Trenutno možeš da pogledaš univerzitete i fakultete u Srbiji.

Univerzitet umetnosti

Pogledaj fakultete koji pripadaju ovom univerzitetu.

Osnovni podaci

Adresa: Kosančićev venac 28, 11000 Beograd

Rektor: Prof. Mr Čedomir Vasić

Internet prezentacija: www.arts.bg.ac.yu

E-mail: rektorat@arts.bg.ac.yu

Telefon: +381112625166

Vesti i dešavanja na univerzitetu

Studenti FPU i FDU najavljuju štrajk glađu

(Večernje novosti) - Deo studenata dva fakulteta Univerziteta umetnosti najavljuje da će sutra započeti štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete, jer još nije rešen problem uplate školarina za najbolje studente

Deo studenata d... pročitaj ceo tekst »

Sledeće nedelje upis studenata Univerziteta umetnosti

(Blic) - Ministarstvu prosvete danas je dostavljen spisak oko 130 studenata dva fakulteta Univerziteta umetnosti (UU) koji će u celini ili delimično biti oslobođeni plaćanja školarine prilikom upisa naredne godine studija, na osnovu dogovora ... pročitaj ceo tekst »

Veliko priznanje profesorima Univerziteta umetnosti

(Blic) - Darinka Matić-Marović i Biserka Cvejić sa Fakulteta muzičke umetnosti i Nikola Janković sa Fakulteta likovnih umetnosti ove godine poneli su prestižno zvanje profesor emeritus. Ovo najviše univerzitetsko zvanje dodeljeno im je juč... pročitaj ceo tekst »

Studenti očekuju odluku o školarinama posle praznika

(Politika) - Univerzitet umetnosti, poznat po visokim školarinama, za narednu školsku godinu neće povećavati cenu studija, nezvanično saznajemo u Rektoratu ovog univerziteta. To znači da je za sada, 12 fakulteta u Beogradu i pet u Novom Sadu... pročitaj ceo tekst »

Dozvola u pravim rukama

(Vecernje novosti) - AKADEMIJA umetnosti je nedavno dobila dozvolu za rad od Ministarstva prosvete, čime je postala prva visokoškolska ustanova u polju umetnosti, koja ima i novu zvaničnu licencu. Ova visokoškolska ustanova je već godinu dana... pročitaj ceo tekst »

Izložba studenata generacije FPU i FLU

Svečano otvaranje izložbe radova Jelene Milanović, studenta generacije Fakulteta primenjenih umetnosti i Maje Savić, studenta generacije Fakulteta likovnih umetnosti održaće se u petak, 18. decembra u 19 časova u Galeriji Fakluteta likovnih... pročitaj ceo tekst »

Studenti na Trgu Republike, u ponedeljak ispred Vlade

(Danas) - Studenti Univerziteta umetnosti u Beogradu najavili su da će danas u 14 sati održati protest na Trgu Republike, a sa kolegama sa Beogradskom univerziteta protestovaće u ponedeljak u 14 sati ispred Vlade Srbije, jer sa Ministarstvom pr... pročitaj ceo tekst »

Odložen protest studenata umetnosti zbog žalosti

(N.M., Studentski svet) - Protestna šetnja studenta fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti zakazana za sutra u 11:30 časova odlaže se do daljeg zbog proglašenja trodnevne žalosti povodom smrti srpskog patrijarha gospodina Pavla.

pročitaj ceo tekst »

Studenti blokirali zgradu Rektorata

(Blic) - Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti ne odustaju od protesta ni nakon 12 dana. Zbog iznenadne promene pravila studiranja o kojima nisu bili obavešteni na vreme velika većina izgubila je status budžetskog studenta, zbog čega će mo... pročitaj ceo tekst »

Studentski zahtevi blizu rešenja - trećinu školarine plaćaju sami

(24 sata) - Studenti Univerziteta umetnosti, koji protestuju već nekoliko dana, nastavljaju blokadu Rektorata.

Ni na jučerašnjem sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i Rektorata Beogradskog univerziteta nije doneto konačno r... pročitaj ceo tekst »

Studenti Univerziteta umetnosti nastavljaju protest

(Studio B) - Oko 400 studenata Univerziteta umetnosti nastaviće i danas blokadu Rektorata, jer kako kažu još uvek nema rešenja za njihove probleme.

Bojkot nastave na Fakultetu primenjenih umetnosti traje već 12 dana, a studenti ko... pročitaj ceo tekst »

Studenti umetnosti najavljuju ulične proteste od četvrtka

(24 sata) - Oko 300 studenata Univerziteta umetnosti blokiralo je juče zgradu Rektorata jer nisu ispunjeni zahtevi koje su uputili upravama fakulteta i Ministarstvu prosvete.

Zahtevi se uglavnom odnose na školovanje o trošku države... pročitaj ceo tekst »

Protestovali studenti fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti

(Danas) - Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti blokirali su juče Rektorat Univerziteta umetnosti i najavljuju da će ostati u zgradi dok im Ministarstvo prosvete ne ispuni zahteve. Studenti druge godine Fakultet... pročitaj ceo tekst »

Ni Univerzitet umetnosti ne da svoje pare

(24 sata) - Senat Univerziteta umetnosti odbacio je juče predlog Vlade Srbije da se umesto 40 odsto, odrekne 24 odsto sopstvenih prihoda. Kako je saopštio taj univerzitet, odluka je doneta jednoglasno zbog nemogućnosti da se pod takvim uslovima... pročitaj ceo tekst »

I Univerzitet umetnosti protiv

(B92) - Senat Univerziteta umetnosti odbacio je predlog Vlade Srbije da se umesto 40 odsto, odrekne 24 odsto sopstvenih prihoda.

Kako je saopštio Univerzitet umetnosti, odluka je doneta jednoglasno zbog nemogućnosti da se pod takvim ...

Rektor Vasić: Univerzitet umetnosti nema para za akreditaciju

(24 sata) - Rektor beogradskog Univerziteta umetnosti (UU) Čedomir Vasić izjavio je danas da ta visokoškolska ustanova, kao ni fakulteti u njenom sastavu, neće biti u stanju da plate troškove akreditacije od 16 miliona dinara, ukoliko im drž... pročitaj ceo tekst »

Srbija bez umetnika

(Glas javnosti) - Univerzitet umetnosti u Beogradu mogao bi da ostane bez dozvole za rad i nove generacije glumaca, reditelja, slikara, vajara, muzičara, primenjenih umetnika... jer fakulteti koji rade pod njegovim „kišobranom“ nemaju novca ... pročitaj ceo tekst »

Ostaju bez brucoša!

(Vecernje novosti) - UKOLIKO se u najkraćem roku ne obezbedi novac za plaćanje naknade za akreditaciju, Univerzitet umetnosti neće dobiti dozvolu za rad i fakulteti neće moći da upišu novu generaciju brucoša!

Prema rečima rekto... pročitaj ceo tekst »

Mirjana Karanović dekan Akademije umetnosti

(Vecernje novosti) - Glumica Mirjana Karanović izabrana je za dekana Akademije umetnosti u Beogradu, na kojoj i predaje glumu.

Mirjana Karanović predaje glumu na Akademiji umetnosti od 1995. godine i do sada je izvela dve, a trenutno... pročitaj ceo tekst »

Nobelovac drži predavanje u Srbiji

(24 sata) - Robert Grubs, dobitnik Nobelove nagrade za hemiju, održaće danas predavanje u Srpskoj akademiji nauke i umetnosti u Beogradu. Grubs je Nobelovu nagradu iz dobio 2005. za sintezu molekula za proizvodnju jeftinijih, čistijih hemikalij...