koju organizuje Univerzitet u Novom Sadu, počinje ove sedmice. Polaznici škole većinom dolaze iz evropskih zemalja.

Za polaznike Međuna... pročitaj ceo tekst »

Svaki drugi student namerava da se iseli

13.07.2008. (Blic) - Više od dve trećine studenata Univerziteta u Novom Sadu misli da je Srbiji mesto u Evropskoj Uniji, a polovina njih planira da napusti zemlju odmah po završetku studija, pokazalo je istraživanje Omladinske grupe Helsinško... pročitaj ceo tekst »

Biće u septembru mesta i za glumce

(Dnevnik, V. Čekić) - Na državnim fakultetima i visokim strukovnim školama Srbije danas se završava prvi rok za upis u prvu godinu studija u školskoj 2008/9. Za preostala slobodna mesta svršeni srednjoškolci moći će da konkurišu u drugo... pročitaj ceo tekst »

Studenti polaze na put za Evropu

NOVI SAD (RTV) - Danas će u 15.30 časova, ispred glavnog ulaza Izvršnog veća AP Vojvodine, krenuzi autobus sa 63 studenta sa 10 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na jednomesečno putovanje po Evropi.

Studente, koji su izabrani p... pročitaj ceo tekst »

Novi Sad domaćin EP u košarci za studente

15.07.2008. (24sata) - Novi Sad će od 21. do 27. jula biti domaćin 8. evropskog univerzitetskog prvenstva u košarci. Na turniru, koji će biti odigran u Maloj sali Spensa, učestvuje 19 muških i 13 ženskih ekipa. Titule najboljih univerzitets... pročitaj ceo tekst »

Važna informacija za pripadnike srpske nacionalnosti van granica republike Srbije

Jun 20. 2008. Pripadnici srpske nacionalne manjine iz susednih zemalja mogu se školovati u Republici Srbiji na visokoškolskim ustanovama pod istim uslovima kao i građani Republike Srbije, uključujući pravo na budžetsko finansiranje.

<... pročitaj ceo tekst »

Novi program mobilnosti

Jun 26. 2008. Program mobilnosti u kojem će Univerzitet u Novom Sadu aktivno učestvovati od početka školske 2008/2009. godine.

Poštovani studenti i profesori,

Skrećemo vam paznju na NOVI PROGRAM MOBILNOSTI u kojem ć... pročitaj ceo tekst »

Ponovo pala grana u kampu, jedna osoba lakše povređena

NOVI SAD, 14. jula 2008. (Beta) - U kampu Festivala Egzit u Novom Sadu u ponedeljak je pala još jedna grana sa drvata i lakše povredila jednu osobu, potvrdio je agenciji Beta portparol Egzita Rajko Božić.

On je naveo da je ta osoba... pročitaj ceo tekst »

Sremska Mitrovica: Još slobodnih mesta u školi za vaspitače

12.07.2008. (Press) - U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici mesta ima za još 160 novih brucoša, od kojih će se 70 školovati o trošku države.

Upis novih studenata u toj školi koji su v... pročitaj ceo tekst »

Po 20 hiljada studentima koji putuju u Evropu

11.07.2008. (Blic) - Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov uručio je danas u ime lokalne samouprave po 20.000 dinara studenatima iz Zrenjanina koji su odabrani na ovogodišnjem konkursu "Putujemo u Evropu".

Akciju za st... pročitaj ceo tekst »

Devojka umrla od posledica povreda u kampu

NOVI SAD, 13. jula 2008. (Beta) - Jelena Matić (28) iz Paraćina preminula je u nedelju od posledica povrede koje je zadobila u kampu festivala Egzit u Novom Sadu, kada je na jedan šator sa velike visine pala grana drveta, izjavio je direktor Ur... pročitaj ceo tekst »

Četvoro teže povređeno u Egzitovom kampu

NOVI SAD, 13. jula 2008. (Beta) - Četiri osobe teže su povređene kada je na njih pala grana u Egzitovom kampu kod Filozofskog fakulteta, saznaje agencija Beta.

Beti je u Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno da su u tu zdravstvnu o... pročitaj ceo tekst »